NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

22.06.2021 | 2 min branja | Nezgoda

To je najhitrejša prijava škodnega dogodka iz nezgodnega zavarovanja otrok in mladine

Zavedamo se, da je življenje nepredvidljivo. Še bolj nepredvidljivo je življenje naših otrok in mladostnikov v obdobju odraščanja in preizkušanju lastnih sposobnosti. Pri vsakodnevnih aktivnostih se srečujejo z mnogimi izzivi, pri katerih lahko pride do manjše ali večje nezgode. Je bolje, da jih prepustimo v svet, kjer se učijo na lastnih izkušnjah, oskrbimo njihova odrgnjena kolena in druge »bojne« rane, ali jih zavijamo v vato, pretirano skrb in navzočnost?

Strokovnjaki menijo, da so praske na kolenih del živahnega otroštva. Na starših je, da njihovo pot v samostojnost pospremijo z dobro mero razumevanja, vseeno pa ni odveč previdnost pri morebitnih finančnih stroških, ki lahko nepričakovano nastanejo kot posledice hujših padcev ali drugih nezgod.

V slovenskih bolnišnicah je zaradi poškodb letno zdravljenih več kot 4.200 otrok in mladostnikov, večinoma zaradi padcev, udarcev, zdrsov in oskrbe različnih ran. V Generaliju je bilo v letu 2023 obravnavanih 2.959 prijavljenih škodnih primerov, od tega je bilo 16 % izplačil zaradi zlomov, izpahov in opeklin, 45 % za kritje invalidnost zaradi nezgode in 31 %  izplačil za kritje dnevnega nadomestila za bolnišnično zdravljenje, celoten pregled je zbran v infografiki. Ali veste, kako najhitreje in najenostavneje prijaviti škodni dogodek pri Generaliju?

Najhitrejša prijava škode preko portala Moj generali

Vsaka nezgoda, ki se pripeti otroku, je za starše nadvse stresna. Misli so sprva osredotočene zgolj na reševanje situacije in skrbi, kako otroku omogočiti čimprejšnje okrevanje. Ko se najhujše skrbi nekoliko pomirijo, pa je čas, da starši ali skrbniki zavarovanega otroka pomislijo tudi na prijavo škodnega dogodka.

Naša strokovna sodelavka za nezgodna zavarovanja staršem svetuje: »Prijavo nezgode, ki ne zahteva dolgotrajnega zdravljenja, naj starši opravijo čim prej po nastalem dogodku, prijavi pa priložijo dokumentacijo, iz katere je razviden potek zdravljenja oziroma potreba po zdravstveni storitvi. V primeru, da dodatna dokumentacija ni potrebna, zavarovalnino izplačamo v roku 14 dni, v nezahtevnih primerih tudi prej.«

Najhitreje bodo starši škodni dogodek prijavili preko portala Moj GENERALI, do katerega lahko dostopajo vsi zavarovanci Generalija. Prva prijava oziroma registracija je zelo enostavna, strah pred težavo z uporabo pa je odveč. Zavarovanci lahko pokličejo na 080 70 77 in vodili jih bomo skozi proces.

Obrazec za prijavo škode v portalu Moj GENERALI vas pričaka že na vstopni strani:

Obrazec za prijavo škode

 

Spoznajte prednosti prijave preko Moj GENERALI

»Da bo prijava še hitrejša, pred pričetkom razmislite o opisu primera (kraj, datum, potek dogodkov) in vso potrebno dokumentacijo pošljite v elektronski obliki. Izvide skenirajte ali fotografirajte in jih priložite kot priponko v obrazec,« svetuje naša strokovna sodelavka. »Prijavo boste tako lahko opravili v približno petih minutah ali prej.«

Druge prednosti so:

  • Vse na enem mestu – podatki o polici in zavarovancu se izpišejo iz sistema.
  • O poteku postopka vas obveščamo preko SMS sporočil.
  • Celotna komunikacija se hrani med sporočili v portalu Moj GENERALI, kadarkoli si jo lahko ogledate.
  • Hitrejša obravnava primera, ki je vnesen neposredno v informacijski sistem.

Drugi načini prijave škodnega dogodka

Poleg spletne prijave na portalu Moj GENERALI smo za čim hitrejšo in čim manj stresno prijavo nezgode svojega otroka za starše ali skrbnike vzpostavili še dodatne načine prijave:

  • osebno se lahko zglasite v eni izmed naših poslovalnic ali
  • škodo prijavite z izpolnitvijo obrazca Prijava nezgode otrok in mladine, ga natisnete in podpisanega pošljete na naslov: Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana.

 

Da bi ublažili najhujše posledice nezgod in hkrati zagotovili ustrezne življenjske pogoje v primeru nezgode tako za vašega otroka, kot tudi za celotno družino, je pomembno, da izberete pravo nezgodno zavarovanje za svojega otroka. V letošnjem letu lahko pravi paket zase poiščete med 6 različnimi paketi nezgodnih zavarovanj za otroke in mladino.  

 

*Viri podatkov:
Politike, ukrepi in programi za preprečevanje poškodb otrok in mladostnikov v Sloveniji, www.nijz.si.
GENERALI zavarovalnica d. d., prijava škodnih primerov v letih 2021.

Poskrbite za finančno varnost in uspešno zdravljenje svojih otrok

Čas odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje pomembno pripomore k uspešnemu in brezskrbnemu okrevanju ter k finančni varnosti družine.

Naročite zastopnika