5. mesec: Zakaj vaš dojenček še ne sedi?

Ste se že kdaj zalotili, da ste dojenčka primerjali s prijateljičinim ali s sorojencem?

V kulturi tekmovalnosti in postavljanja ciljev je za starše lahko hudo obremenjujoče vprašanje: »A vaš pa še ne sedi?«. Ste ga tudi vi že slišali? Tokrat vas bo Barbi opremila z jasnim pojasnilom o tem, kaj botruje hitrosti otrokovega gibalnega razvoja in zakaj se s takimi vprašanji ni treba obremenjevati. Če pa se, pa vseeno lahko uporabite katerega od njenih namigov za aktivnosti, ki spodbujajo zdrav gibalni razvoj vašega dojenčka.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Zdravljenje, s katerim ne gre odlašati

Strabizem ali škiljenje je napaka, ki je največkrat prirojena. Če jo želimo odpraviti, jo je treba pri otrocih čim prej zaznati in zdraviti. Preverite zgodbo mamice Mojce in malega Maksa.

4. mesec: Zakaj vaš dojenček vse daje v usta?

Dojenčkova usta so prvo čutilo, s katerim spoznava svojo okolico, zato poskuša okusiti vsako stvar, ki mu pride v roke. Preverite, kako izjemno pomembno je to za dojenčkov razvoj.

Kako pomagati dojenčku, ko izraščajo prvi zobki?

Izraščanje zobkov je pogosto krivec za dojenčkovo slabo voljo in neprespane noči. Preverite, katere simptome res lahko povežete z zobki in kako lahko pomagate.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.