NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

21.06.2019 | 2 min branja | Prosti čas

Kam s psom, ko gremo na dopust

Poletje je pred vrati, s tem pa se hitro približuje tudi vaš težko pričakovan in trdo zaslužen dopust. Potovanje v tuje kraje, oddih na sončni plaži ali v objemu gora, je pravi balzam za dušo, seveda pa ni vse tako preprosto, če ste lastnik pasjega ljubljenčka. Dolgo potovanje je lahko zelo stresno za vašega kosmatinca in čeprav bi ga s težkim srcem pustili doma, oddih s pasjim prijateljem ni vedno najbolj praktična izbira. Preden načrtujete daljši dopust, torej premislite o pravi izbiri za vašega kužka, da boste oddih preživeli brez odvečnih zapletov in skrbi, pa pred potjo poskrbite še za zavarovanje svojega štirinožnega prijatelja.  

 

Potovanje s psom

Zakaj ne bi vzeli kosmatinca s seboj na potovanje, če je zdrav, veselega značaja in se hitro prilagodi novemu okolju? Preden se podate na pot, preverite, ali je izbrana destinacija psom prijazna, kar pomeni nastanitve, lokale, restavracije in plaže, kjer boste z vašim ljubljencem dobrodošli. V Sloveniji in bližnji okolici je takšnih možnosti na srečo vse več. Pot naj ne bo predolga, če se le da, pa načrtujte pogoste postanke, da se kuža lahko pretegne in opravi potrebo.

Obvezno morate imeti urejen pasji potni list, kjer so zabeležena vsa cepljenja in preiskave, ki pričajo o zdravju psa. Nekatere tuje destinacije imajo tudi posebne zdravstvene zahteve, zato vam svetujemo, da potovanje načrtujete dovolj vnaprej, urejanje potrdil je namreč lahko precej dolgotrajno.

Morda vas zanima tudi, katere plaže za pse na Hrvaškem se splača obiskati?

 

Ko kužka ne moremo vzeti s seboj

Težko se je ločiti od pasjih ljubljencev, vendar nekatere destinacije enostavno niso primerne za kosmatince, zato je potrebno v določenih situacijah psa pustiti doma in urediti primerno varstvo, da boste na dopustu sproščeni in vas ne bo skrbelo. Mnogo pasjih lastnikov, ki ima to možnost, svojega ljubljenca zaupa v varstvo komu od bližnjih, ki se s kužkom že dobro poznajo, tako so lahko prepričani, da bo v dobrih rokah.

Če to možnost imate, kuža pa še niste pustili v varstvu za daljše obdobje, je priporočljivo bivanje v gosteh par dni pred odhodom preizkusiti, da vidite, če se kuža tam dobro počuti in bo oseba, ki vam pomaga, zmogla skrbeti zanj med vašo odsotnostjo ter ne bo preobremenjena.

 

Varstvo v pasjem hotelu

Druga izbira za varstvo med vašim dopustom je pasji hotel, ki jih je pri nas vse več, razlikujejo pa se po ceni in ponudbi. Ko izbirate primerno nastanitev za vašega kosmatinca, vprašajte za mnenje svoje bližnje in znance, ki imajo pse in so morda že imeli izkušnje z varstvom v pasjem hotelu. Pred izbiro se dogovorite za obisk in s seboj vzemite vašega kuža, tako si boste osebno ogledali bivalne pogoje in spoznali osebje, kar vam bo olajšalo odločitev. Pozanimajte se, kako v hotelu ravnajo s psi in se prepričajte, da se bo vaš kuža tam dobro počutil.

V dobrih pasjih hotelih vas natančno vprašajo o navadah vašega ljubljenca, da mu lahko nudijo najboljšo oskrbo, prav tako pa dovolijo, da se med dopustom večkrat pozanimate, če je kuža v redu.

Cene pasjih hotelov se gibljejo med 15 in 40 EUR na nočitev, v ceno pa so običajno vključeni varstvo, sprehodi in igre. Hrano vašega ljubljenca je priporočljivo prinesti s seboj, prav tako posodi za hrano in vodo, da se bo kuža počutil čimbolj domače, seveda pa vam hrano za doplačilo nudijo tudi v hotelu. V času šolskih počitnic, praznikov in glavne turistične sezone računajte, da so kapacitete pasjih hotelov precej zapolnjene, zato z rezervacijo ne čakajte do zadnjih dni in si tako zagotovite miren dopust, vedoč, da je za vašega kosmatinca lepo poskrbljeno.

 

Poskrbite za vašega najboljšega prijatelja

Zavarovanje Moj kuža krije zdravljenje kužka, primer njegove smrti zaradi bolezni ali nezgode in vašo odgovornost.

Moj Kuža