Specialisti z asistenco

Hiter dostop do specialistov. Vključeno je tudi Drugo mnenje, ko imate pomisleke glede postavljene diagnoze ali zdravljenja.
Omogočamo tudi video posvet z zdravnikom.

Želim nasvet Sklenite na spletu

Mnenja naših strank

Drugo mnenje

Ali ste se znašli v situaciji, ko imate pomisleke glede postavljene diagnoze ali priporočenega zdravljenja? Menite, da nimate vseh potrebnih informacij za pravilno odločitev o nadaljnjem zdravljenju?

Storitev Drugo mnenje omogoča, da v najkrajšem času prejmete pisno mnenje mednarodnih strokovnjakov o svoji diagnozi ali zdravljenju, ne da bi vam bilo treba za to odpotovati v tujino. Na podlagi pridobljenega mnenja boste lažje sprejeli nadaljnje odločitve o zdravljenju.

Zanesljiv partner

Mednarodno priznani strokovnjaki Advance Medical skrbijo za 35 milijonov strank v 125 državah sveta.

Hiter odziv

V roku 24 delovnih ur od prejema zahteve po drugem mnenju vas kontaktira zdravnik skrbnik Advance Medical, ki vam pomaga zbrati potrebno dokumentacijo za izdelavo drugega mnenja.

Priprava mnenja

Mednarodno priznani strokovnjaki bodo pripravili mnenje. Poročilo boste prejeli v slovenščini.

Posvet

Posvetuje se lahko z zdravnikom skrbnikom Advance Medical v Sloveniji in pridobite informacije o možnosti zdravljenja v tujini.

Za celo družino

Storitev Drugo mnenje lahko koristijo tudi vaši ožji družinski člani (partner, otroci do 21. leta, starši)

Paketi po vaši meri

Izbirate lahko med tremi paketi, ki vključujejo različen obseg zdravstvenih storitev. Drugo mnenje je vključeno v vse tri pakete.

Mali paket vključuje asistenčne in zdravstvene storitve do višine 2.000 EUR letno.  

Organizacija in plačilo zdravstvenih storitev:

 • specialistične obravnave – specialistični pregled, enostavne diagnostične preiskave (UZ, RTG, laboratorij …) in enostavni ambulantni posegi (aplikacija blokade, punkcija …);
 • zahtevne diagnostične preiskave (CT, MR, kolonoskopija, gastroskopija …);
 • načrta zdravljenja poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, da bi zagotovili optimalni potek zdravljena;
 • strokovnega posveta, ki vključuje svetovanje pooblaščenega zdravnika po telefonu v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem;
 • psihološke pomoči v primeru resnega zdravstvenega stanja ali ob izgubi ožjega družinskega člana v obliki ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije (do 700 EUR na leto).

Storitve Asistence zdravje:

 • pridobitev informacij o zdravstvenih zavarovanjih, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja in v sistemu javne zdravstvene službe v Sloveniji;
 • odobritev in organizacija zdravstvenih storitve pri pogodbenih izvajalcih zdravstvenih storitev;
 • organizacija izvedbe strokovnega posveta in drugega mnenja.

Srednji paket vsebuje poleg storitev malega paketa še:  

 • organizacija in plačilo ambulante fizioterapije po opravljenem operativnem posegu, zlomu kosti, delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv oziroma vezi ter po carskem rezu (do 400 EUR na leto);
 • plačilo zdravil, predpisanih na beli recept v okviru specialističnega pregleda, diagnostične preiskave ali posega (do 200 EUR na leto).

Skupna zavarovalna vsota srednjega paketa znaša do 3.000 EUR.

Veliki paket vsebuje poleg storitev malega in srednjega paketa organizacijo in plačilo:

 •  operativnega posega do 7.000 EUR na leto (artroskopija ramena, kolena, operativno zdravljenje krčnih žil, operacija karpalnega kanala, UZ razbijanje ledvičnih kamnov ...).

Skupna zavarovalna vsota velikega paketa znaša do 10.000 EUR.

Nesreča na poti v službo

Peter je izkušen kolesar. Na poti v službo je voznik avtomobila spregledal rdečo luč na semaforju in treščil vanj. Peter je v prometni nesreči utrpel hude poškodbe desnega stopala in izpah rame. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je potrebna amputacija stopala in stabilizacija ramenskega sklepa. Operacijo in zdravljenje so opravili v javnem zdravstvenem sistemu.

