2. mesec: Kako vaš dojenček dojema svet?

Ste že kdaj opazili, kako je vaš dojenček pozoren na svet okoli sebe?

Dojenček po prvem mesecu začne spoznavati svojo okolico in jo dojemati s svojimi čutili, a ta so zelo drugačna od teh, ki jih uporabljamo odrasli. Aktivnosti in igrače za dojenčka so pogosto ustvarjene na napačni predpostavki, da dojenček svet dojema enako kot mi. V resnici pa je namesto vida, ki je naše primarno čutilo, za dojenčke primarno čutilo okus, sledi pa mu tip. Pomembno je, da ustvarjamo okoliščine, kjer bo lahko ta čutila kar najbolj uporabljal.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Kakšna zavarovanja potrebujete, ko dobite dojenčka?

Pripravili ste otroško sobico, uredili kotiček za igro, za dojenje … Kaj pa zavarovanja? Ali vaša stara zavarovanja še ustrezajo vaši trenutni situaciji in nudijo varnost tudi vašemu dojenčku?

1. mesec: Zakaj vaš dojenček joka, če ga odložite?

Telesni stik z dojenčkom je eno najpomembnejših daril, ki jih lahko vašemu dojenčku podarite v prvih tednih življenja. Preverite, kako vam pomaga graditi močno navezanost.

Poporodna telovadba za boljše počutje

Se vam že dogaja, da pogrešate svoje telo, kakršno je bilo pred nosečnostjo? Preberite, kdaj lahko spet začnete z vadbo in na kaj morate pri tem paziti.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.