NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

30.03.2015 | 2 min branja | Dom

Pomoč obrtnika 24/7

Posledice okvar ali nesreč v vašem domu so lahko različne. Zaradi tečaja vrat kuhinjske omarice, ki se je polomil in se vrata zaradi tega ne zaprejo lepo, ne boste preložili nedeljskega kosila ali klicali mizarja na pomoč. Enako poleti velja za razbito steklo na oknu, še posebej, če je zunaj lepo vreme in če okno ni pritlično ter zaradi tega ni ogrožena varnost doma. Okno zlahka za silo »popravite« s polivinilom, nato pa ga prvi delovni dan snamete in peljete k steklarju.

Povsem nekaj drugega pa so okvare in nesreče, katerih posledice so bolj neprijetne in lahko povzročijo večjo škodo ali celo ogrozijo varnost stanovalcev. V takih primerih je hitra in strokovna pomoč usposobljenega strokovnjaka neprecenljiva.

Okvare in nesreče, ki zahtevajo takojšnje posredovanje strokovnjaka

Najpogostejše okvare, pri katerih je potrebno hitro posredovanje strokovnjaka, so:

  • Okvare vodovodne ali centralne napeljave: počene cevi, puščanje bojlerja, okvare centralne napeljave in podobno običajno povzročijo veliko škode, predvsem zaradi razlitja vode. Poškodbam cevi boste sami težko kos, zato je poseg usposobljenega vodoinštalaterja nujen.
  • Okvara električne napeljave: posledice udara strele, kratkega stika ali mehanske poškodbe električne napeljave so včasih zelo nevarne. Povezane so z nastankom požara ali udarom električnega toka, ki je lahko smrtno nevaren, zato se popravila tovrstnih okvar nikoli ne lotevajte sami. Zamenjava varovalk je eno, žice pod napetostjo pa nekaj povsem drugega.
  • Okvara klimatske naprave oziroma sistema: pred nekaj (deset) leti bi bil izpad klimatske naprave komaj opazen, danes pa brez dodatnega hlajenja ne gre več. To še posebej velja za ekstremno vroča poletja, kakršna so v zadnjem obdobju vedno pogostejša, zato je dosegljivost mojstra v soboto popoldne zelo dobrodošla. 
  • Zaklenjena vrata: zaklenjena vrata in izgubljen ali celo zlomljen ključ so zelo neprijetna težava, katere rešitev težko preložimo za kakšen dan ali dva. Pozabite na urbane legende o tem, da se s temi težavami v prostem času ukvarjajo poklicni vlomilci, raje na pomoč pokličite ključavničarja, ki bo hitro uredil zaplet.
  • Razbita in počena stekla: stekla na oknih, vratih ali ograjah skoraj vedno zahtevajo takojšnjo zamenjavo oziroma popravilo. Zaradi razbitega stekla je »odprto« okno nevarno iz več razlogov, saj lahko kdo pade skozenj, zaradi slabega vremena nastane dodatna škoda ali pa vstopijo nepridipravi. Enako seveda velja tudi za steklene dele vhodnih vrat.
  • Čiščenje prostorov: posledica nekaterih nesreč je tudi razdejanje, ki se ga ne da počistiti zgolj z metlo in smetišnico, temveč je potreben profesionalen pristop čistilnega servisa s profesionalno opremo in industrijskimi čistilnimi sredstvi.
  • »Gradbene« poškodbe: nekatere nesreče in poškodbe zahtevajo hiter poseg zidarja ali mizarja, ki se prav tako odzoveta na vaš klic.

V primeru, da je vaš dom zaradi nesreče tako poškodovan, da bivanje v njem ni mogoče, vam sklenjeno zavarovanje PaketDom z vključeno Maxi ali Maxi Plus asistenco zagotavlja organizacijo in kritje stroškov prevoza zavarovancev do začasne namestitve ter stroške začasnega bivanja (do tri noči).

domska asistenca paketdom

V primeru okvare v vašem domu lahko izkoristite domsko asistenco, ki vam omogoča pridobitev pomoči za nujna popravila 24 ur na dan in vse dni v letu. Z domsko asistenco PaketDom boste imeli vedno na razpolago sogovornika, ki vam bo svetoval in podal ključne informacije za pravilno ravnanje v primeru škode.

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več