NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

02.12.2016 | 4 min branja | Nezgoda , Zdravje

Se lahko zgodi tudi vam?

Ali ste kdaj pomislili, kako bi se vaše življenje spremenilo, če bi zaradi nezgode postali invalid težje stopnje in bi se nepričakovano srečali z zelo visokimi stroški, na drugi strani pa z minimalnimi dohodki?

Ob težji invalidnosti je treba preurediti dom, poskrbeti za drage zdravstvene in negovalne pripomočke, najeti negovalno osebje in se morda celo odpovedati svoji službi, ki zagotavlja stalni mesečni dohodek.

Markova zgodba

Marko, mož, oče in zaposleni v podjetju, rad ureja okolico družinske hiše. Pri podiranju trhlega drevesa je deblo nepričakovano padlo na napačno stran in poškodovalo Marka. Zaradi hudih poškodb hrbtenice in glave je bil dlje časa hospitaliziran v bolnišnici. Sledil je dolgotrajni postopek zdravljenja in ne glede na prizadevanja zdravnikov so posledice poškodbe ostale trajne.

Ocenjena stopnja invalidnosti na zavarovalnici je znašala 100 %. Marko je imel sklenjeno kakovostno nezgodno zavarovanje s kritjem nezgod, ki se zgodijo v prostem času. Izplačilo zavarovalnine je znašalo 250.000 evrov. Z izplačanimi sredstvi je Markova družina stanovanje preuredila za njegove sedanje potrebe, dokupili so invalidske pripomočke in dodatne fizioterapije, ki so Marku omogočile vsaj delno samostojno življenje. Marku izplačana zavarovalnina omogoča stalni mesečni dohodek, z njo odplačuje kredit in omogoča otrokom šolanje tudi sedaj, ko zaradi invalidnosti ni več poslovno aktiven.

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Vsaj 6-kratnik letnih prihodkov

Pred nenadnim padcem življenjskega standarda se lahko obvarujete. S sklenitvijo kakovostnega nezgodnega zavarovanja lahko preventivno poskrbimo za finančno in socialno varnost zase in svoje najbližje.

Priporočljiva zavarovalna vsota za primer trajne invalidnosti je vsaj 6-kratnik letnih prihodkov, h katerim prištejemo vrednost morebitnega kredita.

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje: »Pri izbiri zavarovalne vsote je zelo pomembno, da izberete takšno, ki bo res lahko rešila vašo družino pred bistvenim poslabšanjem življenjskega standarda v primeru vaše smrti. Ocenite stroške in pričakovane potrebe v prihodnosti, predvsem tiste, ki so povezane z otroki (šolanje).« Vir: Revija VIP, april 2012.

Poskrbite za svojo varnost

Nezgodno zavarovanje vam prinaša finančno varnost v primeru nezgode, še posebej v primeru invalidnosti. 

Preberite več