4. mesec: Zakaj vaš dojenček vse daje v usta?

Je vaš dojenček že poskusil okusiti vaše prste, lase, nos ali kakšno drugo nenavadno reč?

Dojenčkova usta so tista, ki nam prva naklonijo nepozaben brezzobi nasmešek, pa naj bo zaveden ali nezaveden. A še bolj so otrokova usta tista, ki mu prva omogočajo, da spoznava svojo okolico. Da se to zgodi, morajo otroci v usta nositi vse od svojih rokic do vsakega predmeta, ki ga uspejo prijeti. Tokrat vam bo Barbi pojasnila, kako izjemno pomembno je to za dojenčkov razvoj in predlagala, kako lahko to raziskovanje dodatno spodbudite.

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Kako pomagati dojenčku, ko izraščajo prvi zobki?

Izraščanje zobkov je pogosto krivec za dojenčkovo slabo voljo in neprespane noči. Preverite, katere simptome res lahko povežete z zobki in kako lahko pomagate.

3. mesec: Zakaj vaš dojenček spi slabše, kot prejšnji mesec?

Pridejo obdobja, ko se dojenčku podere spalna rutina in starši se začnejo spraševati, če bodo sploh še kdaj spali. Barbi pojasnjuje, zakaj pride do tega in svetuje, kako dojenčka uspavati.

Virusi in cepiva za radovedne

V tretjem mesecu vašega dojenčka čaka cepljenje. Si želite, da bi o cepivih vedeli več? Oglejte si posnetek spletnega predavanja Ajde Taler-Verčič, doktorice biokemije!

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.