8. mesec: Zakaj vaš dojenček pogosteje joka?

Ste že doživeli, da je vaš dojenček planil v neutolažljiv jok samo zato, ker ste se oddaljili ali odšli v drugo sobo?

V osmem mesecu boste morda opazili, da je vaš junak postal nekoliko bolj sramežljiv, da se boji tujcev in se nikakor noče ločiti od vas. Morda zajoče že samo, ko se od njega oddaljite, če vas ne more videti pa plane v neutolažljiv jok. Vzrok za to spremembo je separacijska anksioznost oziroma ločitvena tesnoba. Barbi vam bo pojasnila, zakaj je to dober znak in kako lahko otroku pomagate, da se je osvobodi.

 

 

Koristne vsebine in video nasvet prejšnjega meseca

Pas, ki rešuje zdravje in življenje

Ste vajeni, da vedno uporabljate otroški sedež in varnostni pas? Na krajše razdalje ljudje uporabo varnostnega pasu ali otroškega sedeža še vedno opuščajo, čeprav sta resnično vez z življenjem.

7. mesec: Spoznajte, kakšen je vaš vpliv na otroka!

Lahko kot starši vplivate na to, v kakšnega odraslega se bo razvil vaš otrok? Preverite, kakšna je vaša vloga v oblikovanju osebnosti otroka in kako mu lahko pokažete, da ga sprejemate?

Kako privarčevati za otrokov študij?

Ko spoznavate temperament vašega dojenčka, se tudi vprašate, kaj bo, ko bo velik. Otrokom lahko do srečne in uspešne prihodnosti pomagate z razumevanjem in varčevanjem.

Ponudba Generali Programa prednosti ZAME za mlade družine

Obiščite park Arboretum Volčji Potok

Čudoviti Arboretum ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi. Izkoristite 20% popust na vstopnino.

 

Popust na tečaj varne vožnje na Vranskem

Z otrokom v avtu postane varnost vožnje bolj pomembna kot kdaj koli prej. Preverite ugodno ponudbo tečajev varne vožnje.

15% popust v otroški trgovini Hajdi.si

Preverite pestro ponudbo oblačil, igrač in opreme za dojenčke in malčke ali poiščite darilo za novorojenčka v spletni trgovini.