Aktualno

Od 1. januarja obvezno zavarovanje odgovornosti na italijanskih smučiščih


01.01.2022

Smučarji, deskarji in drugi, ki uporabljate smučišča v Italiji, morate imeti od 1. januarja 2022 obvezno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki bi jo povzročili tretjim osebam.
Zavarovalno kritje odgovornosti vam zagotavljamo z zavarovanjem TUJINA, in sicer z izbiro dodatnega kritja TUJINA Odgovornost. Zavarovalnica vam ob sklenitvi zavarovanja izda potrdilo v angleškem jeziku.PRI IZBIRI ZAVAROVALNE VSOTE RAZMISLITE O SVOJIH POTREBAH
Z dodatnim kritjem TUJINA Odgovornost ste zavarovani zaradi nenadnega in presenetljivega škodnega dogodka, ki ima za posledico poškodovanje oseb ali stvari. V Italiji zakon ne predpisuje višine zavarovalne vsote pri novem obveznem zavarovanju. Zato je še toliko bolj pomembno, da pri izbiri zavarovalne vsote za zavarovanje odgovornosti na smučanju (in za zavarovanje v tujini nasploh), upoštevajte vaše potrebe, saj so morebitne odškodnine, ki bi jih oškodovanci zahtevali od vas, lahko zelo visoke. Izberite paket po svoji meri, ki vam bo zagotavljal celovito varnost.

KATERE ZAVAROVALNE VSOTE ZA ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI LAHKO IZBIRATE?
V različnih kombinacijah imate na voljo za zavarovanje odgovornosti tri različno visoke zavarovalne vsote, in sicer:
- zavarovalno vsoto do 25.000 EUR
- zavarovalno vsoto do 50.000 EUR
- zavarovalno vsoto do 100.000 EUR.

PRED ODHODOM NA SMUČANJE ZAHTEVAJTE POTRDILO
Obvezno zavarovanje odgovornosti boste ob dogodku na smučišču  v Italiji morali dokazati. Zato od 1. 1. 2022 pravočasno pomislite tudi na potrdilo, če se odpravljate na smučanje k našim zahodnim sosedom.

  • Če imate že sklenjeno zavarovanje TUJINA z dodatnim kritjem TUJINA Odgovornost ali imate zavarovanje odgovornosti vključeno v vaše obstoječe domsko zavarovanje,  lahko pridobite Potrdilo o zavarovanju v angleškem jeziku po elektronski pošti: pišite na info.si@generali.com ali ga naročite po telefonu na številki: 080 70 77.
  • V primeru, da zavarovanje odgovornosti sklepate na novo, nikar ne pozabite zahtevati Potrdila o zavarovanju.


NA SMUČIŠČIH V ITALIJI VEČ KOT 30.000 NESREČ LETNO
Cilj obveznega zavarovanja odgovornosti v Italiji je zagotoviti odškodnino vsem tistim, ki utrpijo telesno ali gmotno škodo zaradi nesreč, ki se zgodijo na smučiščih. Decembra 2019 so poročali o več kot 30.000 nesrečah vsako leto, od katerih jih je 1.700 zahtevalo zdravljenje poškodb, med njimi tudi zelo hudih. V povprečju okoli 20 ljudi izgubi življenje.