Skupaj za manj voženj pod vplivom alkohola

· 23 % vseh prometnih nesreč povzročijo mladi vozniki!· 33% prometnih nesreč s smrtnim izidom se zgodi zaradi alkohola!· 22 let je povprečna starost, ko oseba zaradi prometne nesreče pristane na vozičku!· Smrt v prometni nesreči je ena izmed 10 najpogostejših razlogov za smrtnost mladih (15-29 let)!

Danes se je z novinarsko konferenco začela vseslovenska iniciativa "Heroji furajo v pižamah", za manj voženj pod vplivom alkohola, koncept katere je pripravil Zavod vozim, idejo in cilj pa smo podprli tudi mi. 

Želja zavoda in tudi naša želja in dolgoročni cilj sta ozavestiti starše in mlade, ter posredno prispevati k zmanjšanju rabe alkohola, zmanjšanje prometnih nesreč med mladimi in zmanjšanje prometnih nesreč pod vplivom alkohola.

Zavod svoje aktivnosti izvaja na lokalni ravni z izobraževanji in delavnicami, ki bi prinesle dolgoročno rešitev na način organizacij sistematičnih prevozov na obrobjih (manjša mesta/podeželje), kjer ni urejenega javnega prevoza ali taksi služb in kjer je zato vožnja pod vplivom alkohola bolj pogosta.

Skupaj pa želimo doseči čim večji krog ljudi in ozavestiti čim več mladih pa tudi staršov, zato smo pripravili skupno kampanjo, kateri so se s sloganom "Nočem pristati na vozičku", pridružili tudi znani Slovenci. 

Več si poglejte v videu:

V sredini decembra bomo nadaljevali z nacionalno medijsko kampanjo v kateri bodo heroji, ki so varovanci Zavoda vozim, pred izbranimi lokali (v Slovenskih Konjicah, v Idriji in v Brežicah) pobirali mlade in jih varno peljali domov.

Namen je tudi povrniti staro navado, ko so nas starši čakali pred lokali in peljali domov, kot pravi eden izmed sloganov akcije "starše v pižami pred klubom je lažje preživeti, kot prometno nesrečo pod vplivom alkohola."

Veseli nas, da delujemo v skladu z našimi vrednotami in zato z veseljem podpiramo družbeno odgovorne projekte.

Da boste lažje spremljali naše aktivnosti in novice in da boste vedno na tekočem nam sledite tudi na družabnih omrežjih!