Korporativna sponzorstva

Generali živi družbeno odgovornost

Zavarovalnica Generali ostaja zvesta svoji zavezi za ustvarjanje bolj zdrave in trajnostne družbe ter poslanstvu po zagotavljanju večje varnosti. Družbeno okolje bogatimo s podporo številnim projektom, pobudam in akcijam. Stremimo k oblikovanju dolgoročnih projektov in partnerstev, s katerimi skrbimo za okolje, prispevamo k razvoju športa in kulture ter ustvarjamo priložnosti za širjenje preventivnih vsebin v lokalnem okolju.

Posebno pozornost namenjamo najranljivejšim skupinam in s svojimi projekti prispevamo k preventivnemu ravnanju v cestnem prometu za večjo varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok in mladih voznikov. Tako smo že od leta 2017 podporniki pobude Heroji furajo v pižamah Zavoda VOZIM in dolgoletni podpornik Zavoda Varna pot, s katerima poskušamo doseči čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšati število voznikov pod vplivom alkohola. »Varno ima vedno prav« je projekt, ki smo ga skupaj z Zavodom Varna pot zasnovali za zaščito najranljivejših v prometu. Z inovativnimi 3D-zebrami - navidezno tridimenzionalnimi prehodi za pešce, smo leta 2021 v Velenju, na Ptuju in v Ljubljani poskrbeli za varnejšo pot. Prvim 3D-zebram smo leta 2022 in 2023 dodali še 13 novih, s katerimi opozarjamo na previdnost v prometu.

Že vrsto let smo eden od ključnih podpornikov slovenskega vrhunskega športa v najrazličnejših disciplinah. Kot zlati sponzor Smučarske zveze Slovenije stojimo ob strani slovenskim alpski smučarski reprezentanci, smo dolgoletni podpornik Pokala Vitranc – moške tekme za svetovni pokal, podpiramo izbrane perspektivne alpske smučarje in smučarke. Podpiramo Odbojkarsko, Rokometno in Kolesarsko zvezo Slovenije. V okviru Pogi Teama podpiramo delovanje Kolesarskega društva Rog. Smo ponosni zlati sponzor prekmurskega nogometnega prvoligaša NŠ Mura ter sponzor nogometnega kluba Bravo.

Naša podpora je namenjena tudi rekreativnim športnikom in skrbi za športni razvoj mladih. V letu 2023 smo se kot diamantni sponzor pridružili 27. ediciji največjega slovenskega tekaškega dogodka, Ljubljanskega maratona. Zavedamo se, kako pomembna je tudi podpora manjšim klubom, društvom, ekipam in posameznikom, ki šele razvijajo svoje potenciale, zato pomoč namenjamo tudi njim. S posebnim veseljem podpiramo pobude, ki omogočajo športni razvoj otrok. Od leta 2021 smo podporniki razvoja košarkarjev pri Fundaciji Goran Dragić.

Generali podpira umetnost, sodobne slovenske umetnike in skrbi za bogato zbirko umetniških del. Od leta 2013 v Generali galeriji predstavljamo dela iz lastne zbirke, in plemenitimo kulturno krajino z razstavami najboljših sodobnih domačih in tujih vizualnih umetnikov. Zbirka del zavarovalnice Generali obsega več kot tisoč izjemnih umetniških del, večinoma slik in tudi nekaj kiparskih eksponatov.

Na področju kulture delujejo pod pokroviteljstvom zavarovalnice še SNG Drama, Gledališče Koper, Avditorij Portorož, Siti teater in Narodna galerija Ljubljana.

Našo trajnostno zavezo uresničujemo kot varuh in dolgoletni podpornik Arboretuma Volčji potok in Kobilarne Lipica. Kot odgovorna zavarovalnica jo živimo v sklopu globalnega gibanja The Human Safety Net (THSN), mreže posameznikov, v okviru katere nudimo pomoč ljudem z vsega sveta. Zaposleni kot aktivni prostovoljci sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje v programu »Rastemo skupaj« in kot vseživljenjski partner pomagamo otrokom in njihovi staršem, ki prihajajo iz socialno šibkejšega okolja.

