NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

16.09.2016 | 2 min branja | Avto

Hitro do popravila avtomobila

Za manjše prometne nesreče, v katerih nastane materialna škoda, običajno ni treba klicati policije, saj zadostuje, da povzročitelj nesreče in oškodovanec izpolnita obrazec Evropsko poročilo o prometni nesreči, zavarovalnica pa krije stroške, ki so nastali ob nesreči in po potrebi zagotovi tudi popravilo avta.

Matjaževa prometna nesreča

Matjaž je imel prometno nesrečo, v kateri je drugi voznik nepazljivo vozil vzvratno in trčil v njegov avto. Glede na to, da je šlo le za manjšo materialno škodo, nista klicala policije, temveč sta se dogovorila in izpolnila evropsko poročilo.

  • Matjaž je nato poklical 080 88 48 - Pomoč na cesti, kjer so mu svetovali obisk najbližjega servisa v mreži Moj servis.
  • Matjažu so na servisu ocenili škodo in pripravili zapisnik za zavarovalnico.
  • Po opravljeni cenitvi se je domov odpeljal z nadomestnim vozilom, ki ga je v brezplačno uporabo dobil za en dan, kolikor je trajalo popravilo.

Postopek reševanja škode

V primeru prometne nesreče brez telesnih poškodb in z manjšo materialno škodo, je treba fotografirati kraj nezgode in zapisati ime prič ter izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči. Pravilno izpolnjen in podpisan obrazec namreč nadomesti policijski zapisnik.

Da bi lahko kar najhitreje in najceneje popravili svoje vozilo, smo v Generaliju v ta namen vzpostavili svojo mrežo servisov za popravilo avtov, imenovano Moj servis, kjer uporabnikom zagotavljamo hitro in kakovostno popravilo avta. Zavarovanci in oškodovanci tako lahko preprosto na enem mestu uredite vse za popravilo svojega avtomobila.

Prihranek in ugodnosti

Matjaž je tako na enem mestu uredil popravilo avta brez kakršnihkoli stroškov, hkrati pa je bil še dodatno nagrajen z darilnim bonom za 40 evrov. Bon bo izkoristil ob obnovi avtomobilskega zavarovanja. Za plačilo letne premije je Matjaž odštel 176,84 EUR, izplačilo škode pa je znašalo 234,51 EUR.

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Z enim klicem do popravila avtomobila

Prijava škodnega dogodka v prometu preko telefona je najkrajša pot do popravila avtomobila in ugodnosti, ki jih omogoča popravilo v napotenem servisu. 

Pomoč na cesti