Peter je kljub zdravljenju in dolgi rehabilitaciji še vedno čutil bolečine v rami, zato je želel čim hitreje na pregled k specialistu. Pred desetimi meseci je sklenil zavarovanje Specialisti z asistenco. Poklical je Asistenco zdravje, kjer so mu takoj uredili pregled pri ortopedu, na katerega bi sicer čakal 4 mesece. Ortoped je v nekaj dneh opravil magnetno resonanco (sicer bi čakal vsaj 2 meseca) in ugotovil, da je potrebna rekonstrukcija ramenskih vezi. Peter je operativni poseg opravil v okviru javnega zdravstvenega sistema.

Ortoped je po operaciji in kontrolnem pregledu pripravil načrt zdravljenja, da bo Petrova rehabilitacija čim uspešnejša. Napotil ga je na fizioterapijo, ki jo je Asistenca zdravje uredila v 7 dneh (sicer bi čakal 5 mesecev).

Petra je izguba stopala in 35 % invalidnost zelo prizadela, zato je v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco izkoristil psihološko pomoč pooblaščenih sodelavcev Generalija.

 

Stroški

Pregled pri ortopedu 80 €
Magnetna resonanca 250 €
Kontrolni pregled pri ortopedu 50 €
Načrt zdravljenja po poškodbi 150 €
Fizioterapija 400 €
Psihološka pomoč

(4 obravnave)

300 €
SKUPAJ 1.230 €

Image

Hitra vrnitev v aktivno življenje

Generalijevi zavarovanci, ki so zaradi bolezni ali nezgode koristili zdravstvene storitve zavarovanja Specialisti z asistenco, so se v aktivno življenje vrnili povprečno 3 mesece prej, kot tisti brez zavarovanja.

Ko se zgodi

Asistenca zdravje

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja ali želite koristiti Drugo mnenje, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 ali pišite na zdravje.si@generali.com.

Naš svetovalec se bo v vašem imenu dogovoril za hiter pregled pri specialistu oziroma za koriščenje druge zdravstvene storitve. Pokličite in pomagali vam bomo poiskati najprimernejšo rešitev za vašo težavo.

NOVO! Zavarovancem nudimo tudi ePosvet z zdravnikom na daljavo, v katerem se lahko o svojih težavah pogovorite preko video klica.

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

PREBERITE VEČ

Sebastian Jeke, zavarovanec

»Zaradi težav s kolenom sem se obrnil na Asistenco zdravje. Moje težave so se pričele v času epidemije koronavirusa, ko izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev ni bilo možno. V zavarovalnici so mi uredili koriščenje zavarovanja v obliki video posveta z ortopedom dr. Bogdanom Ambrožičem. Z izvedbo specialističnega pregleda na daljavo sem zelo zadovoljen. Dr. Ambrožič je vrhunski strokovnjak, vzel si je čas za pogovor in pregled MR izvida, preko kamere sem mu pokazal funkcionalnost svojega kolena. ePosvet se mi zdi dobra ideja, ki bi lahko tudi v prihodnje nadomestila osebni obisk pri specialistu, kadar ta ni nujno potreben.«

Pogosta vprašanja

Zavarujejo se lahko osebe od 1. do 70. leta starosti.

Zavarovanje velja eno leto z možnostjo podaljševanja do preklica oziroma do dopolnjenega 75. leta starosti.

Ob sklenitvi zavarovanja je čakalna doba tri mesece, razen v primeru zdravljenja posledic nezgode.

Za storitve (npr. izdaja dvojnika police, izdaja potrdil o zavarovanosti ...), ki jih zavarovalec ali zavarovanec posebej zahteva od nas, trenutno ne obračunavamo nadomestila stroškov.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča, da boste na vrsti lahko že v 10 dneh.  

Naročite svetovalca

Rdeča svetuje

Kako dolgo bi čakali na specialista, če bi šlo za vašega otroka?

Odrasli z obiskom zdravnika pogosto odlašamo do zadnjega trenutka in upamo na izboljšanje stanja, pri otrocih je drugače. V teh primerih ni izgovorov, svojemu otroku želimo čim prej zagotoviti obisk zdravnika.

Matjaž je posvet z ortopedom opravil prek video povezave

Hitreje do specialista, magnetne resonance in zdravljenja z zavarovanjem Specialisti z asistenco.

Naj dolge čakalne dobe postanejo preteklost

Poznate trenutek, ko v rokah držite napotnico za specialistični pregled, pa ne veste, na katerega izvajalca se morate obrniti, da boste najhitreje na vrsti? Razumljivo, želite biti pregledani čim prej, da se boste izognili težavam, skrbem in bolečini.