Osvoji svoj hrib

Nova slovenska pobuda za zbiranje sredstev za Aktivne počitnice za srečne otroke

Ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij

V Sloveniji in v svetu je še vedno preveč posameznikov in družin, ki živijo v težkih razmerah. Zato je v mreži ljudi, ki pomaga ljudem - THSN, nastala nova pobuda s katero je Generali v 23 državah sprožil prvi globalni izziv za zbiranje pomoči. Tako smo se med 28. majem in 13. junijem tudi zaposleni in sodelavci zavarovalnice Generali v Sloveniji udeležili globalne akcije in v slovenskem izzivu z imenom #OsvojiSvojHrib zbrali sredstva za projekt ZPM Moste Polje, »Aktivne počitnice za srečne otroke«, s katerimi bodo štirje najstniki iz ranljivih družin preživeli nepozaben teden poletnih počitnic na Rogli, kar dvajsetim otrokom pa bodo, s poletnimi potrebščinami napolnjene potovalne torbe, polepšale poletne dni. Zbiranju pomoči za otroke se je pridružilo več kot 550 prostovoljcev in udeležencev THSN izziva.

Ponovno smo dokazali kakšna je naša moč, ko stopimo skupaj in kaj vse lahko storimo, ko želimo pomagati!

DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA

Ob zaključku slovenskega izziva in predaji zbrane pomoči je predsednica uprave Vanja Hrovat dejala: »Iskreno verjamem, da se dobro z dobrim vrača. V slovenskem izzivu smo osvajali vrhove, svoje uspehe delili na družbenih omrežjih in k izzivu pritegnili tudi svoje prijatelje. Odličen odziv ambasadorjev THSN in ostalih zaposlenih ter naših zastopnikov je dokaz, da se naša THSN mreža pomoči širi. Znova smo združili moči za pomoč otrokom iz ranljivih družin, saj želimo kot vseživljenjski partner odpirati prostor za razvoj in našo družbo, v kateri delujemo, spreminjati na bolje.«

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje Anita Ogulin se je v imenu otrok, ki potrebujejo takšna sporočila spodbude in družin, ki jim življenje ne prizanaša, zahvalila prostovoljcem za srčnost in družbeno odgovornost ter hkrati poudarila pomebnost dobrodelnosti in gibanja, ki skrbi za šibkejše.

 

Še vedno lahko prispevate za počitnice otrok prek ZPM Ljubljana Moste – Polje:

  • SMS na 1919 s pripisom THSN (prispevate 1 EUR) ali THSN5 (prispevate 5 EUR)
  • Nakazilo na TRR Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Uporabite naslednje podatke:
    Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
    TRR: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko banka), Sklic/referenca: SI00 682 (obvezno)
    Namen: Aktivne počitnice za srečne otroke, Koda: CHAR