NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

07.04.2020 | 2 min branja | Dom

5 koristnih in zabavnih družinskih opravil

Sončno vreme spomladi kar vabi v naravo, a ker svetli sončni žarki po temačni zimi prodrejo tudi skozi okna v naš dom, se v marsikomu kljub temu prebudi tudi tudi željo po ureditvi doma. V kuhinjskem kotu se nabira plesen, pri električnem stikalu na hodniku so ostali odtisi umazanih rok … Običajno zamahnemo z roko in pobegnemo na zrak. Spomladi pa kar najdemo energijo - še posebej, če smo slučajno "obsojeni na karanteno".  Ostanimo doma in privoščimo svojemu domu lepotni tretma.

Poskrbimo, da nam bo tudi med 4 stenami lepo

Dobro je, da doma nismo sami. Družbo nam dela najboljša vojska na svetu – naša družina! Izkoristimo skupno energijo. Člani se med seboj dobro poznamo. Zato, na primer, vemo, katera opravila sovraži mlajši sin. Obstajajo pa tudi taka, ki se jih loti kar sam. Izkoristimo skupni čas za manj pogosta družinska opravila in v svojem domu se bomo takoj počutili bolje.   

  1. Predal v dnevni sobi se že dolgo težko zapira. A vsakič le umaknete pogled. Odprite pandorino skrinjico in poglejte vse shranjene skrivnosti. Najbolj se bodo tega opravila razveselili najmlajši. Ogled starih fotografij ali predmetov, ki omogočajo obujanje spominov in pripovedovanje zgodb iz družinske preteklosti, jih bo zagotovo pritegnilo k sodelovanju.
  2. Zunaj je sončen dan, pogled iz kuhinje pa je kljub temu meglen? Najbrž vam je v zadnjih mesecih zmanjkalo časa, da bi očistili okna. Organizirajte delo tako, da otrokom prepustite varne površine. Nižje okenske police lahko brez težav očistijo.
  3. Zakaj bi prvomajske praznike posvetili pleskanju, če lahko to uredite že danes? Madež na hodniku, ki so ga povzročile umazane roke, vas že dolgo moti. V shrambi ali kleti skupaj poiščite vse pleskarske pripomočke. Iz ostankov barve lahko zmešate tudi nov odtenek. Zaščitite površine in opravite!
  4. Tudi če nimate vrta, lahko skupaj vrtnarite. Čas je pravi za zasaditev domačega zeliščnega vrta – v lončkih. Poskrbite za primerno polico ali skupaj poiščite zanimive rešitve na spletu. Res jih je veliko. Zasadite svoje začimbe – bazilika, majaron, tudi čili se odlično obnesejo! Ko bodo vzklile prve rastline, bo dom zadišal. In naravna aromaterapija bo pri vas doma!
  5. Piknik na domačem balkonu je odlična zamisel za pomladne dni. Pospravite balkon ali teraso vse navlake, ki se je nabrala v zimskih mesecih. Očistite tla. Skupaj se odločite, kako boste letos postavili vrtno pohištvo, da se boste vsi člani družine najbolje počutili. Otvoritev urejene terase pa naj bo doživetje!

Zagotovo sedaj že veste, kako se boste zaposlili v naslednjih dveh urah. Vse skupaj pa bo še veliko bolj prijetno, če boste za dobro vzdušje poskrbeli s pravo glasbeno spremljavo. Tako, ki je všeč vsem ali pa morda z glasbeno lestvico za vse okuse. Če vam ne manjka domišljije, lahko sestavite tudi svojo himno za skupne družinske podvige. Uživajte v pomladi!

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več