NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

02.12.2014 | 2 min branja | Zdravje

Ko se srce utrudi

Slavko je bil čil, zdrav in krepak možakar. Rekreativno se je ukvarjal s športom in hodil v hribe. Svoje življenje in aktivnosti je prilagajal svoji starosti, predvsem pa ni v ničemer pretiraval. 56 let ni neka posebna starost, leta pa so se kljub temu včasih »oglasila« z zadihanostjo in nekaj bolečinami v hrbtu in kolenih.
 

Slavko obišče zdravnika

Prav zaradi tovrstnih občasnih težav Slavko tiščanju v prsih in težkemu dihanju, ki se je pojavilo po rekreaciji, ni posvečal prevelike pozornosti. Ker je bolečina vztrajala tudi po dveh urah mirovanja, je vzel aspirin in bolečina je izginila. Slavko je na težave po rekreaciji že povsem pozabil, ko se je bolečina čez deset dni nenadoma spet pojavila. Sicer le za eno uro, a po dveh dneh razmišljanja in nasvetu enega svojih prijateljev se je Slavko le odpravil k zdravniku. Tam je bil nad mnenjem zdravnika zelo presenečen. Zdravnik je posumil na infarkt in odredil hospitalizacijo, v bolnici pa so takoj opravili EKG srca in laboratorijske preiskave. Te so potrdile, da je Slavko doživel subakutni miokardni infarkt. Sledilo je slikanje srčnih žil (koronarografija) ter operacija in razširitev desne koronarne arterije z dvema stentoma (posebnima opornima mrežicama). Po petih dneh v bolnici je bil Slavko odpuščen v domačo oskrbo.

Okrevanje in izplačilo zavarovalnine

Ker je imel Slavko sklenjeno zavarovanje Težke bolezni in operacije, je prijavil zavarovalni primer ter kmalu prejel odgovor. Za primer težke bolezni je imel sklenjeno kritje 10.000 EUR, za operacije pa 5.000 EUR. Ker je bila operacija opravljena v lokalni anesteziji, kritja zanjo in izplačila zavarovalnine ni bilo, skladno s pogoji zavarovanja pa je Slavko prejel izplačilo v vrednosti 10.000 EUR za težko bolezen, saj je bila ta ovrednotena s 100 % izplačilom od zavarovalne vsote. Slavko je spet takšen, kot je bil prej, v dobri kondiciji in poln volje do življenja!
 
Zgodba je resnična, le slika je simbolična in ime je zaradi varovanja osebnih podatkov izmišljeno. 
 

Zagotovite si finančno varnost

Zavarovanje zagotavlja takojšnje denarno izplačilo ob nastanku težke bolezni ali po prestani operaciji, ki je posledica bolezni ali nezgode.

Sklenite zavarovanje