NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

19.10.2022 | 2 min branja | Prosti čas , Tujina

4 pravi izleti za popotniške družine

Počitnice so čas, ko si ne samo odpočijete od delovnih obveznosti, ampak se lahko kar v največji meri posvetite svoji družini in krepite odnose znotraj nje. Združite prijetno s koristnim, naredite nekaj dobrega tudi za svoje zdravje in se odpravite na aktivne počitnice. 

Za vas smo pripravili štiri destinacije, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Izberite izlet, ki je pisan na kožo vam in vaši družini.

 

Z letalom čez Sredozemlje – Marakeš v Maroku

To Afriško mesto bije v hitrem ritmu in popotniki pravijo, da obstajata le dve vrsti ljudi - tisti, ki Marakeš vzljubijo, in tisti, ki ugotovijo, da jim ne ustreza. Pripravite se ne vroče dneve, glasne prodajalce, labirint majhnih in večjih uličic in vdihnite vase vso kaotičnost in mistiko tega mesta. Izgubite se v starem delu mesta - Medini. V njem boste preživeli večino časa, zato si brez slabe vesti privoščite počitek ob topli pijači in poskusite barantati s prodajalci. Mošeja Koutobija leži prav v srcu Medine in njen minaret lahko opazimo že kilometre daleč. Par sto metrov stran si lahko ogledate Le Jardin Secret, ki vas bo prepričal s prelepimi vrtovi ter tradicionalno muslimansko arhitekturo. Idealen bo za oddih od mestnega kaosa. Palača Bahia, ki se razteza na kar osmih hektarjih, vam bo vzela dih – tako lepa in eksotična je.

Starodavni lokalni zakoni so zaščitili videz mesta - nobena stavba namreč ne sme biti višja in palminega drevesa.

 

Čudovita narava že skok čez mejo – podzemni rudniki soli v Hallstattu v Avstriji

Čeprav je mestece Hallstatt precej turistično, naj vas to ne odvrne od tega, da bi si privoščili vožnjo po jezeru, se sprehodili po njegovih uličicah in uživali v prelepih razgledih, ki jih idilično mestece ponuja. Nad mestom, visoko v hribih, turiste vabi podzemni rudnik soli, ki velja za enega najstarejših rudnikov soli na svetu. Tu sol izkopavajo že 3.500 let in leta 1997 so območje postavili pod Unescovo zaščito. Oblečeni v posebne pajace boste v dveh urah raziskali rudnik, spoznali podzemno slano jezero in spoznali nastanek rudnikov. Do sem je namreč nekoč segalo morje! Če to ne poteši vašega raziskovalnega duha, si lahko uro vožnje stran ogledate še ledeno jamo Eisriesenwelt. Ta ogled je veliko bolj zahteven, vseeno pa primeren tudi za otroke. Velika jama, ki s svojim labirintom pokriva kar 40 km, je pravo odkritje. Glede na nizke temperature in ledene poti je potrebno imeti s seboj pravo pohodno opremo.

Mestece Hallstatt obstaja tudi na Kitajskem in je prava kopija avstrijskega.

 

Postanek na poti do morja - Konjic z Neretvo v BIH 

Bosna je prelepa dežela, še vedno blizu Slovenije in vendar popolnoma drugačna. Mestece Konjic vam predlagamo kot štartno točko v vaši bosanski dogodivščini. Najbolj priljubljena poletna aktivnost je rafting po reki Neretvi. Programi so prilagojeni tako otrokom, popolnim začetnikom in izkušenim. Področje Neretve, ki se kasneje preko Hrvaške izteka v Jadransko morje, predstavlja enega najlepših delov v državi. Konjic je ena izmed najstarejših naselbin v Bosni in z otroki si lahko ogledate Titov bunker, ki je bil zgrajen za zaščito v primeru jedrske vojne. Pol ure stran lahko najdete ledeniško jezero Boračko, kjer lahko kampirate in uživate v vodnih športih, kolesarjenju in planinarjenju. Tu vas bo obdajala nedotaknjena narava, ki se ji lahko popolnoma prepustite. Tako Sarajevo kot Mostar sta od Konjica oddaljena le uro vožnje. Privoščite si lahko baklave na Baščaršiji in drugi dan fotografijo na slovitem mostu, ki povezuje Mostar.

Rimljani so Neretvo imeli za boginjo v tekoči obliki.

 

Za rutinske goste tokrat toplice - Bad Tatzmannsdorf v Avstriji

Namakanje v toplih vodah, masaže, plavanje, poležavanje ... vse to, medtem ko se otroci varno zabavajo. Na poti proti Dunaju, le par kilometrov iz Oberwarta, leži Bad Tatzmannsdorf. Tu se je razvilo v pravo središče za naravno zdravljenje in celovito terapevtsko ponudbo. Termalna voda v toplicah ne vsebuje žvepla in radona in je še posebej primerna za regeneracijo, zdravljenje mišične napetosti in poškodb, nelagodja v sklepih in še posebej hrbtenice. Področje pa ni zanimivo samo zaradi toplic! Primerno je za tek, dolge pohode, kolesarske ture in nordijsko hojo. Gostijo noč balonov in ognjemeta, prirejajo sprehode ob polni luni ter obiske energetski točk. Tukaj se boste lahko resnično odpočili in si zagotovili regeneracijo po stresnih dnevih v službi. V vsakem vremenu lahko uživate v raznovrstnih dejavnostih in wellness programih v tukajšnjih šestih zdraviliščih. Ogromno prostora imajo, kjer si otroci lahko privoščijo varno in zabavno vodno čofotanje.

Terme Avita so znane po lepem okolju in ponudbi wellness aktivnosti.

 

Na pot z zavarovanjem TUJINA

K dobrim pripravam na pot sodi tudi urejeno zavarovanje TUJINA. ki poskrbi, da nepredvideni dogodki ne povzročijo dodatnih stroškov!

Preberite več