Korporativna sponzorstva

Usmerjeni smo v dolgoročna partnerstva na področju športa, varnosti v prometu, kulture in humanitarnosti.


S podporo številnim projektom, pobudam in akcijam lokalnega, regionalnega in nacionalnega pomena na različnih področjih bogatimo družbeno okolje. Posebno pozornost posvečamo najranljivejšim skupinam prebivalstva in sodelujemo v številnih akcijah, ki pomembno prispevajo k preventivnemu obnašanju v cestnem prometu za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.
Na zmanjšanje števila žrtev prometnih nesreč v cestnem prometu prispevamo s podporo programu Vizija NIČ. Dolgoletno podporo izkazujemo tudi Zavodu Varna pot in akciji "Čista nula, čista vest". »Varno ima vedno prav« pa je projekt, ki smo ga zasnovali za zaščito najranljivejših v prometu - z inovativnimi 3D-zebrami (prehodi za pešce) smo poskrbeli za varnejšo pot otrok v šolo. V zimskih mesecih 2021/22 smo jim dodali še svetlobne 3D-zebre, ki vidnost najranljivejših udeležencev v prometu še povečujejo.


Slovenski šport podpiramo v različnih panogah in na različnih ravneh. Smo generalni pokrovitelj alpske smučarske reprezentance Smučarske zveze Slovenije, dolgoletni podpornik pokala Vitranc in sponzor Grubinega memoriala, podpiramo pa še moško in žensko reprezentanco Rokometne zveze, Odbojkarsko in Jadralno zvezo Slovenije. Smo osebni sponzor alpskega smučarja Štefana Hadalina in Andreje Slokar. V okviru Pogi Teama podpiramo delovanje Kolesarskega društva Rog, smo ponosni generalni sponzor aktualnih državnih prvakov - prekmurskega nogometnega prvoligaša NŠ Mura ter sponzor prvoligaša NK Bravo iz Ljubljane.

Smo tudi sponzor številnih športnih klubov, društev in organizacij, ekip in posameznikov tako na nacionalni kot lokalni ravni. S posebnim veseljem podpiramo pobude, katerih cilj je omogočanje športnega razvoja otrok. Zato smo leta 2021 postali podporniki Fundacije Gorana Dragića. Ponosni smo, da slovenski športniki dosegajo uspehe tudi ob naši podpori. Hkrati razvijamo zavarovanja in prilagajamo zavarovalniške produkte športnikom.

Na področju kulture in varstva kulturne in naravne dediščine smo dolgoletni podpornik Arboretuma Volčji potok in Kobilarne Lipica, pod pokroviteljstvom zavarovalnice so tudi delovanje SNG Drama, Narodne galerije Ljubljana, Avditorija Portorož, Gledališča Koper in Siti teatra v Ljubljani.
Družbeno odgovornost živimo in udejanjamo v sklopu gibanja The Human Safety Net (THSN). V Sloveniji v okviru THSN sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, kjer pomagamo otrokom iz ranljivih okolij in njihovim staršem.

Arhiv novic

Generali z Gogijem razvaja nadobudne košarkarje in košarkarice

​V Laškem od ponedeljka, 19. julija, poteka 7. Košarkarski kamp Goran Dragić, katerega podpornik je tudi Generali. Ker verjamemo, da lahko otrokom omogočimo boljše možnosti za ukvarjanje s športom in uresničitev sanj, smo na letošnji košarkarski kamp peljali pet otrok, varovancev ZPM Moste - Polje. S tem uresničujemo našo zavezo v okviru gibanja The Human Safety Net Slovenija - ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij. Otroci uživajo v dogajanju in v družbi najboljših športnikov, seveda jih je obiskal tudi Generalijev levček.

​Z enako vizijo je na pobudo našega najuspešnejšega slovenskega košarkarja, Gorana Dragić, zaživela tudi Goran Dragić Foundation. Zato se veselimo ustvarjanja pozitivnih zgodb na košarkarskem kampu in prek ostalih humanitarnih akcij. Naslednja pozitivna zgodba bo otvoritev novega košarkarskega igrišča, ki bo 28. julija.

Letošnji košarkarski kamp za mlade ima tudi bogat spremljevalni program, številne dodatne vsebine in presenečenja. Mlade je že v uvodnih dneh obiskala slovenska paraolimpijska reprezentanca, ki je mladim posodila invalidske vozičke in izjemni vrhunski športniki Urška Žolnir, Boštjan Nachbar, Miha Zupan, Vid Kavtičnik in Saša Zagorac.

