Aktualno

Spremenjen delovni čas poslovalnic in škodnih centrov

 


31.03.2021

Zaradi spremenjenih razmer prilagajamo delovanje poslovalnic in škodnih centrov, ki so sedaj odprti s skrajšanim delovnikom.Delovni časi poslovalnic in škodnih centrov

Seznam in spremenjene delovne čase pisarn najdete na povezavi.

Spremenjen delovni čas je tudi za cenitve škod. Seznam in spremenjene delovne čase škodnih centrov najdete na povezavi

Za prijave in reševanje avtomobilskih škod je priporočen obisk pooblaščenih servisov, kjer opravite prijavo in popravilo škode. Škodo lahko hitro in enostavno prijavite prek spleta.

Zunanji ogledi cenilcev se do nadaljnjega ne opravljajo.

Vse lokacije in telefonske številke pisarn in škodnih centrov najdete na zemljevidu.

 

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj in podaljšanje veljavnosti polic


Na podlagi Odloka vlade RS o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, ki je veljal od vključno 1. 4. 2021, do vključno 11. 4. 2021 velja:

  • Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, ki so potekla od vključno 1. 3. 2021 do 11. 4. 2021, se podaljša do 9. maja 2021.

Pri policah z enoletnim trajanjem se skladno za zavarovalnimi pogoji obojestranske obveznosti in pravice iz pogodbe podaljšajo za 30 dni (respiro rok). Podaljšanje se nanaša na vsa zavarovanja, vključena v polici, torej podaljšanje velja tudi za kasko kritja. Zavarovanja, ki jih na predhodni polici ni bilo, začnejo veljati z istim dnem kot preostala zavarovanja na polici.

Obnova police, katere veljavnost je podaljšana na podlagi Odloka, mora biti narejena tako, da bo datum začetka trajanja nove police enak datumu poteka police katere veljavnost je podaljšana. S tem se zagotovi neprekinjenost zavarovanja in s tem tudi ustrezno kritje za nastale škode.

Odlok tako ne prinaša brezplačnega podaljšanja zavarovanja, ampak zaradi izrednih razmer podaljšuje čas za obnovo zavarovanja.

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila smo vam z veseljem na voljo. Obrnete se lahko na svojega zastopnika ali nas pokličete na številko 080 70 77.