Aktualno

Generali z novimi šolskimi torbami pričaral 100 nasmehov


05.09.2022

Zavarovalnica Generali je tudi letos omogočila šolarjem lepše šolsko leto. Z novimi torbami, polnimi šolskih potrebščin, smo razveselili 100 otrok iz socialno šibkejšega okolja. V prostorih Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo otrokom poleg šolskih torb in peresnic razdelili še druge potrebščine, ki smo jih zbrali zaposleni. Poleti smo izvedli tudi dve delavnici: za otroke o varčevanju, za njihove starše pa o uporabnih veščinah, potrebnih pri iskanju zaposlitve.Poskrbeli smo tudi za zavijanje zvezkov in pakiranje potrebščin v 100 šolskih torb ter jih v veselem vzdušju razdelili šolarjem.V zavarovalnici se zavedamo, da je lahko nakup šolskih potrebščin velik finančni zalogaj - še posebej za družine v stiski. Zato smo letos ob začetku novega šolskega leta v okviru pobude The Human Safety Net (THSN) znova pomagali in razveselili šolarje, katerih družine so vključene v program Rastemo skupaj. Program pomoči izvajamo skupaj z našim partnerjem, Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje.

Pobuda THSN odraža zavezo Generalija k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in uresničijo svoje potenciale. Prostovoljne dobrodelne akcije potekajo skozi vse leto, zaposleni v zavarovalnici pa s sodelovanjem živimo svoje vrednote in vrednote podjetja, ki si prizadeva prisluhniti šibkejšim in jim stati ob strani tudi ob težkih življenjskih preizkušnjah.

Prostovoljci po vsej Sloveniji smo zbrali izdelke, kot so barvice, voščenke, zvezki, flomastri, ravnila in druge potrebščine, ki jih šolarji potrebujejo za pridobivanje znanja. Poskrbeli smo tudi za zavijanje zvezkov in pakiranje potrebščin v 100 šolskih torb ter jih v veselem vzdušju razdelili šolarjem.

 

Varčuješ lahko tudi z majhnimi zneski, prihranki se plemenitijo.

THSN prostovoljci pomagajo tudi poleti

Poleti smo organizirali dve delavnici za varovance ZPM Ljubljana Moste-Polje in njihove starše. V sodelovanju z Generali Investments smo za otroke, ki so vključeni v program Rastemo skupaj, pripravili zanimivo delavnico o koristih in načinih varčevanja. S starši in skrbniki otrok, ki sodelujejo v programu, pa smo izvedli kadrovsko delavnico. Svetovali smo jim, kako napisati dober življenjepis in kako se pripraviti na razgovor za zaposlitev. Skupaj smo odkrivali tudi njihove pozitivne lastnosti in spretnosti, ki jim bodo pomagale pri iskanju zaposlitve.