NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

26.06.2015 | 2 min branja | Zdravje

Samoplačniške storitve, ki jih krije zavarovalnica

Z uporabo samoplačniških storitev si zagotovite, da vam ni treba čakati na pregled v javnem zdravstvenem sistemu, kjer so čakalne dobe pogosto zelo dolge. Vendar pa je treba za tovrstne storitve plačati, zato jih ljudje uporabljajo le v izjemnih primerih. Pa je res vredno čakati nekaj mesecev in trpeti bolečine, če pa se lahko z zavarovanjem temu izognete?

Stroške pokrije zavarovalnica

Za mesečno premijo zavarovanja, ki krije stroške samoplačniških storitev v specialističnih ambulantah, je treba odšteti od 9,22 EUR naprej. S tem imate plačane storitve pri specialistih v samoplačniških ambulantah in različne preiskave, kot sta računalniška tomografija in magnetna resonanca, ter pokrite stroške fizioterapije in posegov v ambulanti za zdravstvene težave, ki nastanejo v času veljavnosti zavarovanja. 

Z napotnico za specialistično preiskavo ali fizioterapijo v rokah najprej pokličete Center Zdravje AS 080 81 10, kjer vam v dogovoru z vami uredijo kar najhitrejši obisk pri specialistu. V samoplačniški ambulanti ne plačate ničesar, stroške zdravljenja in preiskav za vas plača zavarovalnica. Zavarovanje velja za bolezni in nezgode.

»Krepko me je bolelo, potreboval sem fizioterapijo.«

Marko vsak dan vsaj 8 ur preživi na delu v pisarni. Čeprav delo fizično ni zahtevno, so se na lepem pojavile bolečine v roki in postajale iz dneva v dan močnejše. Pri svojem zdravniku je dobil napotnico za fiziatra in nato poklical Center Zdravje AS za izdajo avtorizacije. Na pregled je šel že naslednji dan.

Fiziater ga je pregledal in opravil ultrazvok, potrdil kalcinacijo ter mu dal protibolečinsko blokado, nato pa predpisal še fizioterapijo. Stroški pregleda so znašali:

  • pregled 60 EUR,
  • ultrazvok 55 EUR,
  • protibolečinska blokada 57 EUR.

Marko je po telefonu znova zaprosil za avtorizacijo in zavarovalnica mu je, na podlagi zdravnikovega nasveta, takoj odobrila še samoplačniške fizioterapevtske storitve v vrednosti 360 EUR. 

S pravim zavarovanjem gre hitreje

Marko bi z bolečo roko na pregled in terapije čakal precej dlje od dveh dni. Ker je imel sklenjeno  zavarovanje Specialisti in zdravila, je bil takoj na vrsti za pregled in fizioterapijo, vse stroške v višini 532 EUR pa je plačala zavarovalnica iz njegovega zavarovanja samoplačniških storitev.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Hitro do specialista, diagnoze in okrevanja z zdravstvenimi zavarovanji Generali. 

Preberite več