NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

14.04.2020 | 2 min branja | Podjetje

3 nevarnosti in nasveti za zaščito podjetja v času koronavirusa

Kako se zavarovati, če bi zaradi požara, vloma ali celo potresa imeli nepredvidene izgube, ki bi lahko ogrozile vaše poslovanje? Ali veste, zakaj je nasvet vašega zastopnika neprecenljiv?  

POŽAR

Ste pomislili, kakšne stroške za odpravo škode bi imeli, če bi zagorelo v vaših poslovnih prostorih?

Z zavarovanjem ste na varni strani. Zavarovalnica vam bo povrnila stroške obnove prostorov in uničene opreme, da boste lahko spet čim prej poslovali. Zagori lahko zaradi napake na električni napeljavi, udara strele, eksplozije, ne nazadnje tudi neprevidnega ravnanja zaposlenih.

Ne pozabite preveriti, ali vaša polica vsebuje vsa pomembna kritja, med njimi na primer tudi posredni udar strele, meteorne vode in poplavo, če ste na ogroženem območju. Ne spreglejte kritja za primer obratovalnega zastoja, ki vam povrne stroške, če zaradi škode dlje časa ne bi mogli poslovati!

VLOM

So vaši poslovni prostori primerno varovani in zavarovani?

Zaradi vlomov vsako leto nastanejo milijonske škode, priča statistika policije. Za tatove so zanimivi računalniška oprema, denar, vrednostni papirji, strojna oprema, izdelki ... Večina vlomov se zgodi, ko so podjetja zaprta, ponoči, konec tedna, med dopusti. Škoda zaradi ukradenih stvari je lahko še veliko večja, če podjetje zaradi kraje računalniške opreme ne more poslovati. Žal večina podjetij, v katera vlomijo, nima nikakršnega varovanja.

Zavarovalnica nudi številne popuste za varovanje. Na primer: z varnostnikom izven delovnega časa, za vgrajene oziroma certificirane alarmne naprave, avtomatski video nadzor, ki shranjuje sliko … pa tudi za fizično zaščito, kot je folija na izložbenem steklu, zaščitna mreža … Prihranite lahko do 30 % premije.

POTRES 

Nedavni potres v Zagrebu 22. marca je pokazal vso moč in nepredvidljivost narave. Seizmologi tudi pri nas beležijo več sto šibkih potresov letno, močnejši potres vsakih nekaj let in možnost rušilnega potresa vsakih nekaj deset let. Kar 53 odstotkov prebivalcev Slovenije živi na potresno zelo izpostavljenem območju. Potres, ki je 12. aprila leta 1998 prizadel Zgornje Posočje, je bil z magnitudo 5,6 močnejši od potresa v Zagrebu. V Posočju je bilo ob potresu poškodovanih več kot 4000 objektov.

Zavarovanje proti potresu dodajte na svojo zavarovalno polico k zavarovanju premičnin in nepremičnin.

Ali veste katerim tveganjem je izpostavljeno vaše podjetje?

Preverite


ZAKAJ SE JE DOBRO POSVETOVATI S SVOJIM ZASTOPNIKOM?

Dober nasvet je neprecenljiv. Vašemu podjetju zagotovi finančno varnost in poslovanje tudi, če se zgodi kakšna nesreča. Tu so trije razlogi za posvet za vašim zastopnikom:

  1. V pogovoru in ob pregledu ponudbe boste najlažje ugotovili, katero zavarovanje ustreza načrtom, potrebam in finančnim zmožnostim vašega podjetja.
  2. Takoj in iz prve roke boste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja o zavarovanjih, ki jih potrebujete.
  3. Zastopnik vam bo jasno predstavil ponudbo, najnovejše ugodnosti in vas opozoril na možnosti, ki bi jih sami lahko spregledali.

Je vaše podjetje zaščiteno pred največjimi tveganji?

Rešite kratek vprašalnik in prejmite nasvete, kako zaščititi premoženje vašega podjetja in več.

Pridobite oceno tveganj