Koga sponzoriramo?

Fundacija Goran Dragić

Generali že tretje leto zapored sodeluje s Fundacijo Goran Dragić, ki s prenovo košarkarskih igrišč po Sloveniji omogoča mladim, da se skozi šport in z druženjem pod košem izoblikujejo v posameznike, ki zmorejo premagovati življenjske ovire. Ob podpori zavarovalnice Generali in drugih sponzorjev nova znanja, izkušnje in spomine na poletnem košarkarskem kampu vsako leto nabira več kot 100 otrok.

Obenem Fundacija omogoča, da na košarkarskem kampu sodelujejo tudi otroci iz socialno šibkejših okolij in tako preživijo športne počitnice med svojimi vrstniki. Udeležbo na kampu v zavarovalnici Generali preko gibanja The Human Safety Net omogočimo otrokom iz socialno šibkejših družin, ki so vključeni v programe Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Telesna aktivnost, druženje s svojim košarkarskim idolom, uresničevanje sanj otrok … Tako pomagamo soustvarjati razvojno, dolgoročno naravnano družbo, ki omogoča uresničevanje njihovih potencialov.

Alpska smučarska reprezentanca

Generali je dolgoletni sponzor slovenske alpske smučarske reprezentance, dolgoletni podpornik tekme svetovnega pokala za moške pod Vitrancem ter osebni sponzor alpskega smučarja Štefana Hadalina in smučarke Andreje Slokar. Zavarovalnica je s tem pomemben podpornik razvoja alpskega smučanja v Sloveniji.

Kot zlati sponzor zadnji dve leti podeljujemo posebno nagrado za najbolj levjesrčno smučarko ali smučarja pretekle sezone, ki ga izberejo kar člani alpske smučarske reprezentance sami. Izbor ni vezan samo na rezultate v končni smučarski sezoni, ampak predvsem odraža vrednote levjesrčnosti. S podporo športnikom in športnim prireditvam ter promocijo vrednot, ki jim sledijo, želimo tudi širšo javnost osveščati o pomenu zdravega, varnega in aktivnega življenjskega sloga.

62. Pokal Vitranc v znamenju levjesrčnega prestola

Za obiskovalce Pokala Vitranc smo lani pripravili posebno presenečenje – rdeči VIP kotiček s pogledom na smučarsko strmino pred ciljem, imenovan levjesrčni prestol, na katerem so se lahko obiskovalci za nekaj minut prelevili v VIP goste. Levjesrčni prestol so preizkusili tako domači kot tuji navijači, otroci, njihovi starši in stari starši.

Odbojkarska zveza Slovenije

Zavarovalnica Generali je večletni uradni sponzor slovenske ženske in moške odbojkarske reprezentance, uradni sponzor reprezentančnih članskih ekip v odbojki na mivki ter uradni sponzor ženske in moške reprezentance v sedeči odbojki.

Odbojka sodi med najuspešnejše slovenske ekipne športe. Moška članska reprezentanca se od leta 2015, ko je na evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo, ni več vrnili brez nje. Srebrni so bili še leta 2019 in 2021 ter bronasti 2023. Leta 2022 so na svetovnem prvenstvu, ki se je odvijalo na Poljskem in v Sloveniji, osvojili 4. mesto, kar je najboljša uvrstitev moške članske reprezentance na svetovnih prvenstvih. Ponosni smo, ker našim odbojkarjem pomagamo leteti vsako leto višje.

Rokometna zveza Slovenije

V zavarovalnici Generali nadaljujemo z dolgoletno podporo vrhunskemu slovenskemu rokometu. Veseli in ponosni smo, da smo del rokometnih uspehov, ki smo jih v letu 2022 razširili in podprli s 15. evropskim rokometnim prvenstvom za ženske, ki je potekalo v Sloveniji. Naša predsednica uprave Vanja Hrovat je bila tudi ena od ponosnih ambasadork prvenstva.

