Specialisti z asistenco

Hiter dostop do splošnega zdravnika in specialistov. Izognite se dolgim čakalnim vrstam.

Želim nasvet Sklenite na spletu

Hitra vrnitev v aktivno življenje

Zavarovanci Specialistov z asistenco, ki ob bolezni ali nezgodi koristijo zdravstvene storitve iz tega zavarovanja, se v aktivno življenje vrnejo povprečno 3 mesece prej kot tisti, ki zavarovanja Specialisti z asistenco nimajo.

Opis kritij

Zavarovanje krije vse potrebne zdravstvene storitve za diagnozo novo nastale bolezni ali nezgode.

 

So storitve našega asistenčnega centra Asistenca zdravje, kjer prejmete vse potrebne informacije o zavarovanju in o pogojih uporabe zavarovanja. Prijazni svetovalci vam odobrijo, organizirajo zdravstvene storitve in jih plačajo neposredno izvajalcu.

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 (vsak delovnik 8:00-16:00) ali pišite na zdravje.si@generali.com.

Potrebujem asistenco

Storitev omogoča takojšnji video klic z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine vse dni v letu, tudi ob koncu tedna ali na praznik, od 6. do 22. ure. Zdravnik je običajno na voljo že v 15 minutah, lahko pa izberete posvet ob predhodno dogovorjenem terminu (video ali telefonski klic). Število klicev je neomejeno.

Zdravnik pacientu izda izvid z razlago, lahko pa ga napoti na specialistični pregled v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco brez napotnice izbranega osebnega zdravnika. Tako lahko bistveno hitreje odkrijemo zdravstveno težavo.

Halo Doktor zdravnik je dostopen na spletni strani halodoktor.si/generali.
 

Zavarovanje krije vse zdravstvene storitve na vseh področjih medicine. Izjema so le revmatologija, psihiatrija, stomatologija, merjenje dioptrije in storitve iz estetskih razlogov.

Specialistična obravnava Vključuje vse potrebne specialistične preglede, enostavne diagnostične preiskave (na primer ultrazvok, rentgen, laboratorij) in enostavne ambulantne posege (kot je aplikacija blokade, punkcija in podobno).
Zahtevne diagnostične preiskave Zahtevne diagnostične preiskave so nadaljevanje specialistične obravnave in so potrebne za postavitev diagnoze oz. zdravljenje novonastale bolezni in poškodbe (na primer računalniška tomografija, magnetna resonanca, gastroskopija, kolonoskopija).


Storitve niso omejene s številom, ceno in seznami zdravstvenih storitev, le z letno zavarovalno vsoto.

Priznani zdravniki mednarodne mreže Advance Medical vam izdelajo pisno drugo mnenje o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja. Izdelajo ga tudi za bolezni in poškodbe, ki ste jih imeli že ob sklenitvi zavarovanja, tudi za kronične bolezni in prirojene težave.
Iz svojega zavarovanja ste upravičeni do drugega mnenja tudi za vašega partnerja, otroke do 27. leta in starše.

Po enem letu trajanja zavarovanja vam pripada ena od preventivnih storitev, nato pa vsaki dve leti nova oziroma ponovitev katere od že uporabljenih storitev.  Kritje lahko izberete, če ste dopolnili 15 let.  Izbirate lahko med naslednjimi pregledi oziroma preiskavami:

 • Ultrazvok trebuha
 • Ultrazvok vratnih arterij
 • Ultrazvok skrotuma in testisov
 • Ultrazvok dojk
 • Ultrazvok vratu in ščitnice
 • Laboratorijski pregled krvi in urina z izvidom
 • Pregled za športno aktivne
 • Fizioterapevtski pregled (60 minut)
 • Paradontološki pregled zob in ustne votline s čiščenjem zobnega kamna

Po pregledu ali preiskavi prejmete tudi izvid. Opis preventivnih pregledov in preiskav najdete v pogojih zavarovanja.

Z rehabilitacijo spodbujamo dolgoročno zdravje zavarovanca. Kritje vključuje:

 • Načrt zdravljenja - svetovanje o nadaljnjem zdravljenju poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, za dosego optimalnega poteka zdravljenja in rehabilitacije.
 • Ambulantno fizioterapijo, ki jo potrebujete po opravljenem operaciji, poškodbi kosti in tkiv (potrebna je slikovna diagnostika) ter po carskem rezu. Krijemo fizioterapijo, ki se izvaja manualno (tehnike, ki se izvajajo z rokami) in traja do 60 minut pri preverjenih izvajalcih. Na leto plačamo fizioterapijo do skupne vrednosti 400 EUR oziroma 800 EUR pri osebah do 65. leta starosti.
 • Psihološka pomoč ob resnem zdravstvenem stanju, trajni izgubi delovne zmožnosti opravljanja poklica, poporodni depresiji ali izgubi ožjega družinskega člana. Za posamezen zavarovalni primer plačamo stroške ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije do deset individualnih obravnav, skupno do 700 EUR letno.

Kritje operacij vključuje diagnostične in/ali terapevtske posege, ki so nadaljevanje specialistične obravnave ali zahtevne diagnostične preiskave in so potrebni za postavitev diagnoze oziroma za zdravljenje novonastale bolezni.
Operacije krijemo ne glede na to, ali zavarovanec prenoči v bolnišnici ali ne. O tem odloča zdravnik. Izbirate lahko med dvema paketoma in različnimi zavarovalnimi vsotami:

 • Ožji (na primer operacije krčnih žil, ultrazvočno razbijanje žolčnih kamnov, operacija karpalnega kanala) do zavarovalne vsote 4.000 EUR na leto.
 • Širši, ki vključuje tudi ortopedske operacije (artroskopija kolena, rekonstrukcija ali fiksacija vezi kolenskega sklepa, rekonstrukcija rotatorne manšete, Hallux valgus) do zavarovalne vsote 8.000 EUR /15.000 EUR na leto.

Podroben seznam operacij je naveden v pogojih zavarovanja.

Plačilo zdravil, ki vam jih je zdravnik predpisal na beli recept v okviru specialističnega pregleda, preiskave ali posega. V lekarni zdravila plačate sami, denar (do 200 EUR na leto) pa vam povrnemo, ko predložite račun o nakupu in dokazilo o predpisanem zdravilu.
Za povračilo stroškov prosimo izpolnite obrazec Povračilo stroškov iz naslova zdravstvenih zavarovanj (OBR-RZP 495).

Zavarovanje zdravil - razširjeno

Zavarovanje, ki se priključi k zavarovanju Specialisti z asistenco, krije stroške zdravil (do 100 EUR na leto), ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. To so zdravila, predpisana na beli (samoplačniški) recept v količini, ki pri akutnih stanjih zadošča za obdobje zdravljenja akutnega stanja, pri kroničnih boleznih oziroma stanjih pa največ za tri mesece.

Zavarovanje zdravil krije tudi doplačila za zdravila, ki so na listi tako imenovanih medsebojno zamenljivih zdravil in ki imajo ceno višjo od najvišje priznane vrednosti. Izdaja se izključno v lekarnah. Kadar predpisanega zdravila ni na voljo na domačem trgu, je oskrba mogoča iz tujine. Zavarovanje Zdravil lahko sklenete, če ste stari med 18 in 85 let.

 

 

Kakšna je premija za Specialiste z asistenco?

Premija za zavarovanje je odvisna od starosti zavarovanca.

Starostni razred (v letih) Mesečna premija (z vključenim davkom)
1 - 15 že od 7,04 €
16 - 25 že od 8,22 €
26 - 35 že od 8,68 €
36 - 45 že od 9,88 €
46 - 55 že od 11,86 €
56 - 65 že od 13,49 €
66 - 75 že od 12,85 €
76 - 85 že od 14,69 €
86 + že od 18,01 €

 

Dodatne ugodnosti ob sklenitvi zavarovanja

 • Popust Generali ZAME, ki glede na zbrano število Generali točk omogoča do 20% popust v prvem zavarovalnem letu
 • 10 % popust zaradi sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
 • 5 % družinski popust (vsaj 2 ožja družinska člana, na primer vi in vaš partner, vi in vaši otroci, …)

Če želite sestaviti zavarovanje po svoji meri, naročite svetovalca.

Naročite svetovalca

Potrebujem zdravstveno storitev

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 ali pišite na zdravje.si@generali.com.

Potrebujem asistenco

Mnenja naših strank

Rok, zavarovanec: "Pri zdravju ni čakalnih vrst."

Nesreča med rekreacijo

Maja je navdušena športnica. Med rekreativno odbojko na mivki je kot že mnogokrat skočila, ob pristanku pa je začutila pekočo bolečino v kolenu. Takoj je zaslutila, da je s kolenom nekaj hudo narobe. Rentgen na urgenci ni pokazal realnega stanja, zato so jo napotili na magnetno resonanco.

Asistenca zdravje, ki jo je poklicala, ker je imela sklenjeno zavarovanje Specialisti z asistenco, ji je v nekaj dneh uredila magnetno resonanco in prvi pregled pri ortopedu. Takrat je izvedela, da je imela pretrgane skoraj vse vezi v kolenu in poškodovan meniskus. Očitno šokirani Maji je ortoped z vso tenkočutnostjo pomagal razumeti diagnozo.

Z izidom ortopeda je Asistenca zdravje uredila naslednji pregled, za tem fizioterapije in nazadnje še operacijo. V zasebnem zdravstvenem sistemu je opravila eno samo operacijo, medtem ko bi bilo v javnem zdravstvenem sistemu zaradi kompleksnosti poškodbe potrebnih več operacij, Majin osebni zdravnik se s takim primerom ni še srečal.

Težko obdobje priprav na operacijo in okrevanja je Maja premagala s pomočjo pregledov in vaj, pa tudi posluha in psihološke podpore ortopeda in fizioterapevtke. Rehabilitacija tudi 9 mesecev po operaciji še traja, a Maja  že hodi in se veseli dne, ko se bo lahko ponovno ukvarjala s športom.

Stroški

Magnetna resonanca 250 €
Pregledi pri ortopedu (6 pregledov) 420 €
Fizioterapija (do limita zavarovalne vsote) 400 €
Operacija do zavarovalne vsote za operacije 8.000 €
SKUPAJ 9.070 €

Image

Pogosta vprašanja

Zavarovanje lahko sklenejo osebe od 1. do 85. leta starosti.

 • 1 – 65 let (zaradi bolezni in nezgode)
 • 66 – 85 let (zaradi bolezni in nezgode oziroma samo zaradi nezgode)

Trajanje zavarovanja je 1 leto z avtomatičnim podaljševanjem za enako časovno obdobje. Če v času trajanja zavarovanja zavarovana oseba preide v naslednji starostni razred, se premija prilagodi novi starosti (poviša). Pri prehodu v višjo starostno skupino pri dopolnjenih 66-ih letih, se paket zavarovanja prilagodi paketom Senior. Zavarovanje se lahko podaljšuje do poteka zavarovalnega leta, v katerem oseba dopolni 100 let.

Ne. Ker je zavarovalna premija odvisna od starosti, se sproti prilagaja. Če v času trajanja zavarovanja zavarovana oseba preide v naslednji starostni razred, se premija prilagodi novi starosti (poviša).

Prve tri mesece od dne sklenitve zavarovanja, lahko uveljavljate storitve za zdravljenje posledic nezgode in uveljavljanje drugega mnenja. Ostale storitve lahko uveljavljate po preteku prvih 3 mesecev.

Halo Doktor lahko uporabljate že naslednji dan po podpisu ponudbe.

Seveda se lahko zavarujejo tudi športniki, je pa ob določenih aktivnostih potrebno doplačilo. Doplačila na premijo za šport (30 %, 60 % ali 250 %) se za zavarovanca obračunajo zaradi:

 • nevarnih športnih aktivnosti,
 • športnih aktivnostih v določenih športnih panogah (pri treningu in udeležbi na javnih športnih tekmovanjih, če je zavarovanec registrirani član športne organizacije) in
 • športnih aktivnosti profesionalnega športnika.

Doplačilo na šport se ne nanaša na kritje Halo Doktor, Preventivni pregledi in preiskave ter Drugo zdravniško mnenje.

Rdeča svetuje

Kako dolgo bi čakali na specialista, če bi šlo za vašega otroka?

Odrasli z obiskom zdravnika pogosto odlašamo do zadnjega trenutka in upamo na izboljšanje stanja. Pri otrocih je drugače. Ko zbolijo najmlajši, se ustrašimo posledic ali morebitnega poslabšanja, zato želimo pregled čim prej.

Matjaž je posvet z ortopedom opravil prek video povezave

Včasih je težko zdravnika obiskati osebno - to se je zgodilo tudi Matjažu, ki je za to pregled opravil na daljavo. Preberite, kako mu je zdravnik pomagal in kaj vi lahko storite, da bodo vaša kolena bolj zdrava.

Zakaj je pomembno, da pridobite drugo zdravniško mnenje?

Vsak pacient ima pravico do drugega zdravniškega mnenja, pridobite pa ga lahko v okviru javnega zdravstva, samoplačniško ali v okviru police zdravstvenega zavarovanja. Vedeti morate le, kako!