3. mesec: Zakaj vaš dojenček spi slabše kot prejšnji mesec?

Se vam je že zdelo, da ste obvladali igro starševstva, ko je vaš dojenček začel spati v večjih kosih, sedaj pa ponoči spet N-krat vstajate?

V tretjem mesecu se starši pogosto pritožijo, da se je otroku podrla spalna rutina in se začnejo obupano spraševati, če bodo sploh še kdaj spali. A za spremembo, ki vam prinese toliko skrbi, so v resnici odgovorne čudovite spremembe v dojenčkovem razvoju, ki kažejo, da vaš dojenček napreduje na več kot enem področju. Verjetno pa si vseeno predvsem želite, da bi dojenček začel bolje spati in tudi za to ima Barbi nekaj nasvetov.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Virusi in cepiva za radovedne

V tretjem mesecu vašega dojenčka čaka cepljenje. Si želite, da bi o cepivih vedeli več? Oglejte si posnetek spletnega predavanja Ajde Taler-Verčič, doktorice biokemije!

2. mesec: Kako vaš dojenček dojema svet?

Aktivnosti in igrače za dojenčka so pogosto ustvarjene na napačni predpostavki, da dojenček svet dojema enako kot mi. Preverite, kaj res uporablja in kako to lahko spodbujate.

Kakšna zavarovanja potrebujete, ko dobite dojenčka?

Pripravili ste otroško sobico, uredili kotiček za igro, za dojenje … Kaj pa zavarovanja? Ali vaša stara zavarovanja še ustrezajo vaši trenutni situaciji in nudijo varnost tudi vašemu dojenčku?

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.