Aktualno

V Kobilarni Lipica smo otvorili tekaško stezo Generali ZAME


21.03.2023

Skupaj s Kobilarno Lipica in lokalnim športnim partnerjem, Zavodom ŠTIP v Lipici smo predstavili novo ureditev tekaške steze Generali ZAME. S projektom želijo v kobilarni ponuditi naraven, aktiven in zdrav način spoznavanja kulturne in naravne dediščine. Stezo so odprli v soboto, 18. marca 2023, ko jo je prvič preizkusilo več kot 90 tekačev, navdušenih nad njeno urejenostjo in lepotami.

Tekači na startu tekaškega treninga na tekaški stezi ZAME v kobilarni Lipica

V Lipici je pomen športa viden na vsakem koraku. Z otvoritvijo nove steze, ki je speljana tako, da lahko navduši tako tekače kakor tudi pohodnike, želijo v Lipici razširiti nabor aktivnosti, s katerimi bi zadržali obiskovalce v Lipici čim dlje in jim ponudili še več.

Tekaška proga je primerna za vse rekreativne tekače, ne glede na njihovo kondicijsko pripravljenost, saj je dolga približno 6,3 kilometrov in je primerna za začetnike ter izkušene tekače.

V okviru 6 km je vzponov za samo 40 m, zato je primerna tudi za tiste z manj kondicije. Proga poteka po čudoviti lipiški pokrajini, označena in primerna je za tek v vseh letnih časih, pri njenem urejanju pa so obstoječim trasam v Lipici dodali nove površine, ki se urejajo v okviru drugih dejavnosti.

Tekači po treningu na tekaški stezi ZAME v kobilarni Lipica

Pri Generaliju v okviru svoje trajnostne usmeritve podpiramo številne športne projekte in zdrav ter aktiven način življenja. Zato ni naključje, da nova tekaška proga nosi ime po novem programu prednosti zavarovalnice Generali ZAME.

»Veseli smo, da kot vseživljenjski partner strankam in kot dolgoletni poslovni partner in podpornik Kobilarne Lipica razvijamo nove projekte, ki bogatijo okolje in ustvarjajo trajno vrednost v skupnosti. Program Generali ZAME  spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog, kar je tudi cilj nove tekaške steze«, je povedal David Bembič, direktor podpore strankam v zavarovalnici Generali.

Vsem tekačem na novi tekaški progi Generali ZAME je David Bembič zaželel prijeten in varen tek in jih skupaj z ostalimi obiskovalci kobilarne povabil, da preverijo številne ugodnosti Programa prednosti Generali ZAME, med katerimi so tudi ugodnosti za družinski ogled kobilarne.