Korporativna sponzorstva

Usmerjeni smo v dolgoročna partnerstva na področju kulture, umetnosti, športa in humanitarnosti.

S podporo številnim projektom, pobudam in akcijam lokalnega, regionalnega in nacionalnega pomena na različnih področjih bogatimo družbeno okolje. Posebno pozornost posvečamo najranljivejšim skupinam prebivalstva in sodelujemo v številnih akcijah, ki pomembno prispevajo k preventivnemu obnašanju v cestnem prometu za večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Na ta način skušamo vplivati na zmanjšanje števila žrtev prometnih nesreč in prispevati k programu Vizija NIČ. Dolgoletno podporo zato izkazujemo Zavodu Varna pot in akciji "Čista nula, čista vest". Že nekaj let smo podporniki iniciative Heroji furajo v pižamah Zavoda VOZIM.

Slovenski šport podpiramo v različnih panogah in na različnih ravneh. Podpiramo reprezentanco v alpskem smučanju Smučarske zveze Slovenije, moško reprezentanco Rokometne zveze, Košarkarsko zvezo, Kolesarsko in Jadralno zvezo Slovenije. Smo osebni sponzor alpskega smučarja Štefana Hadalin in jadralske dvojice Mrak-Macarol. Smo sponzor številnih športnih klubov, društev in organizacij, ekip in posameznikov tako na nacionalni kot lokalni ravni. Ponosni smo, da slovenski športniki dosegajo uspehe tudi ob naši podpori. Hkrati razvijamo zavarovanja in prilagajamo zavarovalniške produkte športnikom.

Na področju kulture in varstva kulturne in naravne dediščine smo dolgoletni podpornik Arboretuma Volčji potok in Kobilarne Lipica, pod pokroviteljstvom zavarovalnice so tudi delovanje SNG Drama, Narodne galerije Ljubljana, Avditorija Portorož in Gledališča Koper. Leta 2020 smo podprli tudi projekt Tartinijevo leto ob 250-obletnici smrti skladatelja Giuseppe Tartinija.

Generalijevi levčki v rokah zmagovalcev 60. Pokala Vitranc

Generali je bil tudi letos podpornik tradicionalnega »dvojčka« tekem smučarskega svetovnega pokala. Ponosni smo, da smo tudi v teh nekoliko drugačnih časih zvesti temu slovenskemu smučarskemu prazniku, ki je v prejšnjih letih pod vitranško strmino privabil na tisoče slovenskih in tujih navijačev. Zvesti ostajamo tudi letos neizvedenemu Grubinemu memorialu.

Letošnje sponzorstvo, in našo pripadnost dogodku, ki ga je še vedno zaznamovala epidemija, smo obeležili z našimi plišastimi levčki, ki so jih prejeli vsi dobitniki pokalov sobotnih in nedeljskih tekem. Levčki so nosili naše rutke in slovenske zastavice. Tako smo zavarovalnico Generali kot Pokal Vitranc v medijskem poročanju tudi v sliki neločljivo povezali s Slovenijo.
 
Poleg tega je zavarovalnica Generali že nekaj let zvesti podpornik Grubinega memoriala, ki ga organizirata Rene Mlekuž in Domen Mavrič v spomin na Draga Grubelnika, nekdanjega vrhunskega smučarja in trenerja. Kljub razmeram, ki so tudi letos preprečile izvedbo dogodka, smo ostali zvesti njegovi ideji. Svojo podporo dogodku in predvsem družinam v šibkejših socialnih razmerah smo izkazali z donacijo v vrednosti 2.000 EUR.

 

Prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji

Med 27. 2 in 27. 3. bo potekala prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji za rekreativne kolesarje, ki jim bodo družbo delali tudi najboljši slovenski profesionalni kolesarji.
Kolesarska dirka bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto. Generali je pokrovitelj prve etape, ki bo virtualno potekala od Cerkelj do Vrha pod Krvavcem. Na njej bo poseben gost, član ekipe Bahrain Victorius, Matej Mohorič. O Mateju lahko več izveste spletni oddaji Šport 1na1 z Vidom, ki jo najdete na našem Facebook profilu.

Virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy. Njena izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka. Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Na našem Facebook profilu preverite, kje se lahko prijavite in kako izkoristite posebno Generali ugodnost.

Pridružite se štirim zvezdnikom slovenskega in svetovnega kolesarstva Primožu Rogliču, Mateju Mohoriču, Janu Tratniku in Janiju Brajkoviču in skupaj z njimi virtualno prekolesarite Slovenijo.

Rokometni Generali-Ali vse do severa Afrike

Ponosni smo, da podpiramo slovensko rokometno člansko reprezentanco, ki je z nastopom na svetovnem prvenstvu v Egiptu ponovno dokazala, da je na igrišču pomembna velikost srca, ne velikost države iz katere ekipa prihaja. Ponosni smo tudi, da smo kljub omejitvam pandemije ustvarili bližino med igralci in privrženci tega športa in kar 1.400 ljubiteljev aktivirali, da so odgovarjali na vprašanja naših športnikov.
 
Že pred začetkom prvenstva smo aktivirali sponzorstvo z Rokometno zvezo Slovenije in ga odeli v slog ene od rubrik športne oddaje Šport 1na1 z Vidom. Naši rokometaši so se javili Iz balončka med pripravami na veliko tekmovanje in se preizkusili v kvizu petih vprašanj, povezanih z njihovim športom, šesto pa zastavili vam, našim sledilcem na družbenih omrežjih. Sodelujoči so lahko med pričakovanjem bojev proti Južni Koreji, Rusiji, Belorusiji, Severni Makedoniji, Švedski Egiptu in ostalim tekmecem izbrane vrste spoznavali naše rokometaše in preizkušali, kako dobro poznajo rokomet. Bi uganili, kdo je branil barve Slovenije in Belorusije? Ali pa kolikokrat je bila Slovenija že del mundiala? Rokometu predana levjesrčna skupnost naših sledilcev je vedela in tako postala del družine #mislovenci na severu Afrike.

 

Zavod varna pot - Čista nula, čista vest

Alkohol še vedno eden glavnih krivcev za smrtnost v prometnih nesrečah, zato je odgovornost vseh nas in osebna zaveza vsakega posameznika, da soustvarjamo varno mobilnost v svojem okolju in prispevamo svoj košček k VIZIJI NIČ.

»Prometna varnost zadeva vsakogar izmed nas. Šteje namreč vsak, tudi najmanjši korak, ki smo ga kot posamezniki pripravljen storiti k treznemu in odgovornem ravnanju za volanom. In naša skupna naloga je zagotoviti podporo tistim, ki si za to prizadevajo. Če bomo s podporo in sporočili uspeli preprečiti eno samo prometno nesrečo ali eno samo smrtno žrtev, je vredno.« To je ključno sporočilo Vanje Hrovat, naše predsednice uprave. Pri Generaliju se namreč močno zavedamo svoje odgovornosti in zato podpiramo projekte, ki omogočajo, da naše skupno okolje postaja prijaznejše, varnejše in bolj kakovostno – za nas in prihodnje generacije.

Zavod vozim - Heroji furajo v pižamah

Heroji furajo v pižamah je mednarodno nagrajen model, ki želi z zgledom in vzorom prispevati k majn smrtnim žrtvam v prometu, kot posledica alkohola. Kot kaže, smo skupaj z mladimi na pravi poti. Med leti 2015 in 2019 se je pri mladih voznikih med 18. in 24. letom za 60 % zmanjšal delež smrti, ki so posledica prometnih nesreč povzročenih pod vplivom alkohola. Prav ta napredek je spodbudil Zavod VOZIM k snovanju nove sezone iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, kjer so glavno besedo dobili vplivni mladi.

Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, Janja Garnbret, trenutno najboljša športna plezalka na svetu, Blaž Janc, eden naših najboljših rokometašev, Štefan Hadalin, uspešni alpski smučar, in pevka Gaja Prestor, ki je velika vzornica mladim po vsej Sloveniji, v letošnji kampanji svojim sovrstnikom sporočajo: »Mladi si zaslužimo pohvalo, saj skupaj na cestah dosegamo hvale vredne in varne rezultate! Gremo še naprej.« Sodelujoči mladi ambasadorji sporočajo, da še nismo na cilju in spodbudbujajo k varni in odgovorni vožnji. Naš skupnji, "herojski" cilj že 4. leto ostaja enak - nič smtnih žrtev na naših cestah.

Drevo optimizma - Arboretum Volčji potok

V času pandemije smo začeli pozitivne misli in vedenje spodbujati z iniciativo Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje. Kmalu je iniciativa dobila tudi svojo »himno«, nastala je pesem Kako ravnaš (Ti to imaš), avtorja Trkaja, ki je tudi eden glavnih ambasadorjev iniciative. Dobre misli in želje pa so našle svoje mesto v Arboretumu Volčji Potok, natančneje v Hrastovem gaju na Generalijevem drevesu optimizma.