NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

17.11.2016 | 2 min branja | Dom

Televizor, žrtev spopada med superjunaki

Imate male otroke? Vam vaši odrasli otroci kdaj pripeljejo vnuke za uro ali dve v varstvo? Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno, potem ste v zadnjih letih nedvomno že doživeli, da se je med otroško igro kaj prevrnilo, polomilo ali razbilo. Otroška igra v stanovanju, ki ji odrasli pogosto rečemo »divjanje«, včasih terja svoj davek. Običajno jo poleg igrač skupijo pohištvo, steklene površine in predmeti ter različne elektronske naprave.

Jure in Maja imata tri živahne in nadvse radovedne otroke. Njihove sobe že davno niso več edini prostor za igro, v poligon za svoja raziskovanja in trening različnih veščin so spremenili kar celo stanovanje. Jure je vse omare in regale dodatno pritrdil na stene, balkonska steklena vrata je prelepil s prozorno varnostno folijo, Maja pa je vaze in druge predmete, ki se hitro razbijejo, pospravila na varno.

»Sam se je prevrnil. Res.«

Jure se je že privadil, da je v stanovanju ves čas direndaj, zato z Majo hrupu iz dnevne sobe nista posvečala posebne pozornosti. A glej ga zlomka, tokrat se je običajna igra v trenutku sprevrgla v manjši preizkus moči in še preden sta starša utegnila prekiniti srdit boj najstarejših dveh akcijskih junakov, je bilo za njihov televizor že prepozno. V dnevni sobi je zaropotalo in močno počilo, otroka sta utihnila, prav tako je obnemela voditeljica televizijskega dnevnika. Televizor s tankim zaslonom je precej enostavno prevrniti, ampak njihov je, kot sta v solzah zagotavljala malčka, padel čisto sam od sebe. Otroška zabava je bila za tisti večer končana, Jure in Maja pa sta se lotila pospravljanja in razmišljanja, kaj storiti.

Zavarovanje, ki poskrbi za vse

Jure na začetku sploh ni pomislil na zavarovanje stanovanja, ki sta ga z Majo sklenila že pred leti. Vedel je, da ima zavarovano škodo, ki bi nastala zaradi požara ali indirektnega udara strele, spomnil se je, da je zavarovalni zastopnik omenjal izliv vode in počene cevi, a Maja je vztrajno ponavljala, da so se pogovarjali tudi o tem, da so zavarovani nekateri predmeti v stanovanju.

Naslednji dan je vseeno poiskal zavarovalno polico in presenečen ugotovil, da imata res sklenjeno tudi najširše kritje Gospodinjski aparati in druge naprave, ki vključuje naprave: pralni, sušilni in pomivalni stroj, televizor, štedilnik, kuhalna plošča, pečica, hladilnik, zamrzovalnik (skrinja in omara), klimatska naprava, audio in video naprave,sesalnik za prah, telefon, avtomatski telefonski odzivnik, modem, mikrovalovna pečica, kuhinjska napa, plinski bojler, plinska peč, kombinirana z bojlerjem, mobilni telefoni, prenosni računalniki, tablični računalniki.

Na svoje veliko veselje sta ugotovila, da bo škodo razbitega televizorja pokrila zavarovalnica. Še bolj jima je odleglo ob ugotovitvi, da imata v svojem paketu Dom AS zavarovana tudi oba mobilna telefona in Majin tablični računalnik, ki so za zdaj še celi.

Dobro zavarovan dom je prijeten in zabaven

Če imate tudi vi doma podobno razposajene otroke ali si želite zagotoviti, da vas v primeru takih in drugačnih nesreč posledice ne bodo prehudo finančno prizadele, pravočasno poskrbite za celovito zaščito doma s sodobnim premoženjskim zavarovanjem PaketDom. Premislite, katere nesreče vam grozijo in kaj morate nujno vključiti v kritja. Nato se prepustite uživanju v svojem domu, otrokom pa omogočite veselje v igri. Vaze, mobilne telefone, prenosne in tablične računalnike pa vseeno prej umaknite na varno.

Poskrbite za varen dom

PaketDom na eni polici zavaruje vaš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki vas ogrožajo v vsakdanjem življenju. 

Preberite več