NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

11.12.2021 | 3 min branja | Nezgoda , Zdravje

Ko bolečina na obrazu nikakor ne izgine

Bolečina obraza po nerodnem padcu na sprehodu s psom

Najpogosteje se možnosti poškodb pri svojih aktivnostih zavedajo aktivni športniki, posebej tisti, ki se ukvarjajo s kontaktnimi ali bolj adrenalinskimi športi. Ostali pa pri vsakodnevnih aktivnostih kar pozabimo, da ima že preprost sestop s pločnika lahko sitne posledice. A ni zastonj rek, da nesreča nikoli ne počiva. To je spoznal tudi Marjan, ki ga je običajen sprehod s kužkom spomnil, kako pomembno je imeti hiter dostop do specialista.

Marjan se je na sončen jesenski dan odpravil na sprehod s kužkom. Zaradi neurja prejšnji dan je bilo po tleh veliko odpadlega listja in ko je kuža zaradi veverice na drugi strani potegnil povodec, je Marjan spregledal robnik in nerodno padel ter se potolkel po obrazu in glavi. Iz nosa mu je močno tekla kri, predvsem pa mu je bilo nerodno.

Če imate sklenjene Specialiste z asistenco, lahko tudi v primeru manjše nezgode ali bolečine uporabite storitev Halo Doktor in se posvetujte z zdravnikom družinske medicine.

 

Marjan je z obiskom zdravnika odlašal

Do doma je krvavenje ponehalo, zato je doma ostale rane očistil. Zdelo se mu je, da zadeva ni resnejša, zato k zdravniku ni šel, kljub temu, da je bil okoli nosu močno podplut. A tedne kasneje je Marjan še vedno občasno čutil bolečino in neprijetno tiščanje na desni strani glave. K zdravniku mu je bilo še vedno nerodno iti, dokler ni nekega jutra, ko ga je spet bolelo, žena zahtevala, da pokliče zdravnika.

Tudi Marjanovemu zdravniku se zadeva ni zdela nujna, zato je termin dobil šele čez en teden. Takrat se je zdravnik odločil, da zdravljenje ni nujno. A Marjan je vztrajal, zato mu je zdravnik izdal napotnico za nevrologa in otorinolaringologa.

👉  Morda vas zanima, kakšne imate v javnem zdravstvenem sistemu pravice, ko vam zdravnik izda napotnico

 

Marjan je bil sit čakanja

Marjan in njegova žena sta imela čakanja dovolj. Poklicala sta Asistenco zdravje, saj je imel Marjan sklenjeno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco, in se pogovorila s svetovalko v klicnem centru. Ta ju je vodila skozi administrativni postopek, nato pa ga je naročila na pregled pri obeh specialistih, za katera je dobil napotnici. Pri enem je čakal 8, pri drugem pa 10 dni.

Preden so Marjana lahko naročili pri specialistih, je moral izpolniti vlogo za avtorizacijo storitve. S tem je dal zavarovalnici soglasje za vpogled v napotnico in da v njegovem imenu izbere zdravnika, ki bo storitev izvedel, ter ga naroči. Z enim podpisom je bilo Marjanu prihranjenega veliko dela.

Specialisti z asistenco

 

Najprej ga je čakal pregled pri nevrologu, ki se je z njim pogovoril, na podlagi opažanj pa mu je izdal napotnico za magnetno resonanco glave. Medtem ko je čakal na termin, ki ga je prav tako uredila svetovalka v Asistenci zdravje, je uredil pregled pri otorinolaringologu. Izkazalo se je, da si je Marjan pri padcu poškodoval nosni pretin, zato je zdravnik priporočil operacijo.

Nosni pretin je struktura iz hrustanca in kosti, ki nosno votlino deli na levi in desni del. Imenuje se tudi nosna pregrada ali septum. Pri nikomer ni povsem ravna, a kadar je izrazito ukrivljena ali zamaknjena lahko povzroča različne težave, ki so lahko stalne ali pa se poslabšajo predvsem v primeru prehlada ali alergije.

Po dveh tednih je Marjan svoje težave odpravil. Pretin so mu operirali in otorinolaringolog je bil zadovoljen z njegovim okrevanjem, kontrolni pregled pri nevrologu po magnetni resonanci glave pa tudi ni pokazal nepravilnosti. Kmalu po operaciji so Marjanove težave izzvenele.

 

Srečen konec zgodbe – brez visokega računa

Marjan in njegovi bližnji so se ob napotnicah, ki jih je dobil Marjan kar nekoliko ustrašili, a k sreči njihove skrbi niso trajale dolgo. Zaradi sklenjenega vzporednega zdravstvenega zavarovanja je vse  preglede in operacijo opravil hitro, zavarovalnica pa je vse storitve plačala neposredno specialističnima ambulantama.

Plačane je imel stroške prvega pregleda pri nevrologu (100 €), magnetno resonanco (220 €) in kontrolni pregled pri nevrologu (50 €); pregled pri otorinolaringologu (80 €), enodnevni operativni poseg na nosnem pretinu (1.450 €) in kontrolni pregled pri otorinolaringologu (40 €). Brez zavarovanja Specialisti z asistenco bi moral na preglede in operacijo čakati bistveno dlje ali pa jih opraviti kot samoplačnik. Zanje bi skupaj plačal 1.940 €.

👉  Nekatere težave je težje prepoznati kot druge. Tumor v glavi je na primer "skrit", saj ga ni mogoče zatipati, zato moramo biti pozorni na znake.

 

Zgodba je izmišljena, a ilustrira resničen primer storitev opravljenih za našega zavarovanca.

 

Nočete čakati na možnost zdravljenja?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča pregled pri specialistu že v 10 dneh.

Preverite kritja