Aktualno

VARNO V NOVO ŠOLSKO LETO Z NEZGODNIM ZAVAROVANJEM


17.08.2021

K opremljeni šolski torbi sodi tudi sklenjeno nezgodno zavarovanje otrok in mladine. Poskrbite za finančno varnost ob morebitnih poškodbah zaradi padcev in udarcev ali ob prometnih nesrečah, ki lahko v hujših primerih vodijo do invalidnosti. Nezgodno zavarovanje velja tudi med počitnicami, vse dni v letu in povsod, ne glede na kraj nezgode.  Približuje se začetek šole, ko se razposajeni otroci in mladostniki vrnejo s počitnic. Poveča se tudi njihova prisotnost v cestnem prometu. Kako se pripraviti na prvi šolski dan, da bo vse teklo tako, kot želimo?

Varnost otroka je prva skrb vsakega starša. Želja za varno igro, varno pot v šolo in varno preživljanje prostega časa ter pouka je zaradi razposajenosti in razigranosti otrok postavljena na preizkušnjo. Nesreč ni mogoče predvideti. Sklenjeno nezgodno zavarovanje pa zagotavlja finančno varnost, ko se pripetijo. Zaradi številnih kritij omogoča Generali nezgodno zavarovanje otrok tudi hitrejše okrevanje.

Nezgodno zavarovanje je v največji meri namenjeno blažitvi težav takrat, ko so posledice nesreč težje in povzročajo invalidnost. Izplačana zavarovalnina omogoča prilagoditev življenjskih pogojev novo nastalim potrebam in lahko zelo olajša življenje. Pri izbiri zavarovanja naj bo zato pozornost usmerjena predvsem na višino zavarovalnih vsot in obseg zavarovalnih kritij, torej kaj zavarovanje ponuja. Višina premije ne sme biti vodilo pri izbiri.

Kdo se lahko zavaruje?
Otroci, šolarji, dijaki, študenti do 26. leta starosti.

Kje velja nezgodno zavarovanje otrok in mladine?  
Otrok in mladostnik je zavarovan vedno in povsod – doma, v vrtcu, v šoli, na fakulteti, na počitnicah in tudi med športnim treningom.  

Kaj krije nezgodno zavarovanje otrok in mladine?
Vse posledice nesreč – od padcev, udarcev, poškodb zaradi prometnih nesreč in zastrupitve ter opeklin in poškodbe, ki vodijo do lažje ali težje invalidnosti.  

Zavarovanje zagotavlja hitro specialistično obravnavo pri zdravniku s takojšnjo diagnozo, da se zdravje lahko hitro povrne.
Nezgodno zavarovanje otrok in mladine vključuje dnevna nadomestila – zaradi izostanka od pouka pri zdravljenju doma ali zaradi bivanja v bolnišnici.

Po posebnih pogojih je mogoče skleniti nezgodno zavarovanje tudi samo za eno leto.

Spoznajte ugodnosti ob sklenitvi nezgodnega zavarovanja otrok in mladine


Kako otroke pripravimo na varno udeležbo v prometu?

Oglejte si spletno predavanje "Otroci v prometu - starši kot učitelji in zgled" z Robertom Štaba, strokovnjakom na področju varne mobilnosti in predsednikom Zavoda Varna pot.

Ogled posnetka