NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

02.02.2015 | 2 min branja | Zdravje

Z optimizmom nad raka dojke

Pri bolezni, kakršna je rak dojke, so močno vpletena čustva. Strah in obup ob diagnozi, vračanje upanja po posvetu z zdravnikom, tesnoba pred operacijo in veselje po dobljeni bitki. Mira je šla čez vse začetne korake, ki so jo na koncu pripeljali do srečnega konca in obenem novega začetka. Zdravljenje je namreč zahtevalo operativni poseg, ki je pustil tudi nekaj neprijetnih posledic, a te so v primerjavi z ostalimi težavami lažje premagljive. Nikoli pa ni izgubila optimizma in prepričanja v to, da bo na koncu vse v redu.

Od obupa do žarka veselja

Rak dojke je bil pri Miri pravočasno odkrit in vsi potrebni medicinski postopki so se odvili hitro, vključno z operativnim posegom. Ob diagnozi raka (invazivni duktalni karcinom dojke) jo je zaradi zloveščega slovesa bolezni spreletel srh. Veliko je že slišala o visokem davku, ki ga zahteva rak, brala zgodbe žensk, ki se leta borijo z njim, in prebrala precej člankov o tem, da se rak kljub zdravljenju (pre)pogosto vrne. Prvo upanje ji je dal že zdravnik, ki jo je potolažil, ji natančno razložil, kaj jo čaka, ter ji obenem ponudil oporo v boju z boleznijo. Velik del optimizma in podpore je dobila tudi v krogu svoje družine. Niso se vdali v usodo, pač pa so Miri ves čas stali ob strani.

Odločitve, ki zahtevajo veliko poguma

Boj z rakom ni bil preprost. Pregledi na kliniki, kjer je le malo razlogov za veselje, so ji jemali energijo in vsakič se je vrnilo vprašanje: »Bo res vse v redu?« S preiskavami raka niso našli nikjer drugje, hitro pa je postalo jasno, da bo potrebna operacija dojke. Operativni poseg pusti številne posledice, s katerimi je življenje drugačno. Spremembam na telesu se pridružijo tudi psihične posledice, s katerimi se mnoge ženske spopadejo še veliko težje kot s fizičnimi. Na srečo ima Mira veliko oporo v svoji družini, ki jo ves čas spodbuja in ji vliva optimizem.

Nato je posijalo sonce …

Ure in dnevi po operaciji so se zdeli kot cela večnost, polni negotovosti in dvomov. Upala je, da bo vse v redu, a z obrazov medicinskih sester in zdravnikov ni mogla razbrati ničesar. Sledil je pregled in še čakanje na rezultate preiskav, nato pa je posijalo sonce! Prva bitka je bila dobljena. Po operaciji je Mira svoj primer prijavila zavarovalnici, pri kateri je imela sklenjeno zavarovanje Težke bolezni in operacije. Primer so rešili hitro in Miri glede na stopnjo bolezni ter zahtevnost posega iz kritij »težke bolezni« in »operacije« izplačali 6.375 EUR. Pred njo je še vedno trnova pot do popolnega okrevanja, vseeno pa je hoja po njej lažja, ker ve, da ne hodi sama.
 
Zgodba je resnična, le slika je simbolična zaradi varovanja zasebnosti.
 

Poskrbite za brezskrbno okrevanje

Zavarovanje Težke bolezni in operacije zagotavlja takojšnje denarno izplačilo ob nastanku težke bolezni ali po prestani operaciji, ki je posledica bolezni ali nezgode.

Preberite več