10. mesec: Kdaj bo vaš dojenček spregovoril prvo besedo?

Ste se že vprašali, katera beseda bo verjetno prva, ki jo bo izgovoril vaš dojenček?

Ni ga starša, ki ne pričakuje s težavo trenutka, ko bo njegov otrok izrekel prve besede – in po tihem ob tem upa, da bosta med temi besedami tudi mami in oči. A govor je precej bolj zapletena veščina, kot si morda mislite. Tokrat vam bo Barbi predstavila, kaj šteje za dojenčkovo pravo besedo in pojasnila tudi, kakšno vlogo ima pri začetku govora znakovno izražanje.

 

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Kako se izogniti nezgodam v kuhinji?

V kuhinji preživimo veliko časa – sploh, ko smo doma z otrokom, ki potrebuje zajtrk, kosilo, malico … Preverite, kako se lahko vi ali vaši mali pomočniki izognete nezgodam v kuhinji!

9. mesec: Zakaj se vaš dojenček ne zna sam zamotiti z igro?

Kmalu boste morali v službo, a vaš dojenček se še vedno ne zna sam zamotiti z igro. Preverite, koliko časa lahko pričakujete, da se zamoti, in kako to lahko spodbudite.

Kako napisati svojo prvo oporoko?

Imate napisano svojo oporoko? Najbrž ne. A pisanje oporoke ni tak zalogaj, kot si morda mislite in je smiselno pri vsaki starosti. Tako poskrbite še za dodatno varnost svoje družine.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.