NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

03.06.2016 | 2 min branja | Avto

Kako izbrati najugodnejše avtomobilsko zavarovanje?

Zavarovanje avtomobila je tiste vrste strošek, ki je vsem voznikom odveč toliko časa, dokler ne pride do nesreče oziroma škodnega primera. Ker vsi vozniki upajo, da se ne bo nič zgodilo, iščejo predvsem najcenejše zavarovanje, pri čemer igra veliko razliko že vsega nekaj evrov. Seveda prihranek nekaj deset ali celo sto evrov ni zanemarljiv, a vseeno bodite zelo pozorni na to, kaj zavarovanje, ki ga nameravate skleniti, krije. Niso namreč redki primeri, ko zavarovanec šele ob nesreči ugotovi, da je bilo zavarovanje ugodno le zato, ker ima manj kritij.

Olajšajte si iskanje

Iskanje najugodnejšega zavarovanja ni enostavno opravilo. Ponudba je pestra in raznovrstna, to pa pomeni veliko iskanja, primerjav in preračunavanja vseh možnih kombinacij. Ponujamo vam nekaj različnih pristopov, s katerimi si lahko olajšate delo:

  • Bodite previdni. Zavarovalnice cenimo skrbne stranke in jim v zahvalo za brez škodno dogajanje namenimo dodatne popuste.
  • Osebni agent, ki mu zaupate. Dobri agenti vas bodo tudi obvestili o poteku zavarovanja in vam sami poiskali zavarovanje, ki je za vas najbolj primerno.
  • Sklenite paketno zavarovanje. Poleg zvestobe zavarovalnice nagrajujemo tudi pripadnost, to pa pomeni, da imate pri isti zavarovalnici sklenjenih več različnih zavarovanj. V takem primeru se na račun enega sklenjenega zavarovanja (avto) izboljšajo tudi pogoji pri drugem (recimo zavarovanje doma, življenjsko ali drugo zavarovanje).

Vsak od načinov ima dobre in slabe strani. Ni odveč preveriti, ali je ponudba res najbolj ugodna, seveda pa morate pri tem upoštevati vse podrobnosti zavarovanja, kot so kritja, bonusi in drugi pogoji.

Pasti preveč ugodnih ponudb

Različna zavarovanja z različnimi imeni, paketna kritja, posebni pogoji in še vrsta drugih dejavnikov spremeni iskanje zavarovanja. Če iščete le popuste, se lahko kaj hitro zgodi, da s podpisom na polici potrdite povsem nekaj drugega, kot pravzaprav želite.

Majhne podrobnosti in velike razlike

Pri iskanju primernega zavarovanja pozorno preberite značilnosti in kritja zavarovanja. Če sklepate zavarovanje iz udobja domačega naslanjača in ste v dvomu ali imate dodatna vprašanja, pa še pred sklenitvijo zavarovanja kontaktirajte zavarovalnico. Enako velja tudi ob obisku poslovalnice ali agencije. Brez slabe vesti povprašajte svetovalce, kajti prava vrednost zavarovanja se bo pokazala le v primeru, da boste imeli popolno sliko vseh stroškov in kritij ter drugih obveznosti, ki jih prinaša polica. Majhen popust pri premiji zavarovanja lahko pri popravilu nezavarovane škode prinese veliko doplačila.

Sklenite zavarovanje, ki mu lahko zaupate

Ko boste iskali zavarovanje za svoj avto, se oglasite v eni od naših poslovalnic, kjer vam bodo naši svetovalci z veseljem pomagali. Prepričani smo, da boste tako hitreje našli najprimernejše avtomobilsko zavarovanje ter se izognili dvomom in neprijetnim presenečenjem.

Poskrbite za finančno varnost in uspešno zdravljenje svojih otrok

Čas odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje pomembno pripomore k uspešnemu in brezskrbnemu okrevanju ter k finančni varnosti družine.

Naročite svetovalca