190 let Skupine Generali

190 let Skupine Generali

Večstoletna zaveza za oblikovanje varnejše in bolj trajnostne prihodnosti

Skupina Generali je bila ustanovljena 26. decembra 1831 v Trstu. Skozi tri stoletja, ki zaznamujejo njen obstoj, je vstopila v sodobnost in je danes eno maloštevilnih  svetovnih podjetjih, ki ponosno slavi svojo 190-letno zgodovino. Edinstvena dediščina znanja, izkušenj in poslovnih pobud omogoča Skupini, da se skozi čas učinkovito sooča s trenutnimi izzivi. Svoj pogled vselej usmerja v prihodnost skupnosti, v katerih deluje – ne le kot zavarovalnica, ampak tudi kot družbeni inovator, ki vedno poišče najboljše rešitve za vseživljenjsko partnerstvo s svojimi deležniki.

190-letnica Skupine Generali sovpada s prav posebnim letom, ko bo gospodarstvo okrevalo po najtežji preizkušnji povojnega obdobja. V skladu z Evropskim zelenim dogovorom in instrumentom Next Generation EU bo okrevanje temeljilo na trajnosti in aktivni vlogi posameznikov in podjetij.

Da pusti Skupina oprijemljiv in dolgotrajen pečat v okolju, ki ji je omogočilo delovanje in razcvet, začenja dogodke ob svoji obletnici z zagonom investicijskega načrta Fenice 190 za oživitev evropskih gospodarstev, ki jih je prizadela pandemija bolezni COVID-19.

Skupina Generali bo 190 let delovanja obeležila še s številnimi pobudami, ki se bodo zvrstile skozi vse leto 2021. Še posebej velja omeniti prenovo palače Procuratie Vecchie v Benetkah, ki bo zaključena decembra. Prvič po 500 letih bo palača odprla svoja vrata za javnost in ob tem postala sedež fundacije The Human Safety Net. Septembra začenjamo tudi s prvo edicijo programa EnterPRIZE, vodilno pobudo Skupine Generali za evropska mala in srednje velika podjetja, ki so v svojih poslovnih modelih že izvedla opazne trajnostne pobude.
V Trstu, kjer je bilo podjetje ustanovljeno, pa bo v prenovljenih prostorih palače Palazzo Berlam odprt Zgodovinski arhiv. V isti palači domuje tudi Akademija, mednarodni center za usposabljanje Skupine.


Sledite nam na družbenih omrežjih – #Generali190

 

Praznovanje 190-letnice Skupine Generali

Zgodovina Skupine Generali je razpeta med kar tri stoletja. 190 let delovanja bo zato obeleženo s številnimi pobudami, ki se bodo zvrstile skozi vse leto in s katerimi želimo graditi povezano in trajnostno prihodnost za vse naše zaposlene, partnerje, stranke in skupnosti.

Skupina Generali je bila ustanovljena 26. decembra 1831 v Trstu

Philippe Donnet, glavni izvršni direktor Skupine Generali, je ob obletnici izpostavil: »Vsakodnevno predanost Skupine Generali svojim strankam in lokalnim skupnostim lahko praznujemo zaradi vas, sodelavcev. Danes, jutri in še mnoga stoletja.«.

190 Years of Future: prisluhnite in spoznajte, kako Generali gradi prihodnost

​Na svetu ni zelo veliko podjetij, ki se lahko pohvalijo s 190-letno zgodovino. Skozi tri stoletja je Generali zgradil edinstveno dediščino znanja, izkušenj, odnosov in poslovnih pobud. V seriji podcastov oziroma posnetih pogovorov "190 years of future – 190 let prihodnosti", ki jim lahko prisluhnete, predstavljamo zgodovino naše Skupine, ki je od vsega začetka zavezana trajnosti, preseganju in vključevanju raznolikosti ter inovativnosti, s katero načrtuje prihodnost.

​Zaveza, ki ji je Generali zvest od samega začetka, je povezana s strastjo in predanostjo, da oblikuje boljšo prihodnost za vse. Prek osebnih zgodb z vsega sveta, ki jih razkriva ameriška novinarka Jennifer Clark, lahko skozi zanimivo potovanje spoznamo glasove iz Generalijevih pisarn po vsem svetu in različnih skupnosti, kjer delujemo. Svoje zgodbe delijo sodelavci, podjetniki, partnerji in stranke. Vabljeni, da spoznate zgodbe z vsega sveta!

Povezava na podcast

Zgodbe iz življenja Skupine Generali:

Kafka in zaposlitev pri Generaliju

Le redki vedo, da je bogato zgodovino Skupine Generali ustvarjal tudi eden izmed največjih sodobnih pisateljev. Na zavarovalnici je bil zaposlen v svojem rojstnem mestu, v Pragi.
Leta 1907 je bil star 24 let, njegovo ime pa je Franz Kafka. V svojih pismih prijateljem je sporočal, da je zaposlen v zavarovalnici Generali in upa, da bo nekega dne iz svoje pisarne lahko užival v pogledu na oddaljene dežele.
Vabljeni, da spoznate to in 18 drugih izjemnih zgodb »Generali Life Stories - Extraordinary Tales of Ordinary Lives«.
Z njimi Skupina Generali obeležuje 190-letnico in proslavlja svojo zgodovinsko ter kulturno dediščino, ki so jo vselej zaznamovale inovativnost, odpornost, mednarodnost in korporativna odgovornost.

Prisluhnite zgodbi