NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

25.01.2019 | 3 min branja | Prosti čas , Tujina

Kako je bolezen prekinila počitnice na Tajskem

Tajska, tropski raj in dežela nasmehov, slovi po neskončnih peščenih plažah ter dobri zabavi. Zeleno podeželje s svojo bogato kulturno dediščino in tradicionalnimi običaji ter rajski otoki, ki obiskovalca razvajajo na vsakem koraku. Vse to so bili razlogi, ki so prepričali Mateja, da je skupaj z ženo in sinčkom odpotoval na sloviti otok Koh Samui.

Polet do Bangkoka je bil prijeten, malce manj vožnja z avtobusom do pristanišča, od koder so s trajektom prispeli na Koh Samui. Otok je ponujal vse, kar so pričakovali, in še več. Hotel, v katerem so bili nastanjeni, je bil odličen, pesek na plažah bel kot sneg in topla, kristalno čista voda, nad katero so se sklanjale krošnje tropskih palm. Raj na Zemlji.

Nenadne bolečine v mišicah in sklepih

V sončno jutro, petega dne dopustovanja, se je Matej zbudil s čudnim občutkom. V mišicah topa bolečina, sklepi kot zarjaveli in neprekinjeno močno zbadanje za očmi. Bil je povsem brez moči in bilo je očitno, da je z njegovim zdravjem nekaj pošteno narobe. Bolezen je udarila kot strela iz jasnega in Nina, Matejeva žena, je hitro ugotovila, kako resno je stanje in da bo potrebna zdravniška pomoč.

Kako sredi Tihega oceana do zdravniške pomoči?

Na otoku Nina ni imela možnosti Mateja posesti v avto in ga odpeljati do bližnjega zdravstvenega doma. Spomnila pa se je, da je Matej pred odhodom poskrbel za zdravstveno zavarovanje za tujino in, da lahko pokliče v asistenčni center, v katerem naj bi mu zagotovili pomoč v primeru, da pri katerem izmed članov družine pride do zdravstvenih težav.

Potek dogodkov si oglejte v  infografiki:

Vročica denge in predčasni odhod domov

Matej je ostal v bolnišnici pet dni, nato pa so v asistenčnem centru zanj in njegovo družino organizirali predčasni odhod v domovino. Matej je o vsem potrebnem dobival natančne napotke v primerni obliki in na način, ki mu je bil na lokaciji bivanja dostopen. Prav tako je izvedel, kaj potrebuje (izvide, račune, izpisek telefonskega operaterja …), da bo zavarovalni primer po prihodu domov zaključen v najkrajšem možnem času.

Zgodba je resnična, le nekatere podrobnosti (ime, kraj in podobno) so zaradi varovanja osebnih podatkov spremenjene.

Se na zimski oddih odpravljate v tople kraje?

Priskrbite si zavarovanje Tujina AS že za 1,2 € na dan in ne dovolite, da nepredvideni dogodki pokvarijo vaš dopust!

Preberite več