NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

27.05.2016 | 2 min branja | Življenje

Varnost za vaše najbližje

Varnost lahko razumemo na več načinov. Neposredna varnost pomeni, da se vam ne bo nič zgodilo, a vsi dobro vemo, da popolne varnosti žal ni mogoče doseči. Eno od varnosti nedvomno predstavlja družina. Otroci so pod varnim okriljem staršev, partnerja si pomagata med seboj in izrek »v varnem zavetju družine« ni nastal kar tako. Žal pa se včasih zgodi, na nepričakovani dogodki kruto in boleče posežejo v do sedaj varno družinsko življenje in pustijo hude posledice.

Izguba, ki zamaje celo družino

Izguba staršev in partnerja je najhujši udarec, ki lahko doleti družino. Čeprav na kaj takega nekateri nočejo niti pomisliti, so tovrstne tragedije del življenja, ki ne glede na vse teče naprej. To pomeni, da je še vedno treba plačevati mesečne stroške za življenje, stanovanje, avto šolanje in tako naprej, kljub temu, da v družinski proračun nenadoma priteče pol manj prihodkov. Prav finančne težave so tiste, s katerimi se najpogosteje spopadejo starši, ki so ostali brez partnerja, pomanjkanje sredstev za preživljanje družine pa lahko kaj hitro pripelje tudi do zdravstvenih in duševnih težav. Vse to najbolj vpliva predvsem na otroke, njihov razvoj in položaj med vrstniki, zato morajo starši pri skrbi za svojo varnost vedno pomisliti tudi na varnost svojega partnerja in otrok za primer, da sami ne bi mogli več skrbeti zanje.

Spremembe, ki vplivajo na vso družino

Veliko finančno obremenitev za družino pomenijo tudi posledice hudih poškodb ali bolezni enega ali obeh staršev. Pogosto morajo vsi člani družine prilagoditi svoja življenja novim razmeram, povečajo se stroški za zdravljenje in rehabilitacijo, morda je treba prilagoditi oziroma predelati stanovanje in avto, kar prav tako ni majhen finančen zalogaj. Čeprav se je kakovost življenja z invalidnostjo močno izboljšala, so posledice hudih nesreč in bolezni še vedno močan udarec za družino. Tudi za take primere je pametno dovolj zgodaj poskrbeti za primerno zavarovanje, s katerim je premagovanje finančnih in drugih težav za vse družinske člane veliko manj obremenjujoče.

Ste že poskrbeli za varnost svoje družine?

Družina in starševstvo prinašata veliko odgovornost, pri kateri je pogosto potrebno misliti za nekaj let naprej. Prav zato ne smete dovoliti, da bi se ogrodje varnega okolja, ki ste ga ustvarili, v hipu zamajalo ali celo podrlo. Svojim najbližjim lahko socialno varnost zagotovite z življenjskim zavarovanjem Moj življenjski kasko. Za vsa dodatna vprašanja nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 70 77 ali pa naročite, da osebni skrbnik strank pokliče vas.

Poskrbite za bližnje

Svoji družini omogočite finančno in socialno varnost v primeru različnih nepredvidljivih dogodkov.

Preberite več