Specialisti z asistenco

Želite svojim zaposlenim zagotoviti hitrejše okrevanje po bolezni ali nezgodi?

Želim nasvet

Prednosti za podjetje 

Podjetje, ki je zavarovalo svoje zaposlene, poskrbi:

 • da zaposleni hitro pridobijo diagnozo, se pravočasno zdravijo in ozdravijo ter vrnejo v aktivno življenje in na delo;
 • da z lažjim in hitrejšim dostopom do zdravstvenih storitev ter z večjim obsegom le teh skrajšajo čas odsotnost in izboljšajo zdravstveno stanje svojih zaposlenih;
 • da bolniške odsotnosti zaposlenih ne vplivajo preveč na poslovanje podjetja (manj stroškov bolniških nadomestil ter stroškov nadomeščanja odsotnih delavcev).
Zanimivost: Če se zaposleni na delo vrne vsaj 3-5 dni prej, lahko podjetje s privarčevanim denarjem plača letno premijo zavarovanja Specialisti z asistenco za zaposlenega.

Prednosti za zavarovanca

Večletne izkušnje, zaupanje mnogih strank in odlični odnosi z izvajalci zdravstvenih storitev našim zavarovancem zagotavljajo:

 • hiter dostop do specialističnih pregledov, diagnostičnih preiskav, psihološke pomoči, izbranih operacij in fizioterapije; 
 • hiter proces naročanja preko Asistence zdravje na 080 81 10;
 • specialistični pregled v samoplačniški ambulanti lahko že v 10-ih dneh*.
Zanimivost: V letu 2018 smo za naše zavarovance organizirali in plačali 16.000 zdravstvenih storitev.

* Velja pri samoplačniških zdravstvenih storitvah pri specialistih, ki so pogodbeni izvajalci zavarovalnice. Ta rok je v posameznih primerih lahko tudi daljši, če obstajajo za to razlogi na strani pogodbenega izvajalca.

Halo Doktor

Halo Doktor je dodatno kritje pri zavarovanju Specialisti z asistenco, ki omogoča hiter in enostaven zdravstveni posvet na daljavo (video ali telefonski klic) z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine.

Dostopnost

Vse dni v tednu med 6. in 22. uro, tudi med prazniki.
Prek računalnika, tablice in telefona.
Neomejeno število klicev.

 

Hiter odziv zdravnika

Lahko izberete takojšnji video klic (praviloma v roku 15 minut) ali se naročite na prosti termin, ki vam ustreza.

Posvet

Hiter in enostaven zdravstveni posvet o vašem zdravstvenem stanju na daljavo z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine.

Priprava izvida, HALO DOKTOR napotnice

Po opravljenem posvetu prejmete izvid z razlago ter priporočilo zdravnika, lahko tudi HD napotnico za morebitno nadaljnje zdravljenje v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco.

Kako uveljavljati storitev?

 1. Na spletni strani halodoktor.si/generali aktivirate dodatno kritje s klikom na okence »PRIJAVA«.
 2. V aplikacijo Halo Doktor nato vnesete številko svojega mobilnega telefona in vpišete varnostno kodo, ki jo prejmete na SMS. Ob prvi prijavi vpišete še vaše podatke: ime in priimek, datum rojstva ter elektronski naslov.
 3. Po vpisu podatkov lahko izberete video klic ali se naročite na prosti termin. Pred začetkom video posveta vam pomagamo preveriti vse potrebne nastavitve, da bo kakovost video posveta čim boljša.   
 4. V nekaj minutah po opravljenem pogovoru z zdravnikom prejmete izvid in morebitno HD* napotnico.
  * HALO DOKTOR napotnica velja za nadaljnje zdravljenje v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco.

 

Paketi po vaši meri

Izbirate lahko med tremi paketi, ki vključujejo različen obseg zdravstvenih storitev. 

Mali paket vključuje asistenčne in zdravstvene storitve do višine 2.000 EUR letno.  

Organizacija in plačilo zdravstvenih storitev:

 • specialistična obravnava – specialistični pregled, enostavne diagnostične preiskave (UZ, RTG, laboratorij …) in enostavni ambulantni posegi (aplikacija blokade, punkcija …);
 • zahtevna diagnostična preiskava (CT, MR, kolonoskopija, gastroskopija …);
 • načrt zdravljenja poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, z namenom zagotoviti optimalni potek zdravljenja;
 • strokovnega posveta, ki vključuje svetovanje pooblaščenega zdravnika po telefonu v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem;
 • psihološka pomoč v primeru resnega zdravstvenega stanja ali ob izgubi ožjega družinskega člana v obliki ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije (do 700 EUR na leto);
 • drugo mnenje, ki ga pripravi in izdela izvajalec Advance Medical, v okviru katerega deluje tim medicinskih strokovnjakov, ki skrbi za 35.000.000 strank v 125 državah sveta. 
  Drugo mnenje vključuje mnenje o težavi, priporočila mednarodno priznanih strokovnjakov ter informacije o možnostih nadaljnjega zdravljenja v Sloveniji in tujini. Morebitne nadaljnje zdravstvene storitve se zavarovancu organizirajo in plačajo iz zavarovanja Specialisti z asistenco, glede na obseg kritja in določila pogojev, ki veljajo za sklenjeno zavarovanje.

Storitve Asistence zdravje:

 • pridobitev informacij o zdravstvenih zavarovanjih, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja in v sistemu javne zdravstvene službe v Sloveniji;
 • odobritev in organizacija zdravstvenih storitev pri pogodbenih izvajalcih zdravstvenih storitev;
 • organizacija izvedbe strokovnega posveta in drugega mnenja.

Srednji paket poleg storitev malega paketa vsebuje še:  

 • organizacijo in plačilo ambulantne fizioterapije po opravljenem operativnem posegu, zlomu kosti, delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv oziroma vezi ter po carskem rezu (do 400 EUR na leto);
 • plačilo zdravil, predpisanih na beli recept v okviru specialističnega pregleda, diagnostične preiskave ali posega (do 200 EUR na leto).

Skupna zavarovalna vsota srednjega paketa znaša do 3.000 EUR.

Veliki paket poleg storitev malega in srednjega paketa vsebuje še organizacijo in plačilo:

 •  operativnega posega do 7.000 EUR na leto (artroskopija ramena, kolena, operativno zdravljenje krčnih žil, operacija karpalnega kanala, UZ razbijanje ledvičnih kamnov ...).

Skupna zavarovalna vsota velikega paketa znaša do 10.000 EUR.

Uroševe težave s križem

Podjetnik Marko, gradbenik s 100 zaposlenimi, je za zaposlene sklenil kolektivno zavarovanje Specialisti z asistenco. Želel jim je pomagati do zdravja in zmanjšati obseg odsotnosti z dela zaradi bolniškega staleža. Za svoje zaposlene, ki so v povprečju stari 42 let, je sklenil VELIKI PAKET zavarovanja z mesečno premijo 10,81 EUR.

42-letnega Uroša je pri delu na gradbišču zvilo v križu. Z napotnico osebnega zdravnika za pregled pri specialistu ortopedu se je obrnil na Asistenco zdravje, na brezplačno številko 080 81 10. Že naslednji dan so ga obvestili, da ima termin pregleda pri specialistu ortopedu čez 5 dni. Uroš je pri specialistu opravil pregled z RTG obdelavo, dobil zdravila na beli recept ter napotilo na MRI preiskavo ledvene hrbtenice. Uroš je izvid z napotilom na MRI posredoval v Asistenco zdravje, kjer so mu organizirali preiskavo v roku 7 dni, takoj naslednji dan pa še kontrolni pregled pri ortopedu. Zdravnik je ugotovil, da ne gre za enkratno težavo, ampak bo potrebna operacija. Uroš je bil naročen na poseg 10. dan po opravljenem kontrolnem pregledu pri specialistu. Okrevanje po posegu je trajalo 15 dni, nato je pričel še s fizioterapevtsko obravnavo (10 dni). Po opravljeni fizioterapiji se je stanje Urošu hitro izboljšalo. Samo 50 dni po nastanku bolečine so bile Uroševe težave že preteklost.

POVPREČNO TRAJANJE ZDRAVSTVENE OSKRBE V JAVNEM ZDRAVSTVENEM SISTEMU: 250 DNI

TRAJANJE ZDRAVSTVENE OSKRBE PO ZAVAROVANJU SPECIALISTI Z ASISTENCO: 50 DNI

UROŠ SE JE VSAJ 6 MESECEV HITREJE VRNIL V SLUŽBO. PODJETNIK JE POSKRBEL ZA SVOJEGA DELAVCA IN HKRATI PODJETJU ZMANJŠAL STROŠKE BOLNIŠKEGA NADOMESTILA TER NJEGOVEGA NADOMEŠČANJA.

Stroški

Pregled pri ortopedu 80 €
RTG 25 €
Zdravilo 10 €
Magnetna resonanca 250 €
Kontrolni pregled pri ortopedu 50 €
Poseg hernia diska 1.316 €
Fizioterapevtska obravnava 360 €
SKUPAJ 2.091 €

Image

Asistenca zdravje

Naš svetovalec se bo v vašem imenu dogovoril za hiter pregled pri specialistu oziroma za koriščenje druge zdravstvene storitve. Pokličite in pomagali vam bomo poiskati najprimernejšo rešitev za vašo težavo.

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

Preprosto je, pokličite 080 81 10.

Preberite več

Pogosta vprašanja

Zavaruje se lahko oseba, ki je zaposlena v podjetju in je ob pristopu v zavarovanje dopolnila 14 let oziroma največ 70 let. Pod posebnimi pogoji se lahko zavarujejo tudi mlajši člani kolektiva.
Če je dogovorjeno z zavarovalno pogodbo, se lahko zavarujejo tudi družinski člani zavarovanca (zakonec, izven zakonski partner, otroci in posvojenci zavarovanca, ki živijo v skupnem gospodinjstvu), ki so ob pristopu v zavarovanje dopolnili 1 leto oziroma največ 70 let.

 

Zavarovanje se sklene za 1 leto. 
Zavarovanje se ob poteku dogovorjene dobe trajanja avtomatično podaljša za enako časovno obdobje, za katero je bilo sklenjeno.
Zavarovanje za posameznega zavarovanca se podaljšuje v okviru veljavnosti krovne police in lahko traja največ do konca zavarovalnega leta, v katerem zavarovanec dopolni starost 75 let.

Ob prvi sklenitvi zavarovanja velja čakalna doba 3 mesecev za novonastalo bolezen ali stanje, razen za poškodbe, ki so posledica nezgode, nastale po začetku zavarovanja.

Za vsa ob sklepanju zavarovanja obstoječa zdravstvena stanja ob sklenitvi velja 24 mesečna čakalna doba. Obveznosti iz zavarovalne pogodbe za obstoječa stanja bo zavarovalnica prevzela po poteku čakalne dobe, če se v tem obdobju zavarovanec ni zdravil za ta zdravstvena stanja.

Zavarovanje Specialisti z asistenco ne krije stroškov:
 • zdravljenja bolezni in kroničnih bolezni, ki so nastale in/ali so bile diagnosticirane pred začetkom veljavnosti zavarovanja ali v času čakalne dobe;
 • zdravljenja poškodb, ki so se zgodile pred začetkom veljavnosti zavarovanja;
 • preventive ali intenzivne in urgentne medicine (ni čakalnih dob), zdravljenja refrakcijskih okvar oči ter zdravstvenih storitev v dejavnosti psihiatrije (razen psihološke pomoči, opredeljene v pogojih), revmatologije in stomatologije;
 • fizioterapije zaradi bolečin po poškodbah in drugih vzrokih, pri katerih ni medicinsko dokazanih svežih poškodb, zaradi pretreniranosti in čezmernih naporov;
 • zdravil, izdanih brez recepta, predpisanih v preventivne namene, zdravil za hujšanje, zdravljenje zasvojenosti: z mamili, alkoholom, nikotinom ...
Omejitve kritij so opredeljene v splošnih pogojih zavarovanja. 

Ko prejmete napotnico osebnega zdravnika ali izvid zdravnika specialista za nadaljnje preglede:
 • Izpolnite obrazec Vloga za uveljavljanje pravic
 • Obrazec podpišite in ga pošljite na naslov: GLJ-COS, p.p. 12, 1001 Ljubljana ali na e-naslov zdravje.si@generali.com
 • S svetovalcem izberete izvajalca zdravstvene storitve.
 • Praviloma v 10 dneh lahko koristite potrebno zdravstveno storitev.

Za storitve (npr. izdaja dvojnika police, izdaja potrdil o zavarovanosti,…), ki jih zavarovalec ali zavarovanec posebej zahteva od nas, trenutno ne obračunavamo nadomestila stroškov.

Zagotovite zaposlenim krajše
čakalne vrste

Z zavarovanjem Specialisti z asistenco hitreje do specialističnega pregleda in okrevanja.

Želim nasvet

Preberite tudi

Kako podjetje najbolje poskrbi za svoje zaposlene?

Kaj najbolj zanima delodajalce, ki želijo poskrbeti za zaposlene? Preberite odgovore strokovnjaka.