Evropsko prvenstvo je bilo namreč veliko več kot le športni dogodek. Pomembna stebra celotnega dogajanja sta bila trajnost in opolnomočenje žensk v športu in družbi nasploh. Tudi v zavarovalnici Generali se zavzemamo za večjo kulturo vključevanja in enakosti na vseh ravneh, tudi spolov. Z našo strastjo do športa in močno podporo ter trajnostnim poslovanjem želi zavarovalnica Generali graditi dolgoročna, vseživljenjska partnerstva tudi na tem področju.

Pogi Team UAE Generali

Kolesarsko društvo Rog, katerega del je tudi mladinski pogon Pogi Team, v imenu nosi ime naše zavarovalnice – Pogi Team UAE Generali. Pogi team na čelu s prvim kolesarjem sveta Tadejem Pogačarjem, dvakratnim zmagovalcem dirke Tour de France, šteje okrog 200 mladih nadobudnih kolesarjev. Pogi Team UAE Generali strokovno, materialno in finančno podpira razvoj mladih slovenskih kolesarskih upov. Tudi mlajšim generacijam želimo približati ta priljubljeni šport in vrednote levjesrčnih, ki nas povezujejo.

Obenem je Kolesarski klub Rog (ustanovljen leta 1949) tudi organizator najštevilčnejše dvodnevne rekreativne kolesarske prireditve v Sloveniji – Maratona Franja, ki jo pripravijo vsako leto junija in se je udeleži do 8500 kolesarjev iz Slovenije in tujine.

NŠ Mura: »čarno-bejlim« stojimo ob strani že več kot šest let

Nogometna šola Mura že skoraj 100 let pristno, iskreno in srčno združuje navijače, nogometaše, sponzorje, otroke in družine ter prek nogometa skrbi za športni vsakdan številnih prekmurskih otrok in mladostnikov. »Čarno-bejli« so skozi skoraj stoletje delovanja nanizali številne uspehe, vzpone in padce. A obstali. In se ustalili. Prekmurska vztrajnost, zaupanje, vizija in podpora okolja, v katerem delujejo, je tako rekoč brezmejna.

NŠ Mura že več kot šest let uspehe dosega tudi ob podpori naše zavarovalnice. Skupno sodelovanje so Murini nogometaši v sezoni 2020/21 okronali z naslovom državnih prvakov. Nič manj pa niso bili borbeni v letošnji sezoni. Ponosni smo na uspešno sodelovanje in naše dolgoročno partnerstvo, pri katerem stavimo na vzgojo mladih, novih generacij nogometašev in nogometašic.

NK Bravo

Nogometni klub Bravo (NK Bravo) uspehe dosega tudi ob podpori zavarovalnice Generali, ki je sponzor članske nogometne ekipe. Kot vseživljenjski partner ob strani stojimo tudi mlajšim generacijam, selekciji nogometašev U-15. V klubu so vzgojili že vrsto odličnih učencev in tekmovalcev, ki bodo v prihodnje zagotovo posegali po odličnih športnih, šolskih in tudi osebnih uspehih. NK Bravo danes zajema celotno piramido mladinskih selekcij, ki v tem trenutku zasedajo visoka mesta v svojih kategorijah.

Ljubljanski maraton

V želji spodbujati bolj zdrav način življenja pri kar najširšem krogu prebivalcev, stojimo ob strani številnim rekreativnim pobudam, ki posredno pripomorejo k boljšemu zdravju prebivalstva. Smo podporniki, organizatorji in soorganizatorji številnih športnih dogodkov in pobud, ki jih izvajamo v okviru lojalnostnega Programa prednosti Generali ZAME.

Leta 2023 smo se kot diamantni sponzor pridružili največjemu slovenskemu tekaškemu dogodku Ljubljanskemu maratonu, tek na 21 kilometrov pa je dobil svoje ime in postal polmaraton Generali ZAME. Vsem tekačem omogočamo brezplačno nezgodno zavarovanje za čas prireditve. Prvouvrščenemu in prvouvrščeni na polmaratonu Generali ZAME pa podarjamo enoletno brezplačno zavarovanje Specialisti z asistenco, ki v primeru bolezni ali poškodb omogoča hitrejšo zdravstveno obravnavo.