 

NŠ Mura čestitamo za naslov državnih prvakov!

Nogometaši Mure so državni prvaki Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2020/21. Kot generalni sponzor »čarno-bejlih« smo iskreno ponosni na izjemen uspeh!

​Izbranci Anteja Šimundže so si svoj prvi naslov prvaka zagotovili v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije. V Ljudskem vrtu so zmago s 3:1 odnesli domačemu Mariboru. Pred nogometaši NŠ Mura je res vznemirljiva prihodnost, saj so se z uspehi uvrstili tudi na evropska tekmovanja. Veseli nas, da jim na tej poti stojimo ob strani.

"Čarno-bejlim" nogometašem stojimo ponosno ob strani

V pretekli nogometni sezoni so se srečanja večinoma odvijala brez gledalcev. Kot ponosni sponzorji pa smo v zavarovalnici Generali poskrbeli, da se je navijanje slišalo tudi iz praznih tribun.
V NŠ Mura se pripravljajo tudi na 100-letnico delovanja, ki jo bodo obeležili leta 2024. NŠ Mura že 97 let pristno, iskreno, domiselno in srčno združuje navijače, nogometaše, sponzorje, otroke, družine ter prek nogometa skrbi za boljši vsakdan številnih prekmurskih otrok in mladostnikov. »Čarno-bejli« so skozi skoraj stoletje delovanja nanizali številne uspehe, vzpone in padce. A obstali. In se ustalili. Izkusili so vse – slavje ob lovorikah, nazadovanje v nižje ravni tekmovanj, preporod in nastope na evropskih zelenicah. Prekmurska vztrajnost, zaupanje, vizija in podpora okolja, v katerem delujejo, je tako rekoč brezmejna, kar dokazuje tudi zadnji uspeh.

 

Generalijevi levčki v rokah zmagovalcev 60. Pokala Vitranc

Generali je bil tudi letos podpornik tradicionalnega »dvojčka« tekem smučarskega svetovnega pokala. Ponosni smo, da smo tudi v teh nekoliko drugačnih časih zvesti temu slovenskemu smučarskemu prazniku, ki je v prejšnjih letih pod vitranško strmino privabil na tisoče slovenskih in tujih navijačev. Zvesti ostajamo tudi letos neizvedenemu Grubinemu memorialu.

Letošnje sponzorstvo, in našo pripadnost dogodku, ki ga je še vedno zaznamovala epidemija, smo obeležili z našimi plišastimi levčki, ki so jih prejeli vsi dobitniki pokalov sobotnih in nedeljskih tekem. Levčki so nosili naše rutke in slovenske zastavice. Tako smo zavarovalnico Generali kot Pokal Vitranc v medijskem poročanju tudi v sliki neločljivo povezali s Slovenijo.
 
Poleg tega je zavarovalnica Generali že nekaj let zvesti podpornik Grubinega memoriala, ki ga organizirata Rene Mlekuž in Domen Mavrič v spomin na Draga Grubelnika, nekdanjega vrhunskega smučarja in trenerja. Kljub razmeram, ki so tudi letos preprečile izvedbo dogodka, smo ostali zvesti njegovi ideji. Svojo podporo dogodku in predvsem družinam v šibkejših socialnih razmerah smo izkazali z donacijo v vrednosti 2.000 EUR.

 

Prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji

Med 27. 2 in 27. 3. bo potekala prva virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji za rekreativne kolesarje, ki jim bodo družbo delali tudi najboljši slovenski profesionalni kolesarji.
Kolesarska dirka bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto. Generali je pokrovitelj prve etape, ki bo virtualno potekala od Cerkelj do Vrha pod Krvavcem. Na njej bo poseben gost, član ekipe Bahrain Victorius, Matej Mohorič. O Mateju lahko več izveste spletni oddaji Šport 1na1 z Vidom, ki jo najdete na našem Facebook profilu.

Virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy. Njena izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka. Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Na našem Facebook profilu preverite, kje se lahko prijavite in kako izkoristite posebno Generali ugodnost.

Pridružite se štirim zvezdnikom slovenskega in svetovnega kolesarstva Primožu Rogliču, Mateju Mohoriču, Janu Tratniku in Janiju Brajkoviču in skupaj z njimi virtualno prekolesarite Slovenijo.

