NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

11.08.2015 | 2 min branja | Zdravje

Neprecenljivo po zlomu noge: udoben prevoz in prijazen spremljevalec

Zaradi hitrega vsakdanjega ritma in službenih obveznosti sorodniki ne (z)morejo vedno poskrbeti za prevoz k zdravniku ter ustrezno nego čez dan. Pri lažjih poškodbah je običajno največji izziv preganjanje dolgčasa, pri težjih poškodbah pa težave predstavljajo predvsem gibanje, osebna higiena in domača gospodinjska opravila.

Življenje doma je le en del okrevanja, saj se je treba v tem času kar nekajkrat zglasiti pri zdravniku na kontrolnih pregledih. Če je že premikanje po domačem stanovanju velik zalogaj, potem si lahko predstavljate, kako naporen in stresen je odhod v ambulanto. Še posebej, če vam pri tem ne more pomagati sorodnik ali prijatelj. 

Jernej: »Po zlomu noge sem najbolj potreboval prevoz.«

Jernej si je pri padcu s kolesom grdo zlomil nogo. Zlom je bil vse prej kot običajen, saj so mu morali kost naravnati in utrditi z zunanjim fiksatorjem. Pri gibanju po stanovanju si je pomagal z berglami, prvi pravi izziv pa se je pojavil po mesecu dni, ko ga je čakala prva kontrola pri zdravniku. Jernej je namreč doma v Logatcu, kontrolo pa je imel na Polikliniki v Ljubljani. Ker ga ni mogel peljati nihče od domačih, se je Jernej po pomoč obrnil na zavarovalnico, kjer ima sklenjeno zavarovanje Prehodna oskrba zaradi nezgode ali bolezni, ki poleg pomoči na domu zagotavlja tudi prevoze in spremstvo na kontrolne preglede (v primeru bolezni tudi na kemoterapije).

Hitro, udobno in prijazno

Čeprav Jernej ni bil vajen, da mu pomagajo popolni neznanci, je bil nad odnosom in storitvijo pooblaščenega prevoznika zavarovalnice navdušen. Spremljevalec ga je peljal do Poliklinike, mu pomagal pri hoji do ambulante, ga počakal in zatem odpeljal nazaj domov. Ker se je Jernejeva poškodba celila počasi, je v petih mesecih izkoristil štiri prevoze na preglede.

GENERALI: za kakovostno življenje kljub poškodbi

Ne le pri prevozih, Generali svojim zavarovancem nudi pomoč pri hranjenju, gospodinjenju (tudi nakupovanju, kuhanju in pranju), osebni higieni, različnih opravkih in varstvu otrok. Jernej je izkoristil pomoč pri prevozih na kontrole. Za prevoze je zavarovalnica plačala dobrih 250 evrov, zanj pa je bila njihova pomoč neprecenljiva.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Hitro do specialista, diagnoze in okrevanja z zdravstvenimi zavarovanji Generali. 

Preberite več