Zavod Varna pot – Varno ima vedno prav

Zavarovalnica Generali je dolgoletni podpornik Zavoda Varna pot, ki stremi k čim več dni brez prometnih nesreč in zmanjšanju števila voznikov pod vplivom alkohola. »Varno ima vedno prav« je projekt, ki smo ga v zavarovalnici skupaj z Zavodom Varna pot zasnovali za zaščito najranljivejših v prometu. Združili smo moči ter s 3D zebrami na inovativen način skušali prispevati k bolj umirjenemu prometu, večji vidljivosti najobčutljivejših udeležencev v prometu in znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa.

Na slovenskih cestah je zdaj izrisanih 16 tridimenzionalnih prehodov za pešce, ki smo jih v sodelovanju s partnerskimi občinami in Zavodom Varna pot postavili v zadnjih treh letih. Ponosni smo, da z dolgoročnimi projekti, ki se odvijajo v lokalnih skupnostih, izboljšujemo kakovost življenja v Sloveniji tudi na področju prometne varnosti.

Zavod Vozim – Heroji furajo v pižamah

Zavod Vozim s pobudo Heroji furajo v pižamah od leta 2017 spodbuja mlade, naj spremenijo odnos do vožnje pod vplivom alkohola ter postanejo varni in odgovorni vozniki. Njen glavni namen je zmanjšanje števila voženj pod vplivom alkohola in zmanjšanje škodljivega pitja med mladimi.

Mladi vozniki, stari med 15 in 24 let, so do 2021, tudi s pomočjo pobude, naredili največji napredek, saj se je za 56 odstotkov zmanjšalo število prometnih nesreč, ki so jih povzročili pod vplivom alkohola.

Mladi lahko vedno postanejo zgled in vzor vsem drugim udeležencem v prometu, saj so postali vzornejši vozniki. Pobuda Heroji furajo v pižamah opozarja, da alkohol ni samo težava mladih, pomemben dejavnik, ki vpliva na začetek in tudi pogostost pitja alkohola med mladostniki, je odnos staršev in drugih odraslih do pitja alkohola. Popiti alkohol izrazito vpliva na voznika in njegovo ravnanje v prometu.

Sporočilo pobude Heroji furajo v pižamah v zadnjih letih podpirajo številni mladi, tudi raper Vazz – Marc Jacob Cavazza, Bojan Cvjetićanin iz skupine Joker Out in igralka Mila Peršin.

Digitalno samostojni

V vlogi vseživljenjskega partnerja se zavzemamo za vključenost in podporo ljudem v vseh obdobjih njihovega življenja. Mednje sodijo tudi starejši, ki se pri enostavnih vsakdanjih opravilih vse pogosteje srečujejo z nujno uporabo pametnih naprav, a jim za samostojno in suvereno uporabo računalnika ali pametnega telefona primanjkuje ustreznih digitalnih veščin.
S ciljem opolnomočenja starejših občanov s ključnimi digitalnimi veščinami, potrebnimi za vsakdanje življenje, smo zato jeseni 2023 oblikovali dolgoročni projekt »DIGITALNO SAMOSTOJNI«, s katerim želimo omogočil brezplačne računalniške urice za starejše, ki živijo izven velikih središč. Tečaji bodo potekali v občinah, ki se umeščajo med slovenske občine z najvišjim deležem starejšega prebivalstva. V prvem valu novembra 2023 so tečaji potekali v Lendavi, Piranu in Kranjski Gori, letos pa se jim bodo pridružile še nove občine.

Arboretum Volčji Potok

V zavarovalnici Generali si prizadevamo za skrb do širšega družbenega in predvsem družinskega okolja, zato smo že vrsto let prijatelji in podporniki Arboretuma Volčji Potok. Edinstvenost Arboretuma Volčji Potok, ki sodi med najpomembnejšo vrtno - arhitekturno dediščino v Sloveniji, se kaže v njegovih kulturnih, zgodovinskih, krajinskih in vrtno - arhitekturnih lastnostih.

Obisk Arboretuma lahko izkoristite za oddih, meditacijo, rekreacijo, sprehod in preživljanje časa s prijatelji ali družino. V sodelovanju z Arboretumu smo v prostor parka umestili različne ponudbe in akcije.