NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

04.10.2021 | 2 min branja | Zdravje , Življenje

Z optimizmom nad raka dojke

Pri bolezni, kakršna je rak dojke, so močno vpletena čustva. Strah in obup ob diagnozi, vračanje upanja po posvetu z zdravnikom, tesnoba pred operacijo in veselje po dobljeni bitki. Mateja je šla čez vse začetne korake, ki so jo na koncu pripeljali do srečnega konca in obenem novega začetka. Zdravljenje je namreč zahtevalo operativni poseg, ki je pustil tudi nekaj neprijetnih posledic, a te so v primerjavi z ostalimi težavami lažje premagljive. Nikoli pa ni izgubila optimizma in prepričanja v to, da bo na koncu vse v redu.

Od obupa do žarka veselja

Rak dojke je bil pri Mateji pravočasno odkrit in vsi potrebni medicinski postopki so se odvili hitro, vključno z operativnim posegom. Ob diagnozi raka (invazivni duktalni karcinom dojke) jo je zaradi zloveščega slovesa bolezni spreletel srh. Veliko je že slišala o visokem davku, ki ga zahteva rak, brala zgodbe žensk, ki se leta borijo z njim, in prebrala precej člankov o tem, da se rak kljub zdravljenju (pre)pogosto vrne. Prvo upanje ji je dal že zdravnik, ki jo je potolažil, ji natančno razložil, kaj jo čaka, ter ji obenem ponudil oporo v boju z boleznijo. Velik del optimizma in podpore je dobila tudi v krogu svoje družine. Niso se vdali v usodo, pač pa so Mateji ves čas stali ob strani.

Odločitve, ki zahtevajo veliko poguma

Boj z rakom ni bil preprost. Pregledi na kliniki, kjer je le malo razlogov za veselje, so ji jemali energijo in vsakič se je vrnilo vprašanje: »Bo res vse v redu?« S preiskavami raka niso našli nikjer drugje, hitro pa je postalo jasno, da bo potrebna operacija dojke. Operativni poseg pusti številne posledice, s katerimi je življenje drugačno. Spremembam na telesu se pridružijo tudi psihične posledice, s katerimi se mnoge ženske spopadejo še veliko težje kot s fizičnimi. Na srečo ima Mateja veliko oporo v svoji družini, ki jo ves čas spodbuja in ji vliva optimizem, da je lažje premagovala težave pa se je odločila tudi za psihosocialno svetovanje v Ambulanti ZDRAVJE.

Nato je posijalo sonce …

Ure in dnevi po operaciji so se zdeli kot cela večnost, polni negotovosti in dvomov. Sledil je pregled in še čakanje na rezultate preiskav, nato pa je posijalo sonce! Prva bitka je bila dobljena, napoved za prihodnost pa optimistična. Nasmešek se je Mateji povrnil tudi, ko je svoj zavarovalni primer prijavila zavarovalnici, pri kateri je imela že več let sklenjeno življenjsko zavarovanje Moj življenjski kasko.

Celovita zavarovalna zaščita

Mateja je že s prvimi rednimi prihodki razmišljala o svoji varni prihodnosti, saj nikoli ne veš, kdaj se kaj zgodi. Kmalu po sklenitvi zavarovanja se je povečala tudi njena družina in odgovornost do malih nedolžnih bitij. Pri 28 letih je poskrbela za celovito zavarovalno zaščito. Sklenila je zavarovanje MOJ ŽIVLJENJSKI KASKO za obdobje 30 let, s kritji za primer:
  • smrti,

  • bolezni (specialisti z asistenco – paket Osnovni +, kritične bolezni – izplačilo za zdravljenje in zdravstvena renta),  

  • nezgode (kritje trajna invalidnost),

  • brezposelnosti ali delovne nezmožnosti.

Za paket kritij zavarovanja MOJ ŽIVLJENJSKI KASKO je skupaj plačevala 35,74 EUR mesečno. Ob sklenitvi zavarovanja je imela zdrav življenjski slog (nekadilka, ustrezen BMI, ne opravlja nevarnega dela in se ne ukvarja z nevarnimi športi oz. aktivnostmi).

Ob nastopu kritične bolezni je bila stara 36 let.

Iz zavarovanja je upravičena do naslednjih izplačil:

 
Izplačila in zavarovanja Moj življenjski kasko
Izplačilo za zdravljenje - 90 % zavarovalne vsote 27.000 EUR
Izplačilo za zdravljenje - 10 % zavarovalne vsote po poteku 10 let od sklenitve zavarovanja (pri njenih 38 letih) 3.000 EUR
Zdravstvena renta v višini 300 EUR na mesec za obdobje 3 let 10.800 EUR
Mesečno nadomestilo v primeru brezposelnosti ali delovne nezmožnosti v višini 100 EUR (za 12 mesecev) 1.200 EUR
Skupaj 42.000 EUR
 
Zaradi bolniške odsotnosti je Mateja za 12 mesecev oproščena plačila premije, saj je priključila tudi kritje za primer brezposelnosti ali delovne nezmožnosti.

Pred Matejo je še vedno trnova pot do popolnega okrevanja, vseeno pa je hoja po njej lažja, ker ve, da ne hodi sama. 
 
Primer temelji na resničnih dogodkih. Z njim želimo prikazati možnost izbire različnih kritij pri zavarovanju MOJ ŽIVLJENJSKI KASKO in temu ustrezna izplačila zavarovalnin.

Poskrbite za celovito finančno varnost.

Bi želeli individualni načrt zaščite, če se vam v življenju zgodi kaj nepričakovanega?

Naročite svetovalca