NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

24.10.2018 | 2 min branja | Prosti čas , Tujina

Vas na potovanjih spremlja sreča?

V kovček ste pospravili še zadnje kose prtljage in jih skrbno naložili v avto. Vse je pripravljeno, da se zarana prične vaša nova počitniška pustolovščina! S kančkom popotniške mrzlice se odpravite v posteljo, da ujamete še nekaj ur spanca preden se odpeljete proti Benetkam in poletite v širni svet. Brž ko prižgete motor vozila pa se pričnejo prve dogodivščine. Se zanašate na srečo ali sami poskrbite, da vas sreča spremlja na poti?

Brez česa vi in vaša družina ne morete na pot?

Seznam najpomembnejših stvari, brez katerih ni dobro zapustiti doma, pripravite že teden dni vnaprej. V zadnjih najbolj napetih trenutkih pred odhodom boste naredili le kljukice in se tako mirnejši prepustili potovanju. Na vrhu seznama naj bo: 

  • Potovalna dokumentacija. Poleg osebnih izkaznic ali potnih listov ne pozabite na natisnjene letalske karte in rezervacije prenočišč ter fotokopije dokumentov, s katerimi boste enostavneje prišli do novih, če boste po spletu nesrečnih okoliščin morebiti ostali brez njih. 
  • Zdravila, če jih morate jemati redno. V ženski potovalni prtljagi dostikrat ne gre brez kontracepcijskih tablet, pa tudi huda alergija na pršice hitro uide izpod nadzora v apartmaju, ki ni dovolj temeljito očiščen. 
  • Denar. Vsaj nekaj gotovine za taksi do prenočišča in kartice, če se odločite za dvig gotovine v tujini. 
  • Napolnjene mobilne naprave in polnilnci zanje. Saj ne boste tvegali otroškega joka, ko se izprazni tablica ali občutka nebogljenosti, ko boste s praznim telefonom iskali prijaznega popotnika, ki bi vam posodil polnilec za mobilni telefon? 

Na našem seznamu nujnih stvari, brez katerih se ne odpravimo na pot, bi se gotovo znašlo še zavarovanje za tujino. Že strošek obiska zdravnika zaradi bolečega grla, pregled krvi in zdravila za angino v večini držav stanejo več kot družinsko zavarovanje Tujina

Se majhnim nesrečam na poti spretno ognete ali jih sploh ne poznate?

Naporna pot je za vami in komaj čakate, da se uležete v udobno posteljo. Na recepciji hotela pa presenečeno ugotovite, da vaša rezervacija v sistemu ni zabeležena in kot nalašč nimajo nobene proste sobe po vaših merilih! Z vztrajnim pogajanjem in dokazovanjem rezervacije s fotokopijami vendarle dosežete, da vas po isti ceni, kot je bila rezervirana soba, vsaj za eno noč namestijo v predsedniški apartma! Morda pa vas bo tokrat na počitnicah vendarle spremljala sreča?

Na pot z zavarovanjem TUJINA

K dobrim pripravam na pot sodi tudi urejeno zavarovanje TUJINA. ki poskrbi, da nepredvideni dogodki ne povzročijo dodatnih stroškov!

Preberite več