NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE
JE TVOJE RAVNANJE

06.05.2019 | 2 min branja | Podjetje

Zaposleni so največje bogastvo podjetja. Ste poskrbeli zanje?

Ob omembi skrbi za zaposlene večina ljudi najprej pomisli na višjo plačo. A strošek plače je le majhen kamenček v mozaiku širše slike podjetja. Sodobna in napredna podjetja so zaposlene že dolgo nazaj opredelila kot svoje največje bogastvo in konkurenčno prednost, za njihovo dobro počutje pa se trudijo na različne načine.

Plača že dolgo ni več edina vrsta motivacije

Delavci delajo za plačo, sodelavce pa bolj kot denar ženejo možnost dokazovanja, osebna rast, občutek pripadnosti uspešni ekipi, možnost učenja in napredovanja. Plača že dolgo časa ni edina motivacija za zaposlene.

Veliko vlogo – še posebej v manjših podjetjih, kjer so plače tudi praviloma nižje kot v multinacionalkah – igrajo pogoji dela, varnost zaposlitve in ugodnosti delovnega mesta. Urejen prostor. Parkirno mesto. Je podjetje družinam prijazno? Nudi zaposlenim možnost cenejše rekreacije ter ustrezna izobraževanja in možnost osebne rasti?

Hočeš nočeš tudi zavarovanja sodijo v ustrezne pogoje

Zavarovanja so pomemben del dobrega delovnega okolja, še posebej pri delih, kjer obstaja večja možnost nezgod ali večjih tveganj. Pomembno je, da se zaposleni lahko zanesejo na svoje podjetje in tudi da se počutijo varne. Vodstvo mora zato poskrbeti za ustrezne pogoje dela, na primer:

  • Kolektivno nezgodno zavarovanje zaposlenim v primeru poškodb omogoča hitrejše okrevanje in zagotavlja finančno varnost.
  • Podjetje lahko za svoje zaposlene sklene tudi kolektivno zavarovanje Specialisti z asistenco za hiter dostop do zdravnika specialista in s tem hitrejši začetek zdravljenja oziroma okrevanja.

Tudi pokojninsko varčevanje je odličen motivator

Denar seveda še vedno sodi med mogočne motivatorje. Ker pa so nagrade visoko obdavčene, se včasih zdi, da bolj kot zaposlene podjetje nagrajuje državo. Ni treba, da je tako. Saj poznate pokojninsko varčevanje? Zaposlenim prinaša finančno varnost v prihodnosti, obenem pa so lahko zneski vplačil višji, saj so v primerjavi s finančnimi nagradami ali dodatnimi bonusi manj obremenjeni z davčnimi prispevki.

Glede na panogo ali vrsto dela je moč skleniti še vrsto drugih zavarovanj (preverite, katera vam priporoča konfigurator podjetniških tveganj), s katerimi so zaposleni bolj varni, zadovoljni in motivirani. To v podjetje prinese boljšo klimo in izboljša učinkovitost, posledično pa je manjša tudi fluktuacija zaposlenih.

Izognite se tveganjem za vaše podjetje

Z dobrim nasvetom se lahko izognete marsikateremu tveganju. Naročite neobvezujoč klic zastopnika, ki vam lahko pomaga najti rešitve za vaše podjetje.

Naročite klic zastopnika