Aktualno

Sodelovali smo pri odprtju petega igrišča Gorana Dragića


26.06.2023

Zavarovalnica Generali s ponosom sponzorira dobrodelno Fundacijo Gorana Dragića in akcijo #podamdaigram, v okviru katere smo 21. junija v športnem parku pri Osnovni šoli I Murska Sobota odprli peto Gogijevo super košarkarsko igrišče. Prekmurje ima namreč posebno mesto v srcu Gorana Dragića, saj je tam dom njegovega starega očeta po mamini strani.Fundacija že od leta 2019 prenavlja zunanja košarkarska igrišča po Sloveniji, pri čemer se posebna pozornost namenja prilagajanju igrišč vsem starostnim skupinam in vključevanju aplikacije, ki omogoča razvoj novih košarkarskih talentov skozi številne zabavne vsebine. V okviru te pobude so že obnovili igrišča v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Laškem.

 

Goran Dragić je na otvoritvi igrišča izpostavil, da za zabavo na igrišču otroci potrebujejo le košarkarsko žogo in tekmeca, s katerim se lahko pomerijo v igri. Poudaril je tudi pomen igrivosti, ki krasi zunanja košarkarska igrišča in je včasih pogrešana tudi med profesionalnimi košarkarji. Dragić se je na otvoritvi preizkusil v igri z invalidskega vozička, prilagojenega za igranje košarke, s čimer je simbolno podprl vključevanje vseh otrok in mladih v športne aktivnosti.

Fundacija Gorana Dragića je s podporo sponzorjev, med katerimi je tudi naša zavarovalnica, podarila tri popolnoma personalizirane vozičke reprezentanci v košarki na vozičkih. Vodja reprezentance, Gregor Gračner, je prevzel vozičke v imenu Zveze paraplegikov Slovenije. Vrednost te donacije, ki predstavlja največji vložek fundacije in njenih partnerjev, znaša 20 tisoč evrov. S to gesto sta tako fundacija kot tudi Generali in drugi partnerji pokazala svojo zavezanost k vključevanju in podpori športu za vse, ne glede na omejitve.