GENERALI zlati pokrovitelj novih letalnic za sove v ZOO Ljubljana

Zavarovalnica GENERALI je pokrovitelj treh novih letalnic za sove, ki skupaj merijo skoraj 600 kvadratnih metrov. Vanje so namestili tri največje vrste sov na svetu: veliko uharico, snežno sovo, prvikrat pa imajo v kolekciji ZOO Ljubljana tudi bradato sovo.

Kot uspešno podjetje se zelo dobro zavedamo, kaj naša podpora pomeni za okolje v katerem ustvarjamo, za razvoj splošne družbe ter za zdravje, zadovoljstvo in kakovost bivanja vseh nas.
Pri obnovi letalnic smo z veseljem pomagali, saj se dejavno udejstvujemo ne le pri socialni, družbeni in okoljski odgovornosti, ampak tudi pri varstvu živali.

Vselitev sov v novo domovanje smo pospremili včeraj in sicer v prijetni družbi enkratne ekipe ZOO Ljubljana, ki je predstavila tudi izobraževalni program v času "krompirjevih" počitnic, značilnosti sov nam je podal biolog Gregor Belušič, nekaj vraž in »buč« o sovah pa je razblinila zbirateljica ljudskega slovstva in bajeslovja Dušica Kunaver. Da je bila družba še bolj pisana in navihana, so kot gostje ob svoji tridesetletnici, prišli na spoznavanje s sovami tudi člani skupine Čuki.

Ponosni smo na priznanje "Pri nas ste pustili svojo sled" za prvo skupno sodelovanje, ki ga je od strokovne vodje Barbare Mihelič v imenu ZOO Ljubljana prejel naš član uprave Mitja Feri.

Ob tem je g. Feri dejal: »Sodelovanja z ZOO Ljubljana smo resnično veseli, saj smo se že prepričali v odličnost njihove ekipe in stalen trud za podajanje novega znanja o živalih. S skupnimi močmi smo sovam uredili boljše, kakovostnejše in prijaznejše bivalno okolje ter hkrati podprli izobraževalni program, namenjen spoznavanju teh skrivnostnih živali.«

Vabimo vas, da obiščete ZOO Ljubljana in preverite z Zlatim Prometejem SAZU nagrajeni program Noč čarovnic. Ves čas »krompirjevih« počitnic bo program posvečen odpravljanju neresnic, vraž in predsodkov do sov in drugih živali.