NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

14.02.2019 | 2 min branja | Podjetje

Potrebujem zavarovanje, če delam doma?

Varnost je pomembna za vsakega podjetnika, da se lahko osredotoči na uspeh svojega podjetja - ne glede na to, če dela doma ali ima posebne poslovne prostore, če je samozaposlen ali ima zaposlene delavce. 
Zavarovanje za s.p., če delate doma

 

Zakaj se zavarovati?

Zavarovanja omogočajo zaščito pred napakami, nezgodami, krajo, odškodninskimi zahtevki in stroški spora. Različna kritja varujejo podjetja pred izgubami, ki nastanejo kot posledica običajnih in vsakodnevnih poslovnih aktivnosti - še posebej pa, ko je proti njim vložen odškodninski zahtevek. 

Tudi če delate na svojem domu, potrebujete zavarovanje odgovornosti. Kakšen je ustrezen obseg zavarovalnega kritja, je odvisno od vaše dejavnosti. Različne vrste kritij namreč pokrivajo različne vrste tveganj, od odškodninske odgovornosti za škode, povzročene tretjim osebam in njihovim stvarem, do odgovornosti za škodo, ki jo utrpijo vaši zaposleni. Vsako kritje je zasnovano tako, da pokriva drugačen nabor tveganj, s katerimi se soočate pri svojem poslovanju. 

 

Kakšno zaščito potrebujete, je odvisno od posla, ki ga izvajate, in od tega, kako ga opravljate

Če je vaša dejavnost takšna, da v svoje poslovne prostore sprejemate stranke, je primeren razmislek o zavarovanju splošne odgovornosti, na primer, če bi se vaša stranka med obiskom poškodovala. Zavarovanje splošne odgovornosti zajema odškodninske zahtevke, ki jih od vas uveljavlja posameznik (tretja oseba).

Če pa nudite svetovanje ali strokovne storitve, bi bilo za vas smotrno tudi zavarovanje poklicne odgovornostiZavarovanje poklicne odgovornosti vas ščiti pred odškodninskimi zahtevki, ki jih uveljavljajo vaši naročniki ker menijo, da ste pri svojem delu naredili strokovno napako in jim povzročili finančno škodo.

Zavarovanje odgovornosti delodajalca pa na primer krije odškodninske zahtevke, ki bi jih vaši zaposleni uveljavljali proti podjetju, za poškodbe ali gmotno škodo, ki bi jo utrpeli pri svojem delu.
Katero zavarovanje je primerno za vaše podjetje, lahko ugotovite v Konfiguratorju zavarovanj za podjetnike - ta prepozna tveganja, ki ste jim izpostavljeni. 

Izognite se tveganjem za vaše podjetje

Z dobrim nasvetom se lahko izognete marsikateremu tveganju. Naročite neobvezujoč klic zastopnika, ki vam lahko pomaga najti rešitve za vaše podjetje.

Naročite klic zastopnika