Aktualno

USTANOVILI SKLAD V ZAHVALO ZDRAVSTVENIM DELAVCEM IN DELAVCEM V DOMOVIH ZA STAREJŠE 


17.04.2020

Zdravstveni delavci in zaposleni v domovih za starejše vse od izbruha novega koronavirusa delajo v izrednih okoliščinah. Vsak dan skrbijo za bolnike in oskrbovance, izpostavljeni so okužbi, njihovo delo je še bolj stresno kot običajno. Bolezen ne izbira, ogrozi lahko tudi njihovo zdravje in finančno varnost njihovih družin.V podporo in zahvalo njihovemu delu, ki ga opravljajo v skrbi za zdravje vsakega izmed nas in skrbi za starejše, smo v zavarovalnici GENERALI oblikovali sklad, iz katerega bodo zdravstveni delavci in zaposleni v domovih za starejše, oboleli za boleznijo COVID-19, lahko prejeli finančno podporo.


V času veljavnosti sklada, to je od 12. 3. 2020 do vključno 20. 7. 2020, lahko finančno pomoč koristijo delavci, ki so v tem obdobju zboleli za boleznijo COVID-19. Iz sklada jim bomo namenili neposredno finančno pomoč v primeru obolenja s COVID-19, če se bodo zdravili v bolnišnici, v primeru smrti zaradi bolezni COVID-19 pa bodo njihovi svojci prejeli posmrtnino.
Vse kategorije delavcev, upravičenih do pomoči, so še podrobneje opredeljene v pravilih sklada. Za pridobitev pomoči ni potrebna sklenitev kakršnega koli zavarovanja, zadostuje uveljavljanje pravice do pomoči iz sklada.

 

Dodatne informacije v pravilih sklada »GENERALI SKRBI ZA ZDRAVSTVENO OSEBJE V PRIMERU OBOLENJA S COVID-19«