NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

17.04.2020 | 3 min branja | Zdravje

Nasveti za delo od doma brez bolečin in poškodb

Za vse, ki lahko v posebnih razmerah svoje delo opravljate na daljavo, je dom že več kot mesec dni tudi pisarna. Poskrbite, da vas poleg stresa zaradi prilagajanja na nove razmere, ne bodo pestile še bolečine v križu. Napačna drža med opravljanjem službenih obveznosti za domačo mizo je lahko za hrbet zelo obremenjujoča.

Delavniki, zaznamovani z delom od doma, se že začnejo popolnoma drugače. Ni odhoda do pisarne, pač pa se enostavno premaknemo od ene mize k drugi ali še to ne. Prav tako ni sprehodov med pisarnami, sestankov v različnih nadstropjih, odhoda na zrak med malico … Hitro se zgodi, da nepremično sedimo za računalnikom več ur. Dolgotrajno sedenje škoduje mišično-skeletnemu sistemu, kar se posledično izkaže v bolečinah.

Ko kuhinjska miza postane pisalna miza

Težave pri organizaciji dela od doma se začnejo že pri izbiri stola. Poiščite takega s hrbtiščem, ki nudi oporo hrbtenici. Pozorni bodite tudi na to, da predel za stegna ni predolg. Za ohranjanje zdravja je potrebno položaj sedenja pogosto spreminjati.

Če imate doma terapevtsko žogo, je to lahko dobra popestritev »delavnika«. Privoščite si jo za nekaj ur, nikakor pa ne za cel dan.

Poskrbite tudi za pravo višino mize. Po potrebi jo podstavite, da bosta ekran in delovna površina na pravi višini - takšni, ki omogoča, da podlahti počivajo na mizi. Tako ne boste dodatno obremenjevali prsne hrbtenice in lopatic. V infografiki si oglejte nekaj preprostih nasvetov, da boste tudi pri delu izza domače mize ohranili zdravo hrbtenico.

Nimate potrpljenja za dolge čakalne vrste pri specialistih?

Zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter pregled pri specialistu in začetek zdravljenja.

Preberite več