Ko v nekom prepoznaš levjesrčnost, mu stojiš ob strani ne glede na vse. In ker verjameš vanj, ga znaš spodbuditi, da gre še dlje.

Ponosni smo, da že od prvega dne pod okriljem leva podpiramo in razpiramo krila levjesrčnih.

Generalijeva zavezanost športnim sponzorstvom

Pri Generaliju smo usmerjeni v dolgoročna partnerstva z levjesrčnimi, saj imajo vizijo, pogum, da ji sledijo, in vztrajnost, da dosežejo cilj.

Podpiramo razvoj mladih talentov in njihovega potenciala. Pomagamo jim razpirati krila, da bodo lažje poleteli svojim sanjam naproti. Ob strani jim stojimo od prvih treningov, tekem in kilometrov do stopničk in zmag. Tako ustvarjamo razvojno naravnano, trajnostno družbo in sledimo poslanstvu vseživljenjskega partnerja.

Ponosno razpiramo krila mladim slovenskim košarkarjem in kolesarjem, junakom zime, odbojkarjem in drugim športnikom.

Fundacija Goran Dragić

Generali že tretje leto zapored sodeluje s Fundacijo Goran Dragić, ki s prenovo košarkarskih igrišč po Sloveniji omogoča mladim, da se skozi šport in druženje pod košem izoblikujejo v ljudi, ki zmorejo premagovati življenjske ovire. Fundacija in Generalijevo gibanje The Human Safety Net v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje omogočata, da na njem vsako leto sodeluje tudi nekaj otrok iz socialno šibkih okolij, ki športne počitnice preživijo med sovrstniki. Ukvarjanje s športom, druženje s svojim košarkarskim idolom, uresničevanje sanj otrok … Tako pomagamo soustvarjati družbo, ki omogoča napredek mladih talentov iz vseh okolij.

Alpsko smučanje

Generali je dolgoletni sponzor slovenske alpske smučarske reprezentance in osebni sponzor alpskega smučarja Štefana Hadalina ter smučarke Andreje Slokar, dolgoletni podpornik tekme svetovnega pokala za moške pod Vitrancem in podpornik dobrodelnega Grubinovega memoriala. Zavarovalnica je s tem pomemben podpornik alpskega smučanja v Sloveniji. Od sezone 2021/22 dalje pa podeljujemo tudi posebno nagradno za najbolj levjesrčno smučarko ali smučarja lanske sezone, ki ga izberejo kar člani alpske smučarske reprezentance sami, izbor pa ni vezan samo na rezultate v končni smučarski sezoni, ampak odraža vrednote levjesčrnosti. S podporo športnikom, športnim prireditvam ter promocijo vrednot, ki jim sledijo, želimo tudi širšo javnost osveščati o pomenu zdravega, varnega in aktivnega življenjskega sloga.

Odbojkarji

Ponosni smo, ker našim odbojkarjem pomagamo leteti vsako leto višje. Zavarovalnica je večletni uradni sponzor slovenske ženske in moške odbojkarske reprezentance, uradni sponzor reprezentančnih članskih ekip v odbojki na mivki ter uradni sponzor ženske in moške reprezentance v sedeči odbojki. Odbojka, predvsem moška članska reprezentanca, sodi med najuspešnejše slovenske ekipne športe, saj se fantje od leta 2015, ko so prvič na evropskem prvenstvu osvojili srebrno medaljo, s tega niso več vrnili brez nje. Srebrni so bili še leta 2019 in 2021. Leta 2022 so na svetovnem prvenstvu, ki se je odvijalo na Poljskem in v Sloveniji, osvojili 4. mesto, kar je najboljša uvrstitev moške članske reprezentance na svetovnih prvenstvih.

Pogi Team UAE Generali

Že vrsto let podpiramo Kolesarsko društvo Rog, katerega del je tudi mladinski pogon Pogi Team, ki v imenu nosi ime naše zavarovalnice – Pogi Team UAE Generali.
Mladinski pogon, danes na čelu s prvim kolesarjem sveta Tadejem Pogačarjem, dvakratnim zmagovalcem dirke Tour de France, po katerem Pogi Team nosi ime, šteje okrog 200 mladih nadobudnih kolesarjev. Pogi Team UAE Generali tako finančno, materialno in strokovno pomaga pri podpori ter razvoju mladih slovenskih kolesarskih upov. Tako želimo tudi mlajšim generacijam približati ta priljubljeni šport in vrednote levjesrčnih, ki nas povezujejo.
Obenem je Kolesarski klub Rog (ustanovljen leta 1949) tudi organizator najštevilčnejše dvodnevne rekreativne kolesarske prireditve v Sloveniji – Maratona Franja, ki jo pripravijo vsako leto junija in se je udeleži do 8500 kolesarjev iz Slovenije in tujine.

Kaj je levjesrčnost? To je tisti ritem, ki ne odneha in poganja vztrajnost. Ima nešteto obrazov in te spremlja vsepovsod od prvih treningov, tekem, kilometrov, do stopničk in zmag. Je volja, ki zmore vse in pogum, ki se (nikoli) ne preda.