190 let Skupine Generali

190 let Skupine Generali

Večstoletna zaveza za oblikovanje varnejše in bolj trajnostne prihodnosti

Skupina Generali je bila ustanovljena 26. decembra 1831 v Trstu. Skozi tri stoletja, ki zaznamujejo njen obstoj, je vstopila v sodobnost in je danes eno maloštevilnih  svetovnih podjetjih, ki ponosno slavi svojo 190-letno zgodovino. Edinstvena dediščina znanja, izkušenj in poslovnih pobud omogoča Skupini, da se skozi čas učinkovito sooča s trenutnimi izzivi. Svoj pogled vselej usmerja v prihodnost skupnosti, v katerih deluje – ne le kot zavarovalnica, ampak tudi kot družbeni inovator, ki vedno poišče najboljše rešitve za vseživljenjsko partnerstvo s svojimi deležniki.

190-letnica Skupine Generali sovpada s prav posebnim letom, ko bo gospodarstvo okrevalo po najtežji preizkušnji povojnega obdobja. V skladu z Evropskim zelenim dogovorom in instrumentom Next Generation EU bo okrevanje temeljilo na trajnosti in aktivni vlogi posameznikov in podjetij.

Da pusti Skupina oprijemljiv in dolgotrajen pečat v okolju, ki ji je omogočilo delovanje in razcvet, začenja dogodke ob svoji obletnici z zagonom investicijskega načrta Fenice 190 za oživitev evropskih gospodarstev, ki jih je prizadela pandemija bolezni COVID-19.

Skupina Generali bo 190 let delovanja obeležila še s številnimi pobudami, ki se bodo zvrstile skozi vse leto 2021. Še posebej velja omeniti prenovo palače Procuratie Vecchie v Benetkah, ki bo zaključena decembra. Prvič po 500 letih bo palača odprla svoja vrata za javnost in ob tem postala sedež fundacije The Human Safety Net. Septembra začenjamo tudi s prvo edicijo programa EnterPRIZE, vodilno pobudo Skupine Generali za evropska mala in srednje velika podjetja, ki so v svojih poslovnih modelih že izvedla opazne trajnostne pobude.
V Trstu, kjer je bilo podjetje ustanovljeno, pa bo v prenovljenih prostorih palače Palazzo Berlam odprt Zgodovinski arhiv. V isti palači domuje tudi Akademija, mednarodni center za usposabljanje Skupine.


Sledite nam na družbenih omrežjih – #Generali190

 

Praznovanje 190-letnice Skupine Generali

Zgodovina Skupine Generali je razpeta med kar tri stoletja. 190 let delovanja bo zato obeleženo s številnimi pobudami, ki se bodo zvrstile skozi vse leto in s katerimi želimo graditi povezano in trajnostno prihodnost za vse naše zaposlene, partnerje, stranke in skupnosti.