Aktualno

Zavarovanje za tujino, prilagojeno vašemu potovalnemu načrtu


15.12.2021

Ogled prazničnega, z lučkami osvetljenega Dunaja, kava v Trstu ali ogled adventnega sejma v Zagrebu, vse to so le krajši obiski tujine, pri katerih ne pomislimo, da bi se nam v tujini lahko tudi kaj zgodilo. Konec koncev se lahko v primeru nezgode odpeljemo do prve slovenske bolnišnice, kajne? To seveda drži, če gre za lažje poškodbe, pri katerih ni potrebno urgentno reševanje, bolečine niso prehude, mejni prehodi pa normalno prevozni. Povsem drugače je že, če dan preživite na smučišču in se pri smučanju teže poškodujete. Nekaj stroškov pokrije evropska zdravstvena kartica, vendar pa ta krije le stroške v javni zdravstveni mreži in do omejene višine, izključeni pa so tudi stroški helikopterskega reševanja, stroški prevoza v bolnišnico in domovino, ki so še posebej na smučiščih hitro zelo visoki.

Da bodo vaši, čeprav enodnevni izleti v tujini brezsrbni in da boste lahko že ob rezervaciji aranžmaja mirni, poskrbite za zavarovanje za tujino z asistenco.

Zavarovanje je namenjeno posameznikom, družinam ali parom, ki so v tujini kot turisti, popotniki, izletniki, poslovneži, delavci ali študentje oz. dijaki za čas študija.

Zavarovanje za tujino, ki sledi vašemu potovalnemu načrtu

  • Zavarovanje TUJINA je sestavljeno iz osnovnega kritja TUJINA Osnovno, ki vam zagotavlja povračilo stroškov zdravljenja v tujini in vključuje 24/7 pomoč Asistenčnega centra v slovenščini, kjer je na voljo tudi medicinsko osebje.

  • Iz širokega nabora kritij lahko izberete tistega, ki ga zares potrebujete. K osnovnemu kritju lahko dodate še dodatna kritja po svoji meri in si zagotovite celovito varnost v tujini: TUJINA Potovanje, TUJINA Nezgoda, TUJINA Odgovornost, TUJINA Odpoved, TUJINA Prekinitev in TUJINA Kartice.

  • Upošteva vaš življenjski slog: zavarovanje le za čas enega potovanja ali celoletno – za vas ali celo družino.

  • COVID kritje: Kritje bolezni COVID-19 na potovanju brez omejitev ali kritje TUJINA Odpoved potovanja zaradi bolezni COVID-19.

  • Preprosto in priročno: zavarovanje lahko sklenete na daljavo, dan preden odpotujete.

24/7 pomoč Asistenčnega centra v slovenščini

Pomoč zajema organizacijo zdravstvene pomoči, obveščanje vas in vaših najbližjih ter kritje stroškov nujnega zdravljenja, medicinske oskrbe, zdravil in medicinskih pripomočkov, prevoza vas in vaših najbližjih, spremstva vaših otrok, vašega povratka v domovino oziroma prevoza posmrtnih ostankov v domovino ter iskanje in reševanje v gorah in na morju.

Zavarovanje, ki krije tudi stroške nastanitve

Zavarovanje za tujino vključuje tudi stroške zdravljenja v primeru bolezni COVID-19. T. i. »COVID-kritje« vsebuje kritje stroškov zdravljenja, zdravil, prevozov, enako kot za druge bolezni do višine osnovne zavarovalne vsote na polici. Poleg tega so za čas samoizolacije/karantene kriti stroški podaljšanja nastanitve v primeru, ko ste se  okužili s koronavirusom SARS-CoV-2 in ste napoteni v samoizolacijo/karanteno ter prvotno urejena in plačana nastanitev ne more biti več koriščena. Zavarovanje za tujino krije ne le stroške zdravljenja in stroške daljše nastanitve v tujini, ki lahko nastanejo zaradi bolezni, temveč tudi stroške vrnitve v domovino. Če ste se okužili s koronavirusom SARS-CoV-2 in se zaradi napotitve v samoizolacijo ne morete v domovino vrniti, kot ste prvotno nameravali, vam zavarovanje krije stroške vrnitve v domovino. V primeru, da imate sklenjeno družinsko polico, kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z vami, ki ste okuženi. Pri tem velja vedeti podatek, da so kriti stroški do izbrane zavarovalne vsote – to zavarovanec izbere ob sklenitvi zavarovanja in tipično znaša med 30.000 in milijon evrov. Naš nasvet – glede na relativno majhne razlike v ceni izberite čim bolj celovito kritje.

Pri dodatnemu kritju TUJINA Odpoved lahko dodate kritje odpoved potovanja zaradi bolezni COVID-19

3 nasveti za načrtovanje potovanja ali izleta

  1. Preden se odpravite na pot preverite trenutno stanje omejitve in ukrepe v državi, kamor potuje.
  2. Upoštevajte priporočila in si pripravite ustrezna potrdila ter zaščitne maske
  3. Pripravite rezervni načrt. Potovanje si organizirajte tako, da se lahko v primeru poslabšanja epidemiološke slike ali nepričakovanih zapletov hitro in varno vrnete domov. Vsekakor je priporočljivo, da sklenete ustrezno zavarovanje, ki vključuje tudi Covid kritje.