Rokometni Generali-Ali vse do severa Afrike

Ponosni smo, da podpiramo slovensko rokometno člansko reprezentanco, ki je z nastopom na svetovnem prvenstvu v Egiptu ponovno dokazala, da je na igrišču pomembna velikost srca, ne velikost države iz katere ekipa prihaja. Ponosni smo tudi, da smo kljub omejitvam pandemije ustvarili bližino med igralci in privrženci tega športa in kar 1.400 ljubiteljev aktivirali, da so odgovarjali na vprašanja naših športnikov.
 
Že pred začetkom prvenstva smo aktivirali sponzorstvo z Rokometno zvezo Slovenije in ga odeli v slog ene od rubrik športne oddaje Šport 1na1 z Vidom. Naši rokometaši so se javili Iz balončka med pripravami na veliko tekmovanje in se preizkusili v kvizu petih vprašanj, povezanih z njihovim športom, šesto pa zastavili vam, našim sledilcem na družbenih omrežjih. Sodelujoči so lahko med pričakovanjem bojev proti Južni Koreji, Rusiji, Belorusiji, Severni Makedoniji, Švedski Egiptu in ostalim tekmecem izbrane vrste spoznavali naše rokometaše in preizkušali, kako dobro poznajo rokomet. Bi uganili, kdo je branil barve Slovenije in Belorusije? Ali pa kolikokrat je bila Slovenija že del mundiala? Rokometu predana levjesrčna skupnost naših sledilcev je vedela in tako postala del družine #mislovenci na severu Afrike.

 

Zavod varna pot - Čista nula, čista vest

Alkohol še vedno eden glavnih krivcev za smrtnost v prometnih nesrečah, zato je odgovornost vseh nas in osebna zaveza vsakega posameznika, da soustvarjamo varno mobilnost v svojem okolju in prispevamo svoj košček k VIZIJI NIČ.

»Prometna varnost zadeva vsakogar izmed nas. Šteje namreč vsak, tudi najmanjši korak, ki smo ga kot posamezniki pripravljen storiti k treznemu in odgovornem ravnanju za volanom. In naša skupna naloga je zagotoviti podporo tistim, ki si za to prizadevajo. Če bomo s podporo in sporočili uspeli preprečiti eno samo prometno nesrečo ali eno samo smrtno žrtev, je vredno.« To je ključno sporočilo Vanje Hrovat, naše predsednice uprave. Pri Generaliju se namreč močno zavedamo svoje odgovornosti in zato podpiramo projekte, ki omogočajo, da naše skupno okolje postaja prijaznejše, varnejše in bolj kakovostno – za nas in prihodnje generacije.

Zavod vozim - Heroji furajo v pižamah

Heroji furajo v pižamah je mednarodno nagrajen model, ki želi z zgledom in vzorom prispevati k majn smrtnim žrtvam v prometu, kot posledica alkohola. Kot kaže, smo skupaj z mladimi na pravi poti. Med leti 2015 in 2019 se je pri mladih voznikih med 18. in 24. letom za 60 % zmanjšal delež smrti, ki so posledica prometnih nesreč povzročenih pod vplivom alkohola. Prav ta napredek je spodbudil Zavod VOZIM k snovanju nove sezone iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, kjer so glavno besedo dobili vplivni mladi.

Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, Janja Garnbret, trenutno najboljša športna plezalka na svetu, Blaž Janc, eden naših najboljših rokometašev, Štefan Hadalin, uspešni alpski smučar, in pevka Gaja Prestor, ki je velika vzornica mladim po vsej Sloveniji, v letošnji kampanji svojim sovrstnikom sporočajo: »Mladi si zaslužimo pohvalo, saj skupaj na cestah dosegamo hvale vredne in varne rezultate! Gremo še naprej.« Sodelujoči mladi ambasadorji sporočajo, da še nismo na cilju in spodbudbujajo k varni in odgovorni vožnji. Naš skupnji, "herojski" cilj že 4. leto ostaja enak - nič smtnih žrtev na naših cestah.

Drevo optimizma - Arboretum Volčji potok

V času pandemije smo začeli pozitivne misli in vedenje spodbujati z iniciativo Najboljše zavarovanje je tvoje ravnanje. Kmalu je iniciativa dobila tudi svojo »himno«, nastala je pesem Kako ravnaš (Ti to imaš), avtorja Trkaja, ki je tudi eden glavnih ambasadorjev iniciative. Dobre misli in želje pa so našle svoje mesto v Arboretumu Volčji Potok, natančneje v Hrastovem gaju na Generalijevem drevesu optimizma.