NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

14.01.2020 | 3 min branja | Prosti čas

Naj družinska aktivnost letošnje zime je sankanje

Med zimske športe štejemo tudi sankanje, ki je pravzaprav izvrstna zabava za celotno družino. Je šport, o katerem premalo govorimo in vendar je morda najbolj primeren za vse starše, ki si želijo zimski dan preživeti v družbi otrok, se sprostiti in nasmejati. Pri nas lahko takoj najdete seznam 10 najbolj priljubljenih sankaških prog, mogoče pa ne veste, da imajo prelepe in predvsem dolge ter atraktivne sankaške proge tudi naši sosedi. Vas zanima, kam se lahko podate na naj zimsko sankanje?

Raj za sankanje na Južnem Tirolskem

V severnem delu Italije najdemo veliko pokrajin, ki omogočajo kakovostno sankanje in ponujajo bogato izbiro sankaških prog. Južna Tirolska pa velja za področje, ki presega vse glede na kakovost prog. Italijani pravijo, da tu leži domovina italijanskega sankanja!

Gora Plose in dolina Isarco se ponašata z dvema najdaljšima progama v Evropi, ki merita 10,5 km in 11,7 km. Prav v dolini Isarco (Eisacktal) pa je na voljo 50 sankaških prog različnih zahtevnosti. Določene so preproste in varne, primerne za družine z majhnimi otroki, druge pa so bolj zahtevne in namenjene adrenalinskim spustom. Peljale vas bodo mimo koč in naravnih znamenitosti. Seveda je spust možen tudi v nočnih urah ob soju bakel.

V okolici kraja Vipitena so progo na področju Monte Cavallo razglasili kot najbolj varno sankaško progo v osrednji Evropi. Proge v kraju Obereggen in Merano pa vam ob spustih ponujajo fantastične razglede na prelepo zasneženo pokrajino. Za dvig na pripravljene strmine lahko pri njih uporabite kar vlečnice, namenjene ostalim smučarjem, in tako prihranite več energije za dolge spuste.

Užitek na dolgih progah nudi avstrijska Tirolska

V bližini Innsbrucka, glavnega mesta avstrijske zvezne dežele Tirolske, v turističnem središču Wildkogelbahnen v Neukirchnu se ponašajo z najdaljšo osvetljeno sankaško progo na svetu, na katero so izredno ponosni.

Sankaške proge, ki so vam na voljo na smučiščih Wildkogelbahnen in Smaragdbahn, so nekaj posebnega. Ob spustu, ki traja od 30 do 50 minut, naredite kar 1.300 metrov višinske razlike.

Dovoljeno je uporabiti tekmovalne ali udobne sani in celo bob. Nočna vožnja v sankačih namreč prebudi prav poseben občutek. Sani si lahko tudi izposodite brez večjih težav, saj jih nudijo številne športne trgovine v Neukirchnu in Brambergu.

Naravno sankališče na avstrijski Štajerski

Schladming je štajerska prestolnica zimskega športa in po zaslugi mednarodnih tekem za svetovni pokal je poznan po celi Evropi. Skupaj s smučarskim območjem Rohrmoos tvori enega večjih smučarskih središč pri sosedih Avstrijcih. In prav v Schladmingu najdemo najdaljše naravno sankališče celotne avstrijske Štajerske.

Z nadmorske višine 1.850 metrov se po 7 km dolgi sankaški progi lahko spustite v samo dolino. Sankališče je s pomočjo reflektorjev osvetljeno vse do 23.30 in ob spodnji postaji žičnice Hochwurzen Gipfelbahn ne primanjkuje izposojevalnic sani.

Bavarska, kjer je varnost na prvem mestu

V občini Bad Hindelang najdemo najvišjo goro in smučarsko vas v Nemčiji. Smučišče in letovišče Oberjoch-Iseler je prijazno družinam z manjšimi ali starejšimi otroki, ima veliko prog različnih težavnosti, otrokom pa so dodatno namenili pravo Snežno deželo in ustvarili večje število drugih predelov, namenjenih njihovi zabavi. Leta 2015 so veliko vložili v posodobitev celotnega letovišča in tako ustvarili še boljše pogoje za zimske dogodivščine.

In prav sankališče v Bad Hindelangu je bilo ocenjeno kot najboljše sankališče v celotni Evropi glede na kakovost prog, dodatne aktivnosti, varnost in ponujeno dodatno infrastrukturo. Res se nahaja nekoliko dlje od drugih predlogov in res je, da tudi doma premoremo večje število sankališč.

Morda se v sosednje dežele ne boste odpravili samo zaradi sankanja, če pa boste v prtljažnik spakirali tudi smuči, atraktivnega adrenalinskega sankanja nikakor ne smete izpustiti. Ne glede na to, za kateri zimski šport se boste letos odločili, ne pozabite na sklenitev družinskega zavarovanja za tujino.

 

Na pot z zavarovanjem TUJINA

K dobrim pripravam na pot sodi tudi urejeno zavarovanje TUJINA. ki poskrbi, da nepredvideni dogodki ne povzročijo dodatnih stroškov!

Preberite več