NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

11.07.2019 | 2 min branja | Prosti čas , Tujina

Kam z družino, ko imamo vsega poln kufer?

Imate v družini kdaj občutek, da bi radi na hitro v kovčke spakirali le nujne stvari in se odpeljali na novo destinacijo, da bi razbremenili svoje misli in telo? Vam misel na zeleno oazo na vinskih gričih, spust po toboganu vodnega parka, pogled iz okna na neskončno morsko gladino ali pogled iz družinskega šotora na slikovit sončni zahod oriše občutek miru in sreče? Potem je čas, da si rečete - gremo!

Skok za konec tedna

Da bi dosegli sproščenost in pozabili na vsakdanje obremenitve vseh družinskih članov, ne potrebujete nujno daljšega dopusta. Družinska doživetja so takoj za vogalom in sproščen konec tedna vam lahko ponudi zadosti energije, da lahko z nasmehom napadete nov delovni teden. Če na družbenih omrežjih ali v novicah opazite zanimiv dogodek, si ga vedno shranite.

Planirajte mesec vnaprej in spremljajte, kaj se dogaja v vaši bližini ali čez mejo in okoli samega dogodka zgradite dodatne aktivnosti, ki bodo dan povezale v skladno celoto - telesna aktivnost, kanček izobraževanja, dobra hrana in čim več zabave so idealni recept. Če vas pot zanese preko meje, ne pozabite na zavarovanje za tujino.

Potep do bližnje prestolnice

V naši bližini (manj kot 300 km stran) lahko obiščete Zagreb, Trst, Salzburg, 100 km dlje pa še Dunaj, Bratislavo in Budimpešto. Mogoče se ne zavedamo, ampak Slovenija je resnično odlična izhodiščna točka za spoznavanje pestre in raznolike evropske kulture, ki nas obdaja. Vsa ta mesta so z Ljubljano povezana preko avtobusov in vlakov, veliko agencij in ponudnikov omogoča ugodne prevoze neposredno do središč prestolnic. Zakaj ne bi otrokom predstavili prave sacher torte, ugotovili iz kolikih delov je sestavljena Budimpešta in se s staro vzpenjačo povzpeli v srce Zagreba?

Z družino peš ali na kolo

Slovenija je prepletena z mnogimi urejenimi pohodnimi in kolesarskimi potmi, ki večkrat segajo tudi v bližnje sosednje države. Ste že slišali za Slovensko planinsko pot, ki sega od Maribora do Debelega Rtiča in je najstarejša vezna pot na vsem svetu? Skozi Slovenijo poteka tudi pot Alpe-Adria, ki nas veže z Italijo in Avstrijo. Nešteto je še tematskih in učnih poti, pri nas in čez mejo, ki so idealne za enodnevni družinski izlet. Lahko pa se prelevite v iskalce zakladov z geolovom - trenutno je v Sloveniji postavljenih 4.515 zakladov, v svetu pa preko 3 milijone, ki jih lahko odkrivate skupaj s svojimi družinskimi člani!

Na daljše potovanje z družino

Veliko družin se odloča tudi za daljša potovanja v bolj oddaljene dežele. Pri tem iščejo preko spleta najbolj ugodne ponudbe letalskih prevozov in nato svoj oddih priredijo destinaciji. Taka potovanja pomagajo otrokom odkriti širši spekter vonjev, zvokov, barv, obrazov in jezikov že od zgodnjega otroštva. Približala jim bodo večjezičnost, različne kulture in v njih razvila željo po raziskovanju in sprejemanju drugačnega. Na stran položite pomisleke, da so za potovanja otroci premladi. Bistvene so izkušnje! Še toliko bolj pomembne so te, ki jih doživimo skupaj - kot družina. Skupna družinska doživetja nas bogatijo s skupnimi družinskimi spomini.

Na pot z zavarovanjem TUJINA

K dobrim pripravam na pot sodi tudi urejeno zavarovanje TUJINA. ki poskrbi, da nepredvideni dogodki ne povzročijo dodatnih stroškov!

Preberite več