Aktualno

Kranjska Gora v znamenju dobrodelnosti in Generalija


14.03.2023

Kot uradni generalni sponzor SLOSKI – alpskih disciplin je naša zavarovalnica vselej pomemben del zgodb z belih strmin, sploh pa takrat, ko se svetovna smučarska elita predstavlja v Sloveniji, kot je bilo 11. in 12. marca na 62. Pokalu Vitranc v Kranjski Gori.



Še pred tekmami svetovnega pokala smo bili v petek, 10. marca, ponosni sponzor dogajanja na Grubinem memorialu, ko smo z donacijo 2.000 evrov pomagali deklici Brini, ki so ji namenjena letos zbrana sredstva dobrodelnega dogodka in se že od rojstva bori s cerebralno paralizo ter potrebuje pomoč pri kritju stroškov zdravljenja.

Generali dojacijo je na Grubinem meorialu Reneju Mlekužu predala Biljana Cvjetičanin, direktorica razvoja partnerske prodajne mreže.

Generali dojacijo je na Grubinem meorialu Reneju Mlekužu predala Biljana Cvjetičanin, direktorica razvoja partnerske prodajne mreže.

 

Levjesrčne in dobrodelne tekmovalce, ki jih je bilo več kot 200, smo oblekli v rdeče štartne številke, jih spodbujali ob progi, v cilju pa je nanje čakal njihov zvesti navijač, Levček. Med tekmovalci so bili tudi številni znani obrazi iz sveta športa in zabave, kot so Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Jure Košir, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Sani Bečirović, Gregor Skočir, Ciril Komotar in mnogi drugi.

Poskrbeli smo tudi na najmlajše obiskovalce, ki so se lahko prvič pomerili na sankaški progi, kjer so preizkusili svoje spretnosti v slalomu med količki z lopatami za sankanje.

Obiskovalci, ki jih je bilo veliko, so domov poleg lepih spominov odnesli tudi fotografije, ki so si jih lahko natisnili v rdečem fotokotičku. »Drago bi si želel, da se družimo in zabavamo ter obenem tudi nekomu pomagamo. Ponosen sem, da nam vsako leto to tudi uspe in verjamem, da je ponosen tudi on,« je povedal eden od soorganizatorjev memoriala Rene Mlekuž.

Mladi navijači - VIIP gostje na levjesrčnem prestolu.

Mladi navijači - VIIP gostje na levjesrčnem prestolu.

 

V soboto in nedeljo pa smo ob zbiranju točk za svetovni pokal na Podkornu močno navijali za Žana Kranjca, Štefana Hadalina in ostale tekmovalce, obiskovalcem pa pripravili posebno presenečenje – rdeči VIP kotiček imenovan levjesrčni prestol, kjer so se lahko iz obiskovalcev z vstopnicami za stojišče za nekaj minut prelevili v VIP goste 62. Pokala Vitranc.

Na podestu s počivalniki smo jim omogočili neposreden pogled na zadnjo strmino, pogostili smo jih s toplim čajem, tradicionalnim slovenskim pekovskim izdelkom – monoporcijskimi potičkami – in jih nagradili z Generali darilno vrečko.

Najboljši pokala Vitranc 2023

Najboljši pokala Vitranc 2023.

 

Levjesrčni prestol so preizkusili tako domači kot tudi tuji navijači, otroci, njihovi starši in stari starši. Najmlajši so se med obema tekoma ob plesnih ritmih zabavali z Levčkom. Našo maskoto Levčka so v plišasti izvedbi prejeli tudi trije najboljši na sobotni in nedeljski smučarski preizkušnji.