Aktualno

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj - dodatna pojasnila glede odloka Vlade RS


18.03.2020

Vlada RS je v preteklih dneh sprejela več odlokov, ki neposredno vplivajo tudi na delovanje naše zavarovalnice. V ponedeljek, 16. marca, smo tako zaprli vse svoje poslovalnice in škodne centreVeč o zaprtju naših poslovalnic in škodnih centrov lahko preberete na tej povezavi.

Dodatno je bil sprejet Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil, s katerim  se med drugim podaljša veljavnost prometnih dovoljenj in prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov.

V zvezi z navedenim odlokom oziroma izvajanjem določb, zavarovancem zavarovalnice GENERALI podajamo naslednja pojasnila:

Obnovo in plačilo avtomobilskih zavarovanj vam omogočamo na daljavo
Na podlagi Odloka Vlade RS se do 16. 5. 2020 podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020. Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju.
Ne glede na to smo svojim zavarovancem omogočili ureditev zavarovanja na daljavo. Vabimo vas, da pokličete ali pošljete elektronsko sporočilo svojemu zastopniku, oziroma pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 70 77, kjer vam bomo uredili podaljšanje obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti in drugih prostovoljnih avtomobilskih zavarovanj – zavarovanja avtomobilskega kaska, zavarovanja avtomobilske asistence, zavarovanja voznika zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodnega zavarovanja voznika in potnikov, zavarovanja pravne zaščite zaradi uporabe motornega vozila.

V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence
Če potrebujete pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrnete na našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, oziroma za klice iz tujine na +386 5 662 85 00.

V GENERALI zavarovalnici se trudimo, da bo poslovanje z nami potekalo kar se da nemoteno. Ob tem se vam vnaprej opravičujemo in vas prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.