Zavarovalnica Generali aktivno sodeluje v programu The Human Safety Net za družine

Naš cilj je pomagati družinam z otroki do šestega leta starosti v sodelovanju z Zvezo, ki že več kot 60 let ustvarja programe za otroke in mladostnike. Osredotočajo se na vzgojo in podporo otrok ter njihovih družin, z namenom, da postanejo funkcionalni odrasli.

Skupaj smo razvili celosten program gibanja The Human Safety Net – Rastemo skupaj, ki je namenjen staršem, ko potrebujejo pomoč pri vzgoji in spodbujanju malčka k prvim samostojnim korakom (od 0-3 let), pozneje (3-6 let) pa je usmerjen k razvoju otroka in sprejemanju sprememb ter navajanju na samostojnost. Ključni cilj programa je ozaveščanje staršev o pomenu zdravega razvoja in vzgoje otrok ter opremljanje otrok za odgovorno življenje.

Žal več kot 256 milijonov otrok do šestega leta starosti ne doseže svojega popolnega razvojnega potenciala. Družine, ki živijo v revščini, otroku težko zagotavljajo najboljšo oskrbo, za rast in razvoj otroka je pa odločilnih prvih šest let življenja. Kar se otroci naučijo v tem obdobju in način, kako skrbimo zanje in za njihovo zdravje, se odraža tudi v odraslosti. Otroci lahko rastejo in se telesno ter miselno razvijajo le z ustrezno podporo, ki jim mora biti zagotovljena doma in tudi v varstvu, v vrtcu. Ključno vlogo pri uspešnem razvoju otroka imajo starši.

Od leta 2015 smo v Sloveniji pomagali več kot 1.050 družinam v stiski, jim pomagali v vsakodnevnih življenjskih težavah in jim dali priložnost, da spremenijo svoje življenje in življenje svojih otrok na bolje. V zadnjih treh letih (od leta 2021) smo nudili podporo 850 otrokom, starih od 0 do 6 let.

Program ni namenjen le finančni pomoči družinam. Želimo jih opolnomočiti, da pridobijo pomembne kompetence, s katerimi lahko v prihodnje samostojno delujejo v socialnem okolju.

 

Zaposleni pomagamo in združujemo moči

Zaposleni vsako leto sodelujemo v številnih aktivnostih gibanja The Human Safety Net. Z  veseljem se pridružujemo globalnemu izzivu gibanja The Human Safety Net in sodelujemo v slovenskem izzivu Osvoji svoj hrib s prijatelji, kjer zbiramo sredstva za aktivne počitnice za otroke iz socialno ranljivejših okolij. Ob začetku šolskega leta zbiramo šolske potrebščine, decembra pa z akcijo Čarobna zima uresničujemo novoletne želje otrok, katerih družine so vključene v programe ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Osvoji svoj hrib

Na poletne počitnice smo peljali 7 otrok, kar 37 otrok pa smo razveselili s polnimi športnimi torbami.

Tik pred začetkom poletja, med 1. in 15. junijem 2023, smo zaposleni, ambasadorji in podporniki gibanja The Human Safety Net, znova združili moči ter prispevali sredstva za lepše počitnice otrok. Skupaj smo letos omogočili poletni tabor kar sedmim otrokom, sedemintridesetim otrokom pa smo s poletnimi pripomočki napolnili potovalne torbe in jim tako popestrili poletne dni.

S polnimi šolskimi torbami razveseljujemo otroke iz programa rastemo skupaj

Pred začetkom šole smo šolarjem podarili 80 šolskih torb, razveselili smo tudi 20 najmlajših.

Naša zavarovalnica, ambasadorji gibanja The Human Safety Net in zaposleni smo tudi v letu 2023 združili moči in s šolskimi potrebščinami napolnili šolske torbe. Uprava zavarovalnice pa 80 otrok, iz socialno šibkejšega okolja, katerih družine so vključene v program Rastemo skupaj in ga izvajamo skupaj z našim partnerjem, ZPM Ljubljana Moste-Polje, opremila z novimi šolskimi torbami in peresnicami. Razveselili smo tudi najmlajše, ki so to jesen prvič zakorakali v vrtec in 20 otrokom podarili nahrbtnike ter jim tako polepšali prve dneve v vrtcu.

Na sliki Svetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi je predala športne torbe, polne poletnih potrebščin za otroke Tanji Petek, sekretarki ZPM Ljubljana Moste–Polje in ob tem dejala, da je ponosna na sodelavke in sodelavce, prostovoljce gibanja The Human Safety Net, ki so zbrali pomoč za toliko otrok.

Čarobna zima

Vsako leto obdarimo več družin, ki so vključene v program Rastemo skupaj.

Z našo partnersko organizacijo ZPM Ljubljana Moste-Polje že vrsto let polepšamo praznike družinam v stiski. Tudi letos bomo prisluhnili njihovim željam, malim in velikim, ki so jih zapisali v pismu Božičku ali Dedku Mrazu.

S pomočjo Škratov pomagačev in zaposlenih bomo za njih skrbno izbrali in zavili darila in jim tako skušali narisati nasmeh na obrazu ter veselje v očeh. Za prijetnejše in bolj optimistične praznike družin bomo poleg daril poskrbeli tudi za vrednostni bon prehrambne trgovine, ki ga k darilom vedno doda uprava zavarovalnice.

Želite prispevati?

Vaš prispevek bo pomagal omogočiti celostno obravnavo in aktivnosti družinam z otroki v starosti od 0 do 6 let, ki so vključeni v program The Human Safety Net – Rastemo skupaj.

Donirate lahko preprosto:

 • S poslanim SMS-om na številko 1919 s ključno besedo THSN5 (prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha).
 • Z bančnim nakazilom na transakcijski račun:
  ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
  IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
  BIC: HAABSI22
  Namen: humanitarna pomoč
  Koda namena: CHAR
  Referenca: SI00 720

 

Aktualno

Sledite nam na družbenih omrežjih, da boste obveščeni o naših aktivnostih:

Facebook
